Μεταμόσχευση λίπους και που εφαρμόζεται

Μεταμόσχευση λίπους και που εφαρμόζεται

Μεταμόσχευση λίπους και που εφαρμόζεται

Το λίπος δεν είναι πάντα κακό για το σώμα. Το τοπικό πάχος μπορεί να διορθωθεί με λιποαναρρόφηση, ενώ το αφαιρεθέν λίπος μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε επεμβάσεις μόνιμης αποκατάστασης όγκου είτε του μαστού είτε των ζυγωματικών των χειλιών, των χειλεοπαριακών αυλάκων ή ακόμα και στη βελτίωση εγκαυματικών ουλών και ουλών ακμής.

Που μπορεί να εφαρμοστεί με επιτυχία;

Τα λιποκύτταρα διαθέτουν πλειάδα βλαστοκυττάρων γύρω τους και με τη μεταμόσχευσή τους κάτω από ουλές ακμής στο πρόσωπο φαίνεται ότι τις βελτιώνουν, ενώ αναπλάθουν το δέρμα και το ενδυναμώνουν.

Η επιτυχής μεταμόσχευση του λιπώδους ιστού προσφέρει όγκο στη περιοχή, ενώ η εφαρμογή της τεχνικής αυτής δίνει λύσεις στην αποκατάσταση του μαστού μετά από μερική εκτομή λόγω όγκων, στην αισθητική αποκατάσταση αύξησης των χειλιών και των ζυγωματικών, αλλά και στο γέμισμα των βαθιών χειλεοπαριακών αυλάκων.

Η χειρουργική τεχνική είναι απλή και σε περίπτωση που υπάρχει μικρή ανάγκη σε λίπος μπορεί να γίνει με τοπική αναισθησία. Αυτή συνιστάται σε προσεκτική λιποαναρρόφηση με ειδικά ρύγχη, συλλογή του λίπους, ήπια επεξεργασία με αφαίρεση του αίματος και εμφύτευσή του στη περιοχή που πρόκειται να διορθωθεί.

Μέρος του μεταμοσχευμένου λίπους απορροφάται και συχνά η διαδικασία χρειάζεται να επαναληφθεί μετά από μερικούς μήνες, ώστε να ολοκληρωθεί και να οριστικοποιηθεί το αποτέλεσμα.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι οριστικό και μόνιμο.

Αξίζει να τονιστεί ότι μεταφορά λίπους σε λεπτά στρώματα κάτω από το δέρμα στο πρόσωπο και κυρίως στη περίπτωση των ουλών της ακμής, παρά τη μερική απορρόφηση, αφήνει ένα πιο σφριγηλό δέρμα που φαίνεται να οφείλεται στην ανάπλασή του. Ρόλο σημαντικό στην όλη διαδικασία παίζουν τα βλαστοκύτταρα που βρίθουν στο λιπώδη ιστό.

Η λιπομεταφορά ή μεταμόσχευση λίπους τείνει να εφαρμόζεται ολοένα και συχνότερα στην πλαστική χειρουργική, καθώς το ενδογενές λίπος αναδεικνύεται ως το αποτελεσματικότερο «υλικό» για τις περιπτώσεις που προαναφέραμε.

Σε βοήθησε αυτό το άρθρο;

Αυτή η σελίδα δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές. Δες περισσότερα.