Πώς θα σβήσω ένα τατουάζ από το σώμα μου

laser afairesi tattoo

Το τατουάζ αποτελεί μια πάγια επιλογή νέων ή και μεγαλύτερων σε ηλικία ανθρώπων που θέλουν να αποτυπώσουν στο σώμα τους κάποιο σημαντικό γεγονός, πρόσωπο ή ιδέα. Η σύγχρονη κοινωνία αποδέχεται πλέον την τέχνη στο σώμα και ο στιγματισμός των ατόμων που την επιλέγουν είναι μακρινό παρελθόν.

Ενδεικτικό είναι ότι το 25% του πληθυσμού ηλικίας 18-25 ετών και το 40% των ατόμων ηλικίας 26-40 ετών στις προηγμένες χώρες έχουν κάνει τατουάζ.

Τι γίνεται όμως όταν μετανιώνεις και θέλεις να απαλλαγείς από αυτό; Ο δερματολόγος- αφροδισιολόγος Τζοβάρας Στέφανος, μας εξηγεί πόσο εύκολο και γρήγορο είναι να απαλλαγεί κανείς οριστικά από το τατουάζ με το νέο picosecond laser.

Κύριε Τζοβάρα, πώς γεννήθηκε η ανάγκη δημιουργίας νέου laser αφαίρεσης τατουάζ;

Καθώς τα τατουάζ συνεχίζουν να αυξάνονται σε δημοτικότητα, αυξάνεται και η απαίτηση για μια αποτελεσματική μέθοδο laser αφαίρεσής τους. Τα διάφορα χρώματα των μελανιών τατουάζ τα καθιστούν ιδανικούς στόχους για συγκεκριμένα laser χρησιμοποιώντας την αρχή της επιλεκτικής φωτοθερμόλυσης. Οι παραδοσιακές μέθοδοι λέιζερ που χρησιμοποιούνται για την αφαίρεση τατουάζ λειτουργούν σε παλμούς διάρκειας nanosecond. Ωστόσο, αυτό το εύρος διαρκείας παλμών είναι πολύ μεγάλο για να σπάσει αποτελεσματικά το μελάνι σε αρκετά μικρά σωματίδια.

Τα picosecond laser εμφανίστηκαν στο προσκήνιο, γιατί λόγω των μικρότερων παλμών τους πετυχαίνουν ταχύτερη θέρμανση των στοχευμένων χρωμοφόρων και κατά συνέπεια σε πιο αποτελεσματική κάθαρση τατουάζ.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του picosecond laser;

Τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας του picosecond laser είναι:

1) Κάθαρση της μελανίνης σε υψηλότερο ποσοστό. Το laser μπορεί να λιώσει την μελανίνη σε πολύ λεπτά σωματίδια, βελτιώνοντας σημαντικά την ποσότητα κάθαρσης.

2) Υψηλότερη ταχύτητα καθαρισμού σε σύγκριση με το παραδοσιακό Q-switched laser κατά 90 φορές, μειώνοντας σημαντικά το χρόνο θεραπείας.

3) Αποτροπή επαναχρωματισμού. Ένα από τα προβλήματα της θεραπείας με παραδοσιακά laser είναι ο επαναχρωματισμός. Λόγω της υψηλής ταχύτητας λειτουργίας του PicoSure, μειώνεται σημαντικά ο κίνδυνος θερμικής βλάβης στο δέρμα και υπερμελάγχρωσης.

4)Kατά τη διάρκεια της εφαρμογής, το picolaser προκαλεί ανανέωση του κολλαγόνου και ανάπλαση του δέρματος. Έτσι, όχι απλά δεν καταστρέφει το υγειές δέρμα, αλλά το ανανεώνει.

Πόσο διαρκεί η θεραπεία με picolaser και τι μπορούμε να αφαιρέσουμε με τη χρήση του;

Με την βοήθεια της μοναδικής αυτής σύγχρονης τεχνολογίας μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τατουάζ όλων των χρωμάτων, κηλίδες, ουλές και ρυτίδες σε πολύ λίγες συνεδρίες (3-5) και με ελάχιστο (σχεδόν καθόλου) χρόνο αποθεραπείας!

Σε βοήθησε αυτό το άρθρο;

Αυτή η σελίδα δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές. Δες περισσότερα.