Αντιμετώπιση περιεδρικού συριγγίου με laser

periedriko syriggio

Το περιεδρικό συρίγγιο είναι η μη φυσιολογική επικοινωνία του περιπρωκτικού δέρματος με τον πρωκτικό σωλήνα ή το ορθό διαμέσου ενός πόρου, ο οποίος αποτελείται από ινώδη ιστό και εσωτερικά καλύπτεται από κοκκιωματώδη ιστό.

Δες ακόμα: Αιμορροΐδες: Θεραπεία με υπέρηχους

Τους βασικούς ορισμούς της πάθησης τους αναλύσαμε σε προηγούμενο άρθρο. Στο παρόν άρθρο θα αναφερθούμε στην αντιμετώπιση της πάθησης με τη χρήση laser.

Η καινοτομική μέθοδος θεραπείας FiLaC® (Fistula – track – Laser Closure) επιδιώκει τη σύγκλιση του περιεδρικού συριγγίου χωρίς τραυματισμό του σφικτήρα, με διατήρηση κάθε μέρους του μυϊκού ιστού και την ελαχιστοποίηση του ενδεχομένου ακράτειας.

Η θεραπεία συνίσταται στη σύγκλιση (κλείσιμο) του συριγγίου με τη χρήση του laser Leonardo και μιας ειδικής οπτικής ίνας με κυκλική (360ο) διάχυση της ενέργειας.

Η θεραπεία πραγματοποιείται με την προώθηση και την ακριβή τοποθέτηση της οπτικής ίνας στο συρίγγιο, με οδηγό την ειδική δέσμη του laser. Καθώς η οπτική ίνα αποσύρεται, εφαρμόζουμε ενέργεια laser που καταστρέφει με ελεγχόμενο τρόπο τον επιθηλιακό ιστό και συγκλίνει (σφραγίζει) τα τοιχώματα του συριγγίου.

Δες ακόμα: Δυσκοιλιότητα: συμπτώματα και κατάλληλη αντιμετώπιση!

Η θεραπεία FiLaC®έχει σημαντικά πλεονεκτήματα:

  • Η θεραπεία με τη μέθοδο FiLaC® είναι απλή, σύντομη (μέχρι 15 λεπτά), αναίμακτη και εντελώς ανώδυνη
  • Εξασφαλίζει απόλυτο έλεγχο και ακρίβεια κατά την επέμβαση αποφεύγοντας ενδεχόμενο εκτομής ή διαχωρισμού και τους συνακόλουθους κινδύνους μολύνσεων ή άλλων επιπλοκών
  • Απαιτεί ελάχιστο χρόνο νοσηλείας (day clinic) και είναι ιδανική για τη θεραπεία πολλαπλών υποτροπών (επί αποτυχημένων χειρουργικών αφαιρέσεων)
  • Οι διαστάσεις της κύστεως / συριγγίου δεν συνιστούν περιορισμό, ενώ η ευκαμψία των ινών εξασφαλίζει πρόσβαση για θεραπεία κύστεων / συριγγίων με δύσκολη ανατομία
  • Το μήκος του συριγγίου δεν αποτελεί περιορισμό
  • Η ενέργεια του laser επιταχύνει τη διαδικασία της επούλωσης

Η θεραπεία μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες τεχνικές για το κλείσιμο του στομίου.

 

Σε βοήθησε αυτό το άρθρο;

Αυτή η σελίδα δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές. Δες περισσότερα.