Αυτόλογη βιοαναζωογόνηση: Πώς να ανανεώσεις το δέρμα σου

Αυτόλογη βιοαναζωγόνηση: πώς να ανανεώσεις το δέρμα σου

Αυτόλογη βιοαναζωγόνηση: πώς να ανανεώσεις το δέρμα σουΓράφει η Μαρία Ρομποτή, Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος και συνεργάτης του doctoranytime.gr

H δερματολόγος Μαρία Ρομποτή σε ενημερώνει πώς να αναζωογονήσεις το δέρμα σου και να επαναφέρεις τη φυσική του λάμψη με τη μέθοδο της αυτόλογης βιοαναζωογόνησης.

Η μέθοδος της αυτόλογης βιοαναζωογόνησης σε βοηθά να ενυδατώσεις το δέρμα σου, να επαναφέρεις τη λάμψη του, να το συσφίξεις, να περιορίσεις τις ρυτίδες και γενικότερα, να το αναζωογονήσεις μέσα από τα δικά σου κύτταρα.

Αν πιστεύεις ότι η πηγή της αιώνιας νεότητας δεν υπάρχει, μάθε πως στον ανθρώπινο οργανισμό υπάρχουν κύτταρα και μηχανισμοί αναζωογόνησής του. Τα stem cells, αρχέγονα κύτταρα, μπορούν να χαρίσουν αναζωογόνηση και να εξασφαλίσουν την αντιγήρανση και τη νεότητα.

Η πιο εύκολη πρόσβαση στα συγκεκριμένα κύτταρα γίνεται μέσω του δέρματος και του αίματος. Υπάρχουν άφθονα τέτοια κύτταρα στο λιπώδη ιστό και αρκετά στο αίμα. Με την λήψη μικρής ποσότητας αίματος ή λίπους, αφού περάσουν από ειδική επεξεργασία και εμπλουτισμό, εφαρμόζονται τοπικά στα σημεία που χρήζουν αναζωογόνησης με τη μέθοδο της μεσοθεραπείας.

Γιατί να την επιλέξεις την αυτόλογη βιοαναζωογόνηση;

Η αυτόλογη βιοαναζωογόνηση βοηθά τόσο στην πρόληψη της γήρανσης του δέρματος όσο και στην αποκατάστασή του. Βελτιώνεται η υφή, η όψη του δέρματος, η χαλάρωση και μειώνονται οι ρυτίδες. Έτσι, η επιδερμίδα ενυδατώνεται βαθιά, αποκτά φωτεινότητα, φρεσκάδα, μειώνονται οι πόροι, η θαμπάδα και η κουρασμένη όψη. Επίσης, μειώνει την τριχόπτωση και αυξάνει την τριχοφυΐα στο εφηβαίο.

Σε ποια σημεία του σώματος και του προσώπου εφαρμόζεται;

  • Στο πρόσωπο: κυρίως άνω κάτω βλέφαρα, «πόδι χήνας», παρειές (μάγουλα), περίγραμμα προσώπου, ακμή, ουλές ακμής καθώς και για σύσφιξη και αναζωογόνηση στο λαιμό και το ντεκολτέ.
  • Στο σώμα: στα χέρια προκειμένου να μειωθεί η χαλάρωση στα μπράτσα, κάτω από τη μασχάλη, στους αγκώνες και στην έξω επιφάνεια των παλαμών για αναζωογόνηση. Επίσης, για τη χαλάρωση της κοιλιάς, των γλουτών και του εσωτερικού των μηρών και των γονάτων.
  • Η μέθοδος για την αυτόλογη βιοαναζωογόνηση, ανάλογα με την περίπτωση, μπορεί να συνδυαστεί με Roller, Laser, ενέσεις υαλουργικού, βοτουλινική τοξίνη, peelings κ.λπ., ενώ μπορεί να συνδυαστεί με κρέμες και βιταμίνες.

 

Σε βοήθησε αυτό το άρθρο;

Αυτή η σελίδα δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές. Δες περισσότερα.