Τι είναι τα Dental Jewels;

dental-jewels

Το χαμόγελο, αυτή η τόσο απλή έκφραση συναισθημάτων, είναι το βασικό στοιχείο της γοητείας μας. Η θετική επίδραση που προσφέρει ένα λαμπερό και ελκυστικό χαμόγελο στην ψυχολογία τόσο αυτού που το χαρίζει  όσο και αυτού που το «απολαμβάνει» είναι πολύ σημαντική. Αυτό λοιπόν το τόσο σημαντικό όπλο μας μπορούμε να το ενισχύσουμε με τα επικολλούμενα διακοσμητικά στρασάκια δοντιών.

Δες ακόμα: Anti-aging οδοντιατρική θεραπεία: πότε εφαρμόζεται

Αν τα αξεσουάρ διακόσμησης του σώματος σας αρέσουν, τότε τα Dental Jewels θα σας γητεύσουν. Πρόκειται για μια σύγχρονη, εντελώς ανώδυνη και αθώα άποψη, που ομορφαίνει το χαμόγελο σας χωρίς να προκαλεί τη παραμικρή φθορά στα δόντια σας.

Τα Dental Jewels είναι μικροσκοπικά χρωματιστά κρυσταλλάκια, ή στρασάκια, μεγέθους 2-4 mm, τα οποία συγκολλούνται εύκολα χωρίς τρόχισμα πάνω στα μπροστινά δόντια (πλάγιος τομέας – κυνόδοντας) από τον οδοντίατρο σας, με την τεχνική της αδροποίησης και τη χρήση συγκολλητικού παράγοντα και ρευστής φωτοπολυμεριζόμενης σύνθετης ρητίνης.

Σημαντικό τους πλεονέκτημα αποτελεί το ότι δεν είναι κάτι μόνιμο. Αφαιρούνται δηλαδή από τον οδοντίατρο σας όποτε εσείς το επιλέξετε, και πάλι χωρίς να προκληθεί η παραμικρή ζημία στο δόντι σας.

Η διάρκεια ζωής τους εξαρτάται τόσο από την ποιότητα του στρας/κρυστάλλου, όσο και από το πόσο καλά θα τους συμπεριφερθείτε. Αν δε τα πειράζετε συνεχεία με το χέρι σας και αποφεύγετε τροφές όπως ζελεδάκια και τσίχλες, που μπορούν να τα ξεκολλήσουν, τότε μπορούν να παραμείνουν κολλημένα για αρκετό καιρό.

Συνήθως η διάρκεια ζωής τους κυμαίνεται από 6 μήνες έως 2 χρόνια. Ακόμα όμως και να ξεκολλήσουν και να τα καταπιείτε δεν υπάρχει κίνδυνος αφού αυτά δεν έχουν αιχμηρές γωνίες, oπότε θα αποβληθούν με τον «φυσικό τρόπο».

Τέλος καλό είναι να επισημάνουμε ότι το βούρτσισμα των δοντιών δεν τα “ενοχλεί”, συνεπώς μπορείτε να βουρτσίζετε τα δόντια σας όπως και παλαιότερα χωρίς κανένα φόβο ή ενοχή.

Το οδοντιατρικό κόσμημα χαρίζει εύκολα και γρήγορα ένα αστραφτερό ζεστό χαμόγελο, το οποίο μην ξεχνάτε ότι είναι η διεθνής γλώσσα της καλοσύνης.

Σε βοήθησε αυτό το άρθρο;

Αυτή η σελίδα δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές. Δες περισσότερα.