Θεραπεία ραγάδων

θεραπεία ραγάδων

Ένα από τα πιο συχνά αισθητικά προβλήματα για τις γυναίκες, οι ραγάδες,  μπορούν να εμφανιστούν για διάφορους λόγους και χωρίς διάκριση ηλικίας. Δεν επιφέρουν όμως καμία επίπτωση στην υγεία.

Πρόκειται για ουλές στην επιφάνεια του δέρματος, στην περιοχή των μηρών, του στήθους και της κοιλιάς. Συνήθως έχουν το χρώμα του δέρματος και μοιάζουν με οριζόντιες γραμμές ή εμφανίζουν μια ερυθροϊώδη απόχρωση όταν είναι πιο πρόσφατες.

Γιατί δημιουργούνται οι ραγάδες;

Η εμφάνισή τους συνήθως σχετίζεται με την απότομη αυξομείωση του βάρους, την απότομη αύξηση του ύψους κατά την εφηβεία, την εγκυμοσύνη, διάφορους κληρονομικούς παράγοντες αλλά και ορμονικές διαταραχές.

Πώς μπορώ να αποκτήσω πάλι λείο και καθαρό δέρμα;

Οι έρευνες δείχνουν ότι ο μόνος τρόπος να βελτιωθούν οι ραγάδες είναι ενεργοποιώντας το κολλαγόνο και διευκολύνοντας την ανάπλαση των κυττάρων. Η ριζική εξάλειψή τους είναι δύσκολη. Για την αντιμετώπιση των ραγάδων υπάρχουν διάφορες μέθοδοι, όπως το laser, η τροπική τρετινοΐνη, το έντονο παλμικό φως (IPL), το IV φως,  καθώς και η κλασματική φωτοθερμόλυση και ο μικροβελονισμός. Χειρουργική θεραπεία δεν  υπάρχει. Η κατάλληλη θεραπεία ή ο συνδυασμός θεραπειών καθώς και ο αριθμός συνεδριών που θα χρειαστούν θα καθοριστεί από τον ειδικό Δερματολόγο ανάλογα με την έκταση και το είδος του προβλήματος και την ηλικία του ασθενούς.

Πρόληψη και πάλι πρόληψη

Η εμφάνιση των ραγάδων μπορεί να προληφθεί με τη χρήση ειδικών ενυδατικών κρεμών τοπικά που περιέχουν έλαια, Βιταμίνη Ε και shea butter, καθώς και με διατροφή πλούσια σε βιταμίνη B,C και Ε, φρούτα και λαχανικά. Δύο ακόμα συμβουλές είναι η έγκαιρη αντιμετώπιση –  όσο γρηγορότερα, τόσο καλύτερα – και η αποφυγή «κακών» συνηθειών, όπως κακή διατροφή, κάπνισμα, κατανάλωση αλκοόλ.

Σε βοήθησε αυτό το άρθρο;

Αυτή η σελίδα δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές. Δες περισσότερα.