Μη χειρουργικό Lifting προσώπου με τη μέθοδο Silhouette Lift

Μη χειρουργικό λίφτινγκ προσώπου με τη μέθοδο Silhouette Lift

Μη χειρουργικό λίφτινγκ προσώπου με τη μέθοδο Silhouette Lift

Η πλαστική χειρουργική ακολουθεί και συμβαδίζει με την ανάπτυξη της τεχνολογίας στην εποχή μας. Νέες μέθοδοι με αξιόλογα και καλά αποτελέσματα παρουσιάζονται αντικαθιστώντας, σε αρκετές περιπτώσεις, παλαιότερες μεθόδους με πλεονεκτήματα όπως: μικρότερη νοσηλεία, άμεσο αποτέλεσμα και λιγότερη μετεγχειρητική καταπόνηση του ασθενούς.

Silhouette Lift: Μη χειρουργικό λίφτινγκ προσώπου

Επανάσταση για την ανόρθωση του μέσου προσώπου σήμερα μπορεί να θεωρηθεί το Silhouette Lift, ειδικά χειρουργικά νήματα, εγκεκριμένα από το FDA (Αμερική) και την Ευρωπαϊκή Ένωση (CE), με τα οποία γίνεται ανόρθωση του μέσου προσώπου (mid face lift) σε μικρό χρονικό διάστημα και αποφεύγονται οι τομές στο πρόσωπο.

Το Silhouette Lift είναι εξελιγμένη μέθοδος μη χειρουργικού lifting πρόσωπου που βασίζεται στην αρχή της ανάρτησης του χαλαρωμένου δέρματος με την βοήθεια πρωτοποριακών νημάτων. Η διάφορα των συγκεκριμένων νημάτων είναι στον σταθερό τρόπο τοποθέτησης τους στον κρόταφο και στην παρουσία εδικών απορροφήσιμων κώνων. Οι κώνοι αποτελούνται από πολυγαλακτικό οξύ και απορροφούνται σταδιακά.

Τι είναι το Silhouette Lift;

Η απάντηση είναι η εξάλειψη της πτώσης του δέρματος στο κάτω μέρος του προσώπου στην περιοχή της κάτω γνάθου και των ρινοπαρειακών αυλάκων.
Η μέθοδος είναι απλή και γίνεται με τοπική αναισθησία σε συνδυασμό με μέθη όπου απαιτείται. Γίνεται μια τομή 1,5 εκ. στο τριχωτό της κεφαλής, στην κροταφική περιοχή και με ειδική βελόνη περνάμε τα Silhouette Lift, κάτω από την εν τω βάθει κροταφική περιτονία αρχικά και στην συνέχεια, υποδόρια (κάτω από το δέρμα), τα οποία ανασηκώνουν την περιοχή του μέσου προσώπου και στην συνέχεια καθηλώνονται στην περιτονία. Η τομή συρράπτεται με 3 ράμματα και ο ασθενής βγαίνει από την κλινική την ίδια μέρα.

Το πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι το άμεσο αποτέλεσμα, η εξάλειψη των τομών στο πρόσωπο, ο πόνος, το πρήξιμο στο πρόσωπο και η χρονική διάρκεια που είναι λιγότερο από μία ώρα.

Η έλξη του συστήματος προσφέρει ανάρτηση του προσώπου και γύρω από τους κώνους δημιουργείται αύξηση των ινοβλαστών και του κολλαγόνου, με αποτέλεσμα την μακροχρόνια βελτίωση της χαλάρωσης.

Πώς γίνεται η επέμβαση;

Η ήπια χειρουργική επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία και δύο μικρές αόρατες τομές στο τριχωτό της κεφαλής απ’ όπου περνάνε οι αναρτήσεις προς το πρόσωπο. Η επέμβαση μπορεί να γίνει και στο ιατρείο και ο ασθενής πηγαίνει σπίτι.
Ήπιο οίδημα ή κάποιες μικροεκχημώσεις υποχωρούν το πολύ σε 3-4 μέρες. Το αποτέλεσμα κρατάει 2-3 χρόνια και είναι απόλυτα φυσικό.

Το Silhouette Lift μπορεί να συνδυαστεί με άλλες επεμβάσεις, όπως Lifting προσώπου ή βλεφαροπλαστική.
Επίσης, σημαντικό είναι ότι έχει αρχίσει η εφαρμογή του και σε άλλα σημεία του σώματος, όπως στο λαιμό και στην ανόρθωση γλουτών.

Σε βοήθησε αυτό το άρθρο;

Αυτή η σελίδα δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές. Δες περισσότερα.