Ο βελονισμός στην υπηρεσία της ομορφιάς

belonismos

Έχω συχνά αναφερθεί στα ευεργετικά αποτελέσματα τόσο του βελονισμού όσο και του αισθητικού ή κοσμητικού βελονισμού.

Δες ακόμα: Βελονισμός για την Aλλεργική Ρινίτιδα

Είναι γνωστό πλέον ότι η τοποθέτηση στο πρόσωπο πολύ λεπτών βελονών, μιας χρήσεως (οι οποίες πετιούνται μετά την χρήση τους), προκαλεί μία σειρά νευροχημικών και αγγειακών μεταβολών, οι οποίες οδηγούν σε καλύτερη τοπική αιμάτωση, θρέψη και οξυγόνωση των ιστών και μαλακών μορίων, βελτίωση του μυϊκού τόνου και παραγωγή νέου κολλαγόνου.

Το αποτέλεσμα είναι η βελτίωση όχι μόνο της όψης του προσώπου, αλλά και της διάθεσης και της γενικότερης ευεξίας διότι, παράλληλα, βελόνες λίγο μεγαλύτερου μήκους και διαμέτρου τοποθετούνται σε ολόκληρο το σώμα.

Η χρήση σκευασμάτων με υαλουρονικό, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και αμινοξέα επιπλέον στην ίδια συνεδρία θεραπείας, φαίνεται να ενισχύει ακόμη περισσότερο τα ήδη ευεργετικά αποτελέσματα του βελονισμού στο πρόσωπο.

Φανταστείτε σε μία περιοχή, η οποία βρίσκεται σε κατάσταση αυξημένης αιμάτωσης, οξυγόνωσης και θρέψης να προσθέσουμε ορούς αντιγηραντικούς-αναγεννητικούς σε υγρή μορφή, οι οποίοι περιέχουν όλες αυτές τις ευεργετικές ουσίες που έχω αναφέρει παραπάνω.

Ιδανικά θα χρειαστούμε 5-6 θεραπευτικές συνεδρίες, μία κάθε εβδομάδα. Η βελτίωση είναι θεαματική και διαπιστώνεται άμεσα.

Πλεονεκτήματα μεθόδου

  • Δεν χρειάζεται οποιαδήποτε κρέμα για πρόκληση τοπικής αναισθησίας, διότι οι βελόνες είναι πάρα πολύ λεπτές και δεν πονάνε.
  • Δεν προκαλούνται οιδήματα όπως μπορεί να συμβεί με τα ενέσιμα fillers και γενικότερα, δεν υπάρχουν αντενδείξεις ή παρενέργειες.
  • Τοπικοί μώλωπες σπάνια προκαλούνται, καλύπτονται δε πολύ εύκολα αν συμβούν.
  • Μπορεί κανείς να συνεχίσει μετά από λίγες ώρες τις δραστηριότητές του χωρίς κάποια ιδιαίτερη προφύλαξη.

Ειδικές προφυλάξεις

Αυτό που συνιστώ είναι η αποφυγή της έκθεσης στον ήλιο, μπορεί όμως να τοποθετηθεί κάποια αντηλιακή κρέμα άμεσα.

Τα αποτελέσματα, όπως είναι άλλωστε λογικό, μπορούν να διατηρηθούν καλύτερα και σε μεγαλύτερο βάθος χρόνου όταν αποφεύγουμε το κάπνισμα, το αλκοόλ, τον ήλιο χωρίς προστασία και ρυθμίζουμε κάποια συνυπάρχοντα ενδοκρινολογικά ή άλλα παθολογικά προβλήματα.

Οι θεραπείες μπορεί να επαναλαμβάνονται με συχνότητα, η οποία θα εξαρτηθεί από τις ανάγκες, τις συνήθειες και τις πιθανές συνυπάρχουσες παθήσεις του κάθε ατόμου ξεχωριστά.

Είναι σίγουρο ότι αν κάποιος/α θέλει μακροπρόθεσμα να βελτιώσει όχι μόνο την εξωτερική του/της εμφάνιση, αλλά και να την διατηρήσει σε βάθος χρόνου, ο βελονισμός με την βοήθεια πλέον και των αναφερθέντων σκευασμάτων, σίγουρα θα είναι ο πολύτιμος σύμμαχος σε αυτή την προσπάθεια.

 

Σε βοήθησε αυτό το άρθρο;

Αυτή η σελίδα δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές. Δες περισσότερα.