Η νέα ορθοδοντική τεχνολογία Fastbraces® που δίνει τέλος στα στραβά δόντια

fastbraces siderakia- σιδεράκια - η νέα ορθοδοντική τεχνολογία

Η ορθοδοντική τεχνολογία Fastbraces ® απευθύνεται σε εφήβους και ενήλικες που θέλουν να ισιώσουν τα δόντια τους με άνεση, χωρίς να χρειάζεται να περιμένουν χρόνια για ποιοτικά αποτελέσματα.

Χάρη στην καινοτόμα αυτή τεχνολογία, τα δόντια ισιώνουν γρήγορα και χωρίς συμβιβασμούς στο τελικό επιθυμητό αποτέλεσμα. Χρησιμοποιείται με επιτυχία σε πολλές χώρες παγκοσμίως και διατίθεται σε διακριτικά αισθητικά διαφανή ή μεταλλικά άγκιστρα. Διακρίνονται για την άνεση και ασφάλεια τους, ενώ παρέχουν ορατά αποτελέσματα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το σύστημα Fastbraces®, που είναι κατοχυρωμένο με διπλώματα ευρεσιτεχνίας, χρησιμοποιεί μοναδικού σχεδιασμού άγκιστρα. Χρησιμοποιεί ένα μόνο σύρμα νικελίου-τιτανίου υψηλής τεχνολογίας από την αρχή μέχρι το τέλος της θεραπείας. Ο συνδυασμός αυτός βοηθά στην ομαλή αποκατάσταση της μορφολογίας του οστού γύρω από τα στραβά δόντια καθώς αυτά ισιώνουν.

O Παιδοδοντίατρος Χρυσόπουλος Κοσμάς, πιστοποιημένος πάροχος της τεχνολογίας των fastbraces® μας ενημερώνει για όλα όσα θέλουμε να ξέρουμε πριν επιλέξουμε την συγκεκριμένη μέθοδο.

 Ποια είναι τα οφέλη της ορθοδοντικής τεχνολογίας Fastbraces®; 

Μερικά από τα οφέλη της τεχνολογίας των Fastbraces είναι τα εξής:fastbraces-logo

 • Γρήγορη θεραπεία
 • Ασφάλεια και άνεση
 • Λιγότερες επισκέψεις
 • Μικρότερο κόστος

 

Ποια είναι η διαδικασία που ακολουθείται για την εφαρμογή της τεχνικής των Fastbraces;

Αρχικά πραγματοποιείται κλινική εξέταση και ακτινογραφικός έλεγχος στο ιατρείο. Εφόσον αποκλείονται τυχόν αντενδείξεις για έναρξη της θεραπείας, όπως για παράδειγμα η ενεργή περιοδοντική νόσος, ακολουθεί καθαρισμός δοντιών και φθορίωση καθώς επίσης και η λήψη αρχικών φωτογραφιών. Η τοποθέτηση των αγκίστρων Fastbraces ολοκληρώνεται σε περίπου 3 επισκέψεις. Η έναρξη γίνεται με τα 4 μπροστινά πάνω δόντια, τα οποία είναι τα πιο εμφανή στο χαμόγελο. Ακολουθούν τα δόντια που εμφανίζουν υποπλασία του φατνιακού οστού, με σκοπό την αποκατάσταση του, και τέλος τοποθετούνται και στα υπόλοιπα δόντια.

Σε τι διαφέρουν τα Fastbraces από τα κοινά σιδεράκια;

Τα καινοτόμα τριγωνικά σιδεράκια που χρησιμοποιούνται στο σύστημα Fastbraces® έχουν την ιδιότητα να φέρνουν σε ευθεία θέση τη ρίζα του δοντιού από την αρχή της θεραπείας. Αν η ρίζα του δοντιού έρθει σε όρθια θέση, τότε το δόντι γίνεται ίσιο.

Προκειμένου να γίνει αυτό, ένα αρκετά μεγάλο τετράγωνο σύρμα χρειάζεται να τοποθετηθεί μέσα στην αύλακα των ορθοδοντικών αγκίστρων, ώστε να προκαλέσει ροπή και να φέρει τη ρίζα στη σωστή θέση. Τα συμβατικά σιδεράκια είναι συνήθως τετράγωνου σχήματος και δεν παρέχουν αρκετό χώρο μεταξύ τους προκειμένου να τοποθετηθεί το τετράγωνο σύρμα από την αρχή (εικόνα 1). Αν τα τετράγωνα σιδεράκια αντικατασταθούν με τα ειδικά διαμορφωμένα τριγωνικά των Fastbraces®, η απόσταση των ορθοδοντικών αγκίστρων διπλασιάζεται (εικόνα 2). Με το διπλασιασμό της απόστασης, η ευελιξία του τετράγωνου σύρματος οκταπλασιάζεται (εικόνα 3).

Ως εκ τούτου, με το σύστημα Fastbraces® τοποθετείται ένα τετράγωνο σύρμα μεταξύ των ορθοδοντικών αγκίστρων, εύκολα και άνετα προκειμένου να επιτευχθεί η επιθυμητή θέση της ρίζας του δοντιού από την αρχή της θεραπείας.

siderakia sta dontia-σιδεράκια στα δόντια

Συμβατικά τετράγωνα σιδεράκια

σιδερακια fastbraces-siderakia Fastbraces

Fastbraces® σιδεράκια

σιδερακια fastbraces

Ρίζες στραβών δοντιών

 

 

 

 

 

 

Γιατί να διαλέξει κάποιος αυτή την μέθοδο έναντι των υπολοίπων;

 • Ελάττωση του χρόνου θεραπείας ακόμη και στο μισό, αφού η τυπική θεραπεία με Fastbraces® ολοκληρώνεται σε 3-12 μήνες, ανάλογα με τη σοβαρότητα του ορθοδοντικού προβλήματος.
 • Θεραπεία χωρίς απώλεια δοντιών, αφού σχεδόν πάντα είναι εφικτή χωρίς καμία εξαγωγή υγιών δοντιών.
 • Τυπικά μειωμένο κόστος σε σχέση με τις συνήθεις ορθοδοντικές θεραπείες, καθότι ο χρόνος και οι επισκέψεις στο ιατρείο μειώνονται αισθητά.
 • Απαιτείται μόνο ένα ορθοδοντικό σύρμα για όλη την θεραπεία, σε αντίθεση με τα 3-4 σύρματα της συμβατικής ορθοδοντικής.
 • Έρευνες προβάλλουν την στατιστικά σημαντική ελάττωση του κινδύνου απορρόφησης των ριζών, λόγω μακροχρόνιας εφαρμογής ισχυρών δυνάμεων κατά την πολυετή συμβατική ορθοδοντική θεραπεία.
 • Σύμφωνα με έρευνες μειώνεται αισθητά ο πόνος κατά την διάρκεια της θεραπείας με Fastbraces®.
 • Μικρότερη εμφάνιση τερηδόνας και ουλίτιδας στους ασθενείς, που προκαλούνται λόγω της δυσκολίας σωστού βουρτσίσματος και απομάκρυνσης της οδοντικής μικροβιακής πλάκας. Με τα Fastbraces®, η θεραπεία ολοκληρώνεται και βγαίνουν τα σιδεράκια πιο γρήγορα, οπότε ο ασθενής μπορεί πάλι να βουρτσίζει κανονικά.
 • Μεγαλύτερη διευκόλυνση του καθαρισμού των αγκίστρων με τα μεσοδόντια βουρτσάκια στη διάρκεια της θεραπείας. Kαθώς τα άγκιστρα είναι τριγωνικά και ακολουθούν το σχήμα των δοντιών μπορούν και καθαρίζονται πιο εύκολα.
 • Συγκρινόμενη με την τεχνολογία διαφανών, αφαιρούμενων  ορθοδοντικών ναρθήκων τύπου Clear Aligners, η Fastbraces® πλεονεκτεί και στο κόστος και στη διάρκεια της θεραπείας. Καθώς οι νάρθηκες αυτοί χαρακτηρίζονται από  το απρόβλεπτο του συνολικού χρόνου θεραπείας και την κατά κανόνα ανάγκη για επιπλέον διορθωτικούς νάρθηκες στη συνέχεια, ώστε να ολοκληρωθεί η θεραπεία.
 • Η διάφανη σειρά των Fastbraces® Clear, συγκρινόμενη πάλι με τα  Clear Aligners, φέρνει πιο γρήγορο και ολοκληρωμένο αποτέλεσμα, συνδυάζοντας και αισθητική εμφάνιση που αναζητά ο ασθενής.

fastbraces before and after- fastbraces πριν και μετά

Τι πρέπει κανείς να προσέξει μετά την θεραπεία με Fastbraces®;

Όπως σε κάθε ορθοδοντική θεραπεία έτσι και στην θεραπεία με Fastbraces®, είναι σημαντική η μετέπειτα φάση διατήρησης του αποτελέσματος. Μετά την αφαίρεσή τους, συστήνεται η χρήση συγκρατητικών μηχανημάτων, που διακρίνονται σε δύο τύπους:

 1. Τα ακίνητα συγκρατητικά, που αποτελούν ειδικά σύρματα σταθερά κολλημένα πίσω από τα μπροστινά δόντια
 2. Τα κινητά συγκρατητικά, τα οποία είναι διαφανή και τοποθετούνται και αφαιρούνται από τον ασθενή

Ο θεράπων ιατρός παρέχει το κατάλληλο συγκρατητικό μηχάνημα που επιλέγεται για τον ασθενή, ή και συνδυασμός τους. Στην συνέχεια ορίζει το χρονοδιάγραμμα για τους επανελέγχους ανάλογα με την περίπτωση με στόχο τη μακροχρόνια διατήρηση του όμορφου χαμόγελου.

 

 

Σε βοήθησε αυτό το άρθρο;

Αυτή η σελίδα δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές. Δες περισσότερα.