MicroLaserPeel (weekend peel): η εναλλακτική λύση απέναντι στο χημικό πήλιγκ

MicroLaserPeel

Τώρα μπορεί να φαίνεστε νεότερη/νεότερος με την νέα δημοφιλή θεραπεία το – Contour™ MicroLaserPeel™. Το «peeling του Σαββατοκύριακου» (The “weekend” skin peel), MicroLaserPeel, θεραπεύει καταστάσεις του δέρματος που σχετίζονται με την γήρανση και γενικά, τον σύγχρονο τρόπο ζωής. Μπορείτε να δείτε αληθινή βελτίωση στην εμφάνιση του δέρματος σας σε λίγες μόνο μέρες. Ο γιατρός σας θα σας συμβουλεύσει πώς θα προστατεύσετε το δέρμα σας καλύτερα, ώστε να διατηρήσετε την βελτίωση που θα δείτε με το MicroLaserPeel, και θα σας απαντήσει σε όποια σχετική ερώτηση έχετε.

Δες ακόμα: Anti-aging οδοντιατρική θεραπεία: πότε εφαρμόζεται

Τι είναι το MicroLaserPeel;

Είναι ένα ενδο-επιδερμιδικό laser peeling που αφαιρεί με ακρίβεια τις εσωτερικές στοιβάδες  του δέρματος. Η διαδικασία προσαρμόζεται στην φύση της κατάστασης που πρέπει να διορθωθεί.

Με το MicroLaserPeel θεραπεύονται καταστάσεις δέρματος όπως:

  • Ρυτίδες
  • Ουλές
  • Ουλές Ακμής
  • Ακτινικές κερατώσεις
  • Μελαχρωματικές βλάβες

Ποια είναι η διαφορά του σε σχέση με το χημικό peeling (chemical peel);

Το χημικό peeling (chemical peel) είτε το επιφανειακού βάθους είτε τα μέσου βάθους ή και τα βαθύτερα peeling γίνονται πάντα με την χρήση πάνω στο δέρμα χημικών ουσιών που καταστρέφουν λεπτές στοιβάδες του δέρματος και έτσι, δίνουν την δυνατότητα στο δέρμα να ανανεωθεί και να αναπλαστεί.

Το πρόβλημα έγκειται στο ότι τα αποτελέσματα τους δεν χαρακτηρίζονται από επαναληψιμότητα τόσο στο αποτέλεσμα όσο και στην ασφάλεια της διαδικασίας ακόμη και για τον ίδιο ασθενή, καθώς εξαρτώνται αποκλειστικά από την δεξιότητα του χειριστή, έχουν δηλαδή μεγάλο βαθμό υποκειμενικότητας. Αντίθετα, το MicrolaserPeel είναι ένα πήλιγκ που γίνεται μέσω laser με τέτοιον τρόπο, ώστε με ακρίβεια χιλιοστό του χιλιοστού στο δέρμα και με την ίδια επαναληψιμότητα, ακόμη και από διαφορετικούς χειριστές, επιτυγχάνεται το καλύτερο αποτέλεσμα με την ίδια μέγιστη δυνατή ασφάλεια.

Και όλα αυτά, γιατί το MicroLaserPeel γίνεται με παραμέτρους που καθορίζονται με ακρίβεια μm (χιλιοστών του χιλιοστού) μέσω του software του laser, άρα υπάρχει εξαιρετική ασφάλεια, ενώ μέσω scanner το πήλιγκ αποκτά μια ομοιομορφία στο αποτέλεσμα και δεν εξαρτάται από τους χειρισμούς του χειριστή.

MicroLaserPeel

Ποιος θα μπορούσε να σκεφτεί να κάνει ένα MicroLaserPeel;

Αν αναζητάτε κάτι περισσότερο από μια μικρο-δερματοαπόξεση (microdermabrasion) ή από ελαφρά χημικά peelings και διαθέτετε λίγο χρόνο για μια διαδικασία που χρειάζεται λίγο μεγαλύτερη επούλωση, τότε το MicroLaserPeel είναι σχεδιασμένο για σας.

Πώς το MicroLaserPeel διαφέρει από την Μικρο-Δερματοαπόξεση (Microdermabrasion);

Γενικά, η Μικρο-δερματοαπόξεση (microdermabrasion) αφαιρεί μόνο την κερατίνη στοιβάδα (εξωτερική στοιβάδα του δέρματος) (10 microns).Το MicroLaserPeel είναι ένα μερικώς έως πλήρες επιδερμιδικό peeling (10-50 microns) και γίνεται με τοπική αναισθησία.

Επειδή αυτή η διαδικασία αφαιρεί βαθιά μέσα στην επιδερμίδα, είναι το ιδανικό βήμα ανάμεσα στην μικρο-δερματοαπόξεση (microdermabration) και στην βαθιά επεμβατική ανάπλαση δέρματος (full skin resurfacing).

Πόσα MicroLaserPeels μπορούν να γίνουν;

Τυπικά η διαδικασία αυτή μπορεί να επαναληφθεί 2-4 φορές, με μεσοδιάστημα 6-8 εβδομάδων, αλλά peelings μπορεί να γίνουν αν θελήσει ο ασθενής.

Τι πρέπει να περιμένει κανείς από το MicroLaserPeel

Θα αποκτήσετε ένα απαλό, υγιές, πιο φωτεινό-λαμπερό δέρμα με μια άμεση και σημαντική αλλαγή στην υφή του δέρματος και στην σύσφιξη του δέρματος συγκρινόμενα με την μικρο-δερματοαπόξεση (microdermabration).

Πόσο διαρκεί η διαδικασία της αποκατάστασης;

Η επούλωση του δέρματος παίρνει 3-4 μέρες. Η διαδικασία (το MicroLaserPeel ) μπορεί να γίνει την Πέμπτη ή την Παρασκευή, έτσι ώστε να επιστρέψετε στην δουλειά σας την επόμενη Δευτέρα. Τα συμπτώματα αμέσως μετά το MicroLaserPeel μιμούνται ένα ήπιο έγκαυμα, με ήπια «εσχάρα» (ξεφλούδισμα) την 2η μέρα. Η ερυθρότητα του δέρματος θα αρχίσει να φεύγει την 3η μέρα και εύκολα θα καλύπτεται με ένα makeup την 4η μέρα.

Τι θα πρέπει να ξέρω για την φροντίδα πριν και μετά την διαδικασία του MicroLaserPeel;

Ο γιατρός σας θα σας δώσει ακριβείς πληροφορίες για την πριν και μετά την διαδικασία του MicroLaserPeel φροντίδα του δέρματος σας.

 

 

Σε βοήθησε αυτό το άρθρο;

Αυτή η σελίδα δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές. Δες περισσότερα.