Πώς οι γονείς θα προετοιμάσουν σωστά τα παιδιά για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

goneis proetoimasia nea xronia

Το καλοκαιράκι τελείωσε και έχει ήδη αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, όπου κάθε «κατεργάρης θα βρεθεί και πάλι στον πάγκο του»! Επιστρέφοντας στη ρουτίνα της καθημερινότητας, οι γονείς καλούνται να μπουν και πάλι σε μια σειρά και να προετοιμάσουν κατάλληλα τα παιδιά τους για το σχολείο, αλλά και για τις εξωσχολικές τους δραστηριότητες.

Δες ακόμα: Σχολικές ασθένειες: Ποιες είναι και πώς να προστατέψετε τα παιδιά σας

Αν είσαι γονιός και χρειάζεσαι λίγη βοήθεια στην οργάνωση, μην ανησυχείς. Ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές και θα είσαι πανέτοιμος/η να υποδεχθείς τη νέα σχολική χρονιά, χωρίς να χρειαστεί να τρέχεις τελευταία στιγμή για τα απαραίτητα.

Φτιάξε μία λίστα με τα σχολικά είδη: Για να μη βρεθείς στη δυσάρεστη θέση να γεμίζεις το καλάθι σου με όμορφα, αλλά στην ουσία περιττά σχολικά είδη, γράψε μία λίστα με τα απαραίτητα για τη νέα χρονιά. Στη λίστα μπορείς να συμπεριλάβεις τα τετράδια, τα βιβλία και τη γραφική ύλη που χρειάζεται, αλλά και τα είδη ρουχισμού που θα χρησιμοποιήσει για το σχολείο και για τις εξωσχολικές δραστηριότητες, αφού πρώτα έχεις ελέγξει τι έχει ήδη και τι του λείπει.

Επιλέξτε μαζί τις εξωσχολικές δραστηριότητες: Η συζήτηση με το παιδί είναι πολύ βασική. Σίγουρα υπάρχουν δραστηριότητες που πρέπει να ακολουθήσει, όμως όσον αφορά στις εξωσχολικές του ασχολίες, καλό θα ήταν να ερωτηθεί πριν τον εγγράψεις σε κάποιο ομαδικό άθλημα ή τμήμα χορού για παράδειγμα. Συζήτησε μαζί του για το τι θα ήθελε πραγματικά να κάνει και βεβαιώσου ότι όντως προλαβαίνει. Οι δραστηριότητες πρέπει να χαρίζουν ευχαρίστηση και όχι επιπλέον άγχος.

Επίσκεψη στον οφθαλμίατρο: Λίγο πριν ξεκινήσουν τα μαθήματα και οι μαθητές μπουν και πάλι στις σχολικές αίθουσες, καλό θα ήταν να έχουν κάνει μια επίσκεψη στον οφθαλμίατρο. Το βασικότερο εργαλείο για ένα μαθητή είναι η όρασή του, γι’ αυτό πρέπει να την προσέξεις ιδιαιτέρως και να διασφαλίσεις ότι το μικρό σου αγγελούδι βλέπει καλά και σωστά.

Μεγιστοποίησε την απόδοσή του με θρεπτικό πρωινό και υγιεινά σνακ: Μελέτες έχουν αποδείξει ότι το πρωινό είναι το βασικότερο γεύμα της ημέρας για ένα παιδί, καθώς από αυτό αντλεί την ενέργειά του. Φρόντισε να σκεφτείς νέες ιδέες για ένα υγιεινό πρωινό και βάλε στην σχολική του τσάντα ένα θρεπτικό σνακ, ώστε να μη στραφεί στις ανθυγιεινές επιλογές που μπορεί να βρεθούν μπροστά του στο σχολείο. Είναι σημαντικό να αναπληρώνει την ενέργεια που χάνει με κάτι θρεπτικό όπως ένα φρουτοχυμό ή μια μπάρα δημητριακών.

Δες ακόμα: Ιδέες για ένα θρεπτικό πρωινό για παιδιά

Προμηθεύσου τις απαραίτητες βεβαιώσεις για το σχολείο και τις δραστηριότητές του: Σε κάθε έναρξη της σχολικής χρονιάς οι μαθητές πρέπει να φέρουν στο σχολείο μία βεβαίωση από ιατρούς, ώστε να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στο μάθημα της γυμναστικής ή στη χρήση πισίνας. Το ίδιο απαιτείται και για να γραφτεί κάποιος γυμναστήριο ή κολυμβητήριο, αλλά και σε πλήθος άλλων αθλητικών δραστηριοτήτων. Μάθε πώς θα προμηθευτείς αυτές τις βεβαιώσεις εύκολα, γρήγορα και πολύ οικονομικά.

Άλλη μία σχολική χρονιά ξενικά δυναμικά και εσύ θα είσαι απόλυτα προετοιμασμένος/η να την υποδεχθείς χωρίς ταλαιπωρία. Φρόντισε αυτούς που αγαπάς περισσότερο και με τον καλύτερο τρόπο, για να είναι πάντα σε καλά χέρια!

 

Σε βοήθησε αυτό το άρθρο;

Αυτή η σελίδα δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές. Δες περισσότερα.