Μυολειτουργική ορθοδοντική θεραπεία στα παιδιά

orthodontiki paidia

Είναι γεγονός ότι τα περισσότερα παιδιά εμφανίζουν στραβά δόντια και οι γνάθοι τους δεν αναπτύσσονται σωστά, συμπτώματα που μπορεί να είναι εμφανή ακόμη και από την ηλικία των τριών ετών.

Οι κυριότεροι λόγοι των δυσλειτουργιών αυτών είναι οι βλαβερές στοματικές συνήθειες, όπως η στοματική αναπνοή και ο λανθασμένος τρόπος κατάποσης, σε συνδυασμό με την ανισορροπία δυνάμεων από γλώσσα, μάγουλα και χείλη. Για να μη δημιουργηθούν σοβαρότερα προβλήματα σε μεγαλύτερη ηλικία, αυτές οι κακές συνήθειες θα πρέπει να αντιμετωπιστούν το συντομότερο. Επίσης, η πρώιμη θεραπεία οδηγεί σε αποτελέσματα που δεν είναι εφικτά μόλις το πρόσωπο και οι γνάθοι σταματήσουν να αναπτύσσονται.

muoleitoutgiki orthodontiki therapeia

Δες ακόμα: Τα 6 πράγματα που θέλεις να ξέρεις για τα παιδικά εμβόλια

Η μυολειτουργική ορθοδοντική θεραπεία αποτελεί μια διαφορετική προσέγγιση στη διόρθωση ανωμαλιών σύγκλεισης των παιδιών. Εξειδικευμένα ορθοδοντικά μηχανήματα διορθώνουν τις βλαβερές στοματικές συνήθειες σε παιδιά που αναπτύσσονται και βελτιώνουν την ανάπτυξη των γνάθων και του προσώπου.

Ταυτόχρονα, η εφαρμογή εξατομικευμένων μυολειτουργικών ασκήσεων σε καθημερινή βάση σκοπεύει στην αποκατάσταση της φυσιολογικής λειτουργίας του στοματοπροσωπικού συστήματος, όπως είναι η ρινική αναπνοή, η σωστή θέση ανάπαυσης της γλώσσας, ο σωστός τρόπος κατάποσης κτλ.

muoleitoutgiki orthodontiki therapeia

Με τον τρόπο αυτό, πολλά ορθοδοντικά προβλήματα μπορούν να αντιμετωπιστούν νωρίτερα και πολύ συχνά χωρίς την ανάγκη για σιδεράκια ή εξαγωγές, με παράλληλα καλύτερη διατήρηση του τελικού αποτελέσματος.

Σε βοήθησε αυτό το άρθρο;

Αυτή η σελίδα δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές. Δες περισσότερα.