Τροφή στην τρίχα

τρίχα

Αν είσαι ξύπνια, αλλά οι θύλακες των τριχών σου έχουν αποφασίσει να πέσουν σε λήθαργο, τότε η μοναδική λύση είναι η σωστή ενημέρωση και η tailor made αντιμετώπιση. Ο χρόνος δεν φανερώνεται μόνο στο πρόσωπο αλλά και στα μαλλιά. Η αραίωση και η πτώση των μαλλιών απασχολεί όλο και περισσότερες γυναίκες στις μέρες μας.

Τι ακριβώς συμβαίνει;

Σε όλη τη διάρκεια της ζωής κάθε ανθρώπου φυτρώνουν και πέφτουν συνολικά 120.000 τρίχες. Καθεμία από αυτές έχει διάρκεια ζωής 2-6 χρόνια. Καθημερινά δε γεννιούνται και πεθαίνουν δεκάδες. Κάθε νέα τρίχα μακραίνει ένα εκατοστό το μήνα. Στο τέλος της εξαετίας σταματά να αναπτύσσεται, αποκόπτεται από το θύλακα και πέφτει ή «διώκεται» από τη νέα τρίχα. Οι τρίχες που πέφτουν κάθε μέρα κυμαίνονται από 50-100. Το πρόβλημα αρχίζει όταν ο αριθμός ξεπερνά τις 100.

Τι φταίει;

Το στρες, η απότομη απώλεια βάρους, η κακή διατροφή, οι περιβαλλοντικές επιδράσεις και οι καταχρήσεις αποδυναμώνουν τα μαλλιά επιταχύνουν τη πτώση τους και αποτελούν τις βασικές αιτίες για την παροδική τριχόπτωση. Η εποχιακή τριχόπτωση -φθινόπωρο και άνοιξη- είναι απολύτως φυσιολογικό φαινόμενο χωρίς ιδιαίτερη σημασία. Τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται πιο σοβαρά όταν η τριχόπτωση οφείλεται σε κληρονομικούς παράγοντες.

Τι να κάνεις για να την προλάβεις;

Kόβεις το κάπνισμα. Αποφεύγεις τις δίαιτες πείνας. Φροντίζεις τη συστηματική καθαριότητα τους.

Τι να κάνεις για να την αντιμετωπίσεις;

Η κοσμετολογία έχει να επιδείξει πολλές και ιδιαίτερα αποτελεσματικές λύσεις στην αραίωση των μαλλιών – με προϋπόθεση βέβαια την  έγκαιρη και συστηματική χρήση των μέσων που προσφέρονται αφειδώς. Στην αγορά θα βρεις: Λοσιόν τις οποίες χρησιμοποιείς καθημερινά για να τονώσεις το τριχωτό της κεφαλής. Τις απλώνεις και κάνεις απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις, για να εισχωρήσουν όλα τα θρεπτικά συστατικά. Σαμπουάν κατά της τριχόπτωσης με εξειδικευμένες συνθέσεις, που τονώνουν την τρίχα και αυξάνουν τον όγκο των μαλλιών. Αμπούλες για συγκεριμένη κατ’ οίκον θεραπευτική αγωγή. Οι ειδικοί συνιστούν τη χρήση τους δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα στην αρχή της θεραπείας. Μετά την παρέλευση του απαιτούμενου χρόνου, η αγωγή μπορεί να γίνεται μία φορά το μήνα για τη συντήρηση των θετικών αποτελεσμάτων.

Τι μπορείς να κάνεις επιπλέον;

  • Φάε σωστά. Η κακή διατροφή δεν έχει επιπτώσεις μόνο στη ζυγαριά σου αλλά και στα μαλλιά σου. Όταν δεν τρως σωστά, τα μαλλιά σου μπορεί να γίνουν πιο αδύναμα, πιο θαμπά, ακόμα και να πέσουν. Επέλεξε τροφές με διατροφικά στοιχεία που μπορούν να επιβραδύνουν την τριχόπτωση.
  • Πες όχι στις ελεύθερες ρίζες. Είναι γνωστό ότι οι ελεύθερες ρίζες στο εσωτερικό των κυττάρων του οργανισμού αποτελούν μία από τις βασικές αιτίες γήρανσης – όχι μόνο της επιδερμίδας αλλά και των μαλλιών. Παράλληλα, έχει αποδειχτεί πως η χρήση ουσιών με αντιοξειδωτική δράση (βιταμίνες Α, E, C, ένζυμα και μέταλλα), είτε σε μορφή χαπιού είτε ως συστατικά σε συνθέσεις προϊόντων φροντίδας των μαλλιών, μπορούν να καθυστερήσουν τη γήρανση της τρίχας, ειδικά όταν χρησιμοποιούνται από την ηλικία των είκοσι πέντε χρόνων.
  • Μείνε μακριά από τον ήλιο. Η ηλιακή ακτινοβολία έχει αποδειχτεί ολέθρια, τόσο για την επιδερμίδα όσο και για το τριχωτό της κεφαλής, με αποτέλεσμα να είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη η σωστή αντηλιακή προστασία και των μαλλιών.
  • Χάρισε έξτρα φροντίδα. Βάλε στη μηνιαία ρουτίνα σου μια επίσκεψη στον ειδικό και φρόντισε τα μαλλιά σου με εξειδικευμένες θεραπείες που θα τονώσουν την τρίχα και αυξάνουν τον όγκο των μαλλιών.

Κλείσε τα ραντεβού σου εδώ: www.funkmartini.gr

Σε βοήθησε αυτό το άρθρο;

Αυτή η σελίδα δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές. Δες περισσότερα.