5 λύσεις για την τριχόπτωση

τριχόπτωση

Καθημερινά κάθε άνθρωπος χάνει κατά μέσο όρο μέχρι 100 τρίχες. Ωστόσο μερικές φορές η απώλεια των τριχών υπερβαίνει το φυσιολογικό και οδηγεί ακόμα και σε αραίωση.

Η τριχόπτωση μπορεί να οφείλεται σε γενετικούς παράγοντες, στο στρες, σε έλλειψη βιταμινών και μετάλλων, σε αυτοάνοσα νοσήματα (γυροειδής αλωπεκία κ.λπ) κ.ά. Στην Advanced Hair Clinics πραγματοποιείται από τους ειδικούς κλινική εξέταση αλλά και εξέταση του τριχωτού της κεφαλής μικροσκοπικά μέσω ενός εξελιγμένου λογισμικού (Follysis) που συνδέεται με μια μικροκάμερα. Με αυτό τον τρόπο βλέπουμε τη διάμετρο της τρίχας, το βαθμό τριχόπτωσης και προτείνουμε τα εξής κατά περίπτωση:

Ορμονικός έλεγχος

Μερικές φορές η τριχόπτωση δεν οφείλεται σε κληρονομικότητα ή γενετικούς παράγοντες. Ίσως χρειαστεί να γίνουν αιματολογικές εξετάσεις ώστε να δούμε αν κρύβεται από πίσω κάποια θυρεοειδοπάθεια, διατροφικές ελλείψεις κ.ά. Η αποκατάσταση του προβλήματος είναι εξατομικευμένη.

Μεταμόσχευση μαλλιών FUE

Στην ανδρογενετικού τύπου αλωπεκία ο ένοχος είναι μια διαταραχή στον θύλακα της τρίχας που έχει πολύ σύντομο στάδιο ανάπτυξης (αναγενής φάση) με αποτέλεσμα να πέφτει πολύ γρήγορα. Σε αυτές τις περιπτώσεις η λύση είναι η μεταμόσχευση μαλλιών με τη μέθοδο FUE. Η διαδικασία είναι ελάχιστα τραυματική, καθώς δεν αφήνει μόνιμη ουλή, ενώ γίνεται με τοπική αναισθησία. Το αποτέλεσμα είναι απολύτως φυσικό και η επαναφύτρωση αρχίζει μετά το δεύτερο μήνα και ολοκληρώνεται σταδιακά τον 12ο μήνα μετά τη συνεδρία μεταμόσχευσης.

Αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP

Η μεσοθεραπεία PRP είναι η πιο σύγχρονη και φυσική μη επεμβατική θεραπεία για την αρχόμενη αραίωση, την εποχική τριχόπτωση και τη γυροειδή αλωπεκία. Η διαδικασία της μεσοθεραπείας είναι η εξής: Αρχικά κάνουμε λήψη αίματος και στην συνέχεια απομονώνουμε τα αιμοπετάλια. Το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα εγχέεται με πολύ λεπτές βελόνες στο τριχωτό της κεφαλής. Όσον αφορά την ενδυνάμωση των τριχών που ήδη υπάρχουν, χρειάζεται ένας κύκλος συνεδριών για να φανεί ολοκληρωμένο αποτέλεσμα.

Ποντάρετε στη μινοξιδίλη

Μήπως χρησιμοποιείτε λάθος προϊόντα μαλλιών ή οι γυναίκες τραβάτε τα μαλλιά σε κότσο με αποτέλεσμα να έχει ανέβει η γραμμή hairline; Σε κάθε περίπτωση, η λοσιόν ή ο αφρός μινοξιδίλης επιβραδύνουν την πορεία της τριχόπτωσης, σε όποιον παράγοντα και αν οφείλεται. Η φαρμακευτική ουσία είναι ασφαλής και προτείνεται η καθημερινή ή συστηματική της χρήση.

Δοκιμάστε το laser χαμηλής συχνότητας

Η συγκεκριμένη τεχνολογία είναι ασφαλής για χρήση στο σπίτι. Σύμφωνα με μελέτες ο συνδυασμός αυτόλογης μεσοθεραπείας, μινοξιδίλης και laser χαμηλής συχνότητας έχουν πολύ καλά αποτελέσματα στη διέγερση των τριχοθυλακίων που βρίσκονται εν υπνώσει.

Σε βοήθησε αυτό το άρθρο;

Αυτή η σελίδα δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές. Δες περισσότερα.