Νέα μέθοδος σύσφιξης του δέρματος με ραδιοσυχνότητες (RF)

Νέα μέθοδος σύσφιξης δέρματος με ραδιοσυχνότητες

Νέα μέθοδος σύσφιξης δέρματος με ραδιοσυχνότητεςΟι ραδιοσυχνότητες (RF) αποτελούν μια καινούργια τεχνολογία που φαίνεται ότι είναι αποτελεσματική στη σύσφιξη του δέρματος προσώπου και σώματος. Έχει, επίσης, παρατηρηθεί ότι συμβάλλει (σε συνδυασμό με άλλες τεχνικές cavitation -drainage) στη σμίλευση του σώματος και στη μείωση της κυτταρίτιδας. Πρόκειται για μη επεμβατική τεχνική, ευχάριστη και ανώδυνη.

Με τη χρήση των RF προάγεται η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης από τους ινοβλάστες με αποτέλεσμα να παρατηρείται μια πιο απαλή και νεανική υφή του δέρματος, ενώ φαίνεται ότι συμβάλλει, εξίσου, στη βελτίωση της κυτταρίτιδας.

Σε ποιες περιπτώσεις εφαρμόζεται η σύσφιξη με RF;

Οι ραδιοσυχνότητες (RF) εφαρμόζονται σε όλους τους τύπους δέρματος και πρακτικά δεν υπάρχει καμία αντένδειξη. Το πρόσωπο, ο λαιμός, η κοιλιά, τα μπράτσα, τα πόδια (μηροί), οι γλουτοί είναι περιοχές που η θεραπεία αυτή δίνει πολύ καλά αποτελέσματα σε άτομα με προβλήματα ήπιας έως μέτριας χαλάρωσης.

Πόσο συχνά μπορεί να εφαρμοστεί;

Οι θεραπείες με RF επαναλαμβάνονται κάθε εβδομάδα και συνήθως απαιτούνται 8 – 10 συνεδρίες προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα. Η διάρκεια της κάθε συνεδρίας εξαρτάται από την περιοχή που εφαρμόζεται και διαρκεί από 20 έως 60 λεπτά. Να σημειώσουμε ότι η βελτίωση συνεχίζεται και μετά το πέρας των συνεδριών.

Πώς εφαρμόζεται η μέθοδος;

Στην επιφάνεια του δέρματος τοποθετείται γλυκερίνη και στη συνέχεια, με απαλές κινήσεις εφαρμόζεται η κεφαλή του μηχανήματος στο δέρμα. Δημιουργείται μια ευχάριστη θερμότητα και οι περισσότεροι ασθενείς νιώθουν «χαλάρωση» κατά τη διάρκεια της θεραπείας με RF. Στιγμιαία (κλάσματα του δευτερολέπτου) μπορεί να αισθανθεί κανείς ήπια «ενόχληση». Γενικά, η θεραπεία είναι πολύ καλά ανεκτή και ευχάριστη.

Πότε μπορώ να επιστρέψω στις δραστηριότητες και στην καθημερινότητά μου;

Στο τέλος της συνεδρίας υπάρχει μια ερυθρότητα στο δέρμα, η οποία φεύγει εντελώς μέσα στα επόμενα 20’. Επομένως, μπορεί κανείς άμεσα να γυρίσει στις δραστηριότητες του.

Σε βοήθησε αυτό το άρθρο;

Αυτή η σελίδα δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές. Δες περισσότερα.