Τα πιο αποτελεσματικά βότανα για να ρίξετε την πίεση

Οι λόγοι για να χρησιμοποιείς στην καθημερινότητά σου βότανα είναι πολλοί, ένας μόνο από αυτούς είναι ότι θα σου ρίξουν την πίεση.
Πολλοί χαρακτηρίζουν τα βότανα “δώρα της φύσης”, και πράγματι, αν αναλογιστείς πόσο καλό κάνουν σε κάποιες περιπτώσεις, πρόκειται για ευεργετικά δώρα!
Δες ακόμα: Ιώσεις φθινοπώρου: Αντιμετώπισε τες με φυσικά αφεψήματα από βότανα!
Το καλύτερο είναι ότι δεν χρειάζεται να ψάξεις μακριά γιατί τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται ήδη στην κουζίνα σου.
1. Σκόρδο
Από ποιο σπίτι λείπει άραγε το σκόρδο αφού μπορείς να το προσθέσεις σχεδόν σε όλα σου τα πιάτα!
Περιέχει αλλισίνη, η βασική ουσία δηλαδή που θα σε βοηθήσει να πετύχεις το σκοπό σου και που οφείλεται γι’αυτήν την χαρακτηριστική του μυρωδιά.
Πόσο σκόρδο χρειάζεσαι όμως; Λέγεται ότι χρειάζεται 6 – 8 σκελίδες καθημερινά για να υπάρξει αποτέλεσμα.
Τρώγοντας όμως ακόμα και 1 σκελίδα σκόρδο την ημέρα, θα προλάβεις πολλές ασθένειες καθώς περιέχει αντιοξειδωτικά που προλαμβάνουν την αρνητική δράση των ελεύθερων ριζών.
2. Σέλερυ
Το σέλερυ περιέχει ενώσεις που συμβάλουν στη μείωση της συστολικής πίεσης του αίματος, χαλαρώνοντας τους μυς γύρω από τις αρτηρίες και επιτρέποντας στα αγγεία να διαστέλλονται.
Χρειάζεσαι 1 κούπα σέλερυ την ημέρα για να δεις αποτελέσματα μέσα στις πρώτες 2 εβδομάδες. Μπορείς να δοκιμάσεις και χυμό με σέλερυ.
3. Πράσινο τσάι
Όχι μόνο θα σου ρίξει την πίεση, αλλά θα σε βοηθήσει να χάσεις βάρος, να ελέγξεις τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα και να διορθώσεις τη χοληστερόλη σου. Περιέχει κατεχίνες, από τις πλέον γνωστές αντιοξειδωτικές ουσίες.
Προσθέστε ένα ή δύο κουταλάκια του γλυκού φύλλα από πράσινο τσάι σε ένα φλιτζάνι βραστό νερό, σουρώστε το και αφήστε το για πέντε λεπτά. Αν το προτιμάτε κρύο, προσθέστε πάγο. Οι ειδικοί συστήνουν τρία φλιτζάνια την ημέρα.
Προσοχή! Προτιμήστε πράσινο και όχι μαύρο τσάι.
4. Βασιλικός
Ο βασιλικός περιέχει πολυφαινόλες ή αλλιώς φλαβονοειδή, τα οποία προστατεύουν τα κύτταρα του οργανισμού μας και είναι καλή πηγή μαγνησίου, που προάγει την καρδιαγγειακή υγεία.
Χρησιμοποιείται στη μαγειρική, αρωματίζει διάφορα ψητά, συνοδεύει τις σαλάτες μας, ενώ ταιριάζει πολύ σε σάλτσες που έχουν ως βάση τη φρέσκια ντομάτα.
5. Τζίντζερ
Γνωστό ως τζίντζερ ή αλλιώς πιπερόριζα. Οι ευεργετικές του ιδιότητες είναι αναρίθμητες. Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, ηρεμεί τις καούρες, έχει αντιφλεγμονώδη δράση και δρα ενάντια στα καρκινικά κύτταρα.
Η χρήση του τζίντζερ στη μαγειρική ποικίλλει. Μπορείς να το συνδυάζεις από το πρωινό μέχρι και το βραδυνό σου.
6. Κρεμμύδι
Το κρεμμύδι περιέχει θειϊκές ενώσεις, χρώμιο και βιταμίνη Β6 που βοηθά στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων μειώνοντας τα υψηλά επίπεδα ομοκυστεΐνης. Η ομοκυστεΐνη είναι συνήθως υπεύθυνη για την πρόκληση καρδιακών προσβολών και εγκεφαλικών επεισοδίων.
7. Έλαιο λεβάντας
Αυτό το υπέροχο αρωματικό που έβαζαν οι μαμάδες και οι γιαγιάδες μας στις ντουλάπες έχει συνολικά 3 χρήσεις: είναι αντισηπτικό, τοπικό αναισθητικό ενώ λειτουργεί και ως ηρεμιστικό.
Φτιάχνοντας λοιπόν έλαιο λεβάντας θα απαλύνει το άγχος και το στρες.
Προσθέστε έλαιο λεβάντας στα σπιτικά κεριά που σίγουρα έχετε και απολαύστε μια χαλαρωτική στιγμή!
“Κάνε την τροφή να είναι το φάρμακό σου“, έλεγε ο ίδιος ο Ιπποκράτης θεμελιώνοντας βασικές αρχές της ιατρικής επιστήμης.
Προσοχή όμως! Οι τροφές που χαρακτηρίζονται: “θεραπευτικές” δεν αποτελούν από μόνες τους θεραπεία. Αν λαμβάνεις ήδη κάποια αγωγή, ζήτησε την βοήθεια ενός ειδικού που θα σε κατευθύνει για τη χρήση αυτών των βοτάνων.