Μύθοι και αλήθειες για τις ενέσιμες θεραπείες υαλουρονικού και νευροτοξίνης botox!

yalouroniko-botox

• Το Botox Dysport δεν είναι filler αλλά νευροτοξίνη που χρησιμοποιείται για την απάλυνση των ρυτίδων έκφρασης.
Το υαλουρονικό είναι φυσικό προϊόν που υπάρχει σε μεγάλη ποσότητα στον οργανισμό και με τον χρόνο μειώνεται.
Το filler υαλουρονικού (Restylane, Perlane, Juvederm, Voluma) χρησιμοποιείται για γέμισμα των ρυτίδων και δημιουργία όγκου εκεί όπου έχει χαθεί το λίπος του προσώπου.

Δες ακόμα: 12 φυσικά προϊόντα για να ξαναβρείς τη χαμένη σου φρεσκάδα

• Τόσο το Botox όσο και το υαλουρονικό μπορούν να βελτιώσουν τα σημεία του προσώπου που παρουσιάζουν χαλάρωση με αποτέλεσμα την ανόρθωση
(lifting) της περιοχής.

• Η νευροτοξίνη του Botox Dysport και το υαλουρονικό αποτελούν τη Νο1 θεραπεία για τις ρυτίδες του προσώπου σε όλο τον κόσμο.

• Το Botox δεν παγώνει την έκφραση, δεν προσθέτει όγκο, δεν φουσκώνει και δεν προάγει τη δημιουργία νέου κολλαγόνου. Tο μπότοξ περιορίζει την κινητικότητα των μυών της έκφρασης και κατά συνέπεια αμβλύνει τις ρυτίδες.

Το υαλουρονικό γεμίζει τις λεπτές και βαθιές ρυτίδες, προσθέτει όγκο όπου χρειάζεται και δημιουργεί νέο κολλαγόνο.
• Όταν το δέρμα είναι σε καλή κατάσταση διατηρώντας την ελαστικότητά του, τα οφέλη από τις ενέσιμες θεραπείες είναι περισσότερα και τα αποτελέσματα πιο φυσικά.

• Για νεαρές ηλικίες (πριν τα 30), τα ενέσιμα χρησιμοποιούνται σε μικρές δόσεις (baby botox, μικρές ποσότητες υαλουρονικού ) για να προλάβουν τα σημάδια του χρόνου με πολύ φυσικά αποτελέσματα.

• Το υαλουρονικό στα χείλη επαναπροσδιορίζει το σχήμα τους ενώ επαναφέρει τον όγκο και την ενυδάτωση που χάνεται με τον χρόνο (τα χείλη λεπταίνουν και αφυδατώνονται λόγω των πολλών κινήσεων και της έκθεσης στον ήλιο). Σε μικρές δόσεις τα αποτελέσματα είναι απολύτως φυσικά.

• Η διάρκεια του μπότοξ είναι περίπου 6 μήνες ενώ το υαλουρονικό έχει διάρκεια περισσότερο από 1 χρόνο.

• Το υαλουρονικό χρησιμοποιείται επίσης για ενυδάτωση του προσώπου, των χειλιών, του ντεκολτέ, του λαιμού και των χεριών. Επειδή το υαλουρονικό έχει την ιδιότητα να προσλαμβάνει νερό, δημιουργεί το κατάλληλο περιβάλλον για τη σωστή λειτουργία των κυττάρων. Τα κύτταρα παράγουν νέο κολλαγόνο και επαναφέρουν την ελαστικότητα της επιδερμίδας.

• Τα αποτελέσματα των ενέσιμων είναι αναστρέψιμα. Ακόμα και στην περίπτωση που δεν επαναληφθούν οι θεραπείες, το πρόσωπο έχει ωφεληθεί και έχει γυρίσει τον χρόνο πίσω.

Σε βοήθησε αυτό το άρθρο;

Αυτή η σελίδα δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές. Δες περισσότερα.