Οι ιδανικές θεραπείες για το δέρμα σου μετά το καλοκαίρι

θεραπειες προσωπου- therapies prosopou

Οι καλοκαιρινοί μήνες μπορεί να ήταν οι καλύτεροι σου, δεν ισχύει όμως το ίδιο και για το δέρμα σου. Ο ήλιος και η θάλασσα το ταλαιπωρούν, επηρεάζοντας φανερά την όψη του. Έτσι, η επιδερμίδα είναι ξηρή, αφυδατωμένη και σε πολλές περιπτώσεις συνδυάζει μεγάλους πόρους και έγκλειστα σπυράκια, εξαιτίας της συχνής χρήσης λάθος αντηλιακού.

Για να αποφύγεις τέτοια λάθη, μπορείς να συμβουλευτείς έναν δερματολόγο, ο οποίος θα σε καθοδηγήσει ως προς το κατάλληλο αντιηλιακό, τη σωστή χρήση του αλλά και τη συχνότητα που πρέπει να τηρείς προκειμένου να προστατεύσεις το δέρμα σου από τον βλαβερό ήλιο και τις συνέπειές του.

Ακόμη, θα σε βοηθήσει να βρεις όλα όσα χρειάζεται η επιδερμίδα του προσώπου σου για να ανακτήσει την λάμψη και την ανανέωση που χρειάζεται μετά το καλοκαίρι.

Οι καλύτερες θεραπείες προσώπου μετά το καλοκαίρι

Βαθύς καθαρισμός

Ο καθαρισμός του προσώπου σε βάθος πραγματοποιείται με τη χρήση ατμού και τη διάνοιξη των πόρων για την αφαίρεση του σμήγματος, όπου είναι απαραίτητο. Με αυτό τον τρόπο γίνεται αποσυμφόρηση των πόρων του δέρματος από τον ιδρώτα και το αντιηλιακό, που έχουν συσσωρευτεί στην επιδερμίδα σου κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και ανανεώνονται τα κύτταρα. Στη συνέχεια, εφαρμόζονται μάσκες ενυδάτωσης για τα μέγιστα αποτελέσματα.

Ο καθαρισμός με δερμοαπόξεση είναι σημαντικό να γίνεται από εξειδικευμένο προσωπικό καθώς μπορεί να δημιουργήσει έντονη ερυθρότητα, η οποία πολλές φορές επιμένει, προκαλώντας τα αντίθετα αποτελέσματα τελικά. Συνεπώς, χρειάζεται προσοχή, ειδικά, μετά τους καλοκαιρινούς μήνες που το δέρμα είναι ήδη πολύ εξασθενημένο.

Μεσοθεραπεία

Η θεραπεία γίνεται μέσω της έγχυσης ενυδατικών δραστικών ουσιών, υαλουρονικού οξέος αλλά και άλλων ουσιών με αντιοξειδωτική δράση. Η εισχώρησή των ουσιών στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος έχει ως αποτέλεσμα την ενυδάτωση της αφυδατωμένης από τους καλοκαιρινούς μήνες επιδερμίδας σου σε βάθος. Παράλληλα, βελτιώνει τις δυσχρωμίες, λειαίνει τις λεπτές ρυτίδες και αναζωογονεί φανερά το πρόσωπο.

Fractional laser

Τους επόμενους μήνες, ιδανικά μετά τον Οκτώβρη, που ο ήλιος υποχωρεί και παύει να είναι τόσο δυνατός συστήνεται η θεραπεία με fractional laser. Η μέθοδος αυτή ανανεώνει την επιδερμίδα σου και συμβάλλει στη δημιουργία ενδογενούς κολλαγόνου, ενισχύοντας την κολλαγονογένεση. Η σύγχρονη τεχνολογία που χρησιμοποιείται, καθιστά τη μέθοδό αυτή ιδιαίτερα αποτελεσματική στη βελτίωση της γενικής εικόνας του δέρματος, το οποίο είναι φανερά πιο λαμπερό και νεανικό.

Botox ή βοτουλινική τοξίνη

Την καλοκαιρινή περίοδο, τείνουμε να κάνουμε περισσότερους μορφασμούς και ρυτιδώσεις στο πρόσωπο, λόγω της τύφλωσης από τον έντονο ήλιο. Γεγονός που συμβάλλει στην επιδείνωση των ρυτίδων και πολλές φορές στην ανάπτυξη νέων. Το botox είναι η κατάλληλη μέθοδος αντιγήρανσης αφού βοηθάει στην καταπολέμησή των ρυτίδων έκφρασης. Οπότε, αν θέλεις να ανανεώσεις το δέρμα σου και να ενισχύσεις την νεανική του όψη μετά το τέλος των διακοπών είναι η θεραπεία που χρειάζεσαι.

Σε βοήθησε αυτό το άρθρο;

Αυτή η σελίδα δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές. Δες περισσότερα.