Κυτταρίτιδα: τρόποι αντιμετώπισης

Κυτταρίτιδα και τρόποι αντιμετώπισης

Η κυτταρίτιδα συνίσταται από την υπερτροφική παραγωγή λιπωδών κυττάρων στο υπόδερμα και από αγγειακές και λεμφικές ανωμαλίες, οι οποίες επιφέρουν κατακράτηση υγρών στους συνδετικούς ιστούς.

Βρες εδώ τους καλύτερους γιατρούς για την θεραπεία της κυτταρίτιδας

Ξεκινά σε ηλικία συνήθως 20- 35 ετών, δημιουργώντας πολλές φορές ανησυχία, έλλειψη αυτοεκτίμησης και συχνά περιορισμό των κοινωνικών δραστηριοτήτων στους πάσχοντες.

Τρόποι αντιμετώπισης της κυτταρίτιδας:

Μεσοθεραπεία για την κυτταρίτιδα

Η μεσοθεραπεία είναι μια ελάχιστα επεμβατική μέθοδος, στην οποία ενίονται στο δέρμα συμβατικά ή μη φάρμακα, βιταμίνες, μέταλλα, αμινοξέα και άλλες ουσίες ειδικές για το πρόβλημα. Όσον αφορά την κυτταρίτιδα, γίνεται με κοκτέιλ καφεΐνης και υαλουρονικού οξέος.

Η καφεΐνη διεγείρει τη διαδικασία της λιπόλυσης, μειώνει τα αποθέματα λίπους, γιατί σταματά την επιπλέον ποσότητα γλυκόζης στα λιποκύτταρα, μειώνει τη φλεγμονή και αυξάνει τη μικροκυκλοφορία του δέρματος.

Το υαλουρονικό οξύ διευκολύνει την υδρόλυση των λιποκυττάρων και περιορίζει την κατακράτηση υγρών, αφού έχει την ιδιότητα να συγκρατεί έως και 300 φορές το βάρος του σε νερό και να δεσμεύει έτσι το νερό που παγιδεύεται στους λιπώδεις ιστούς. Η θεραπεία ολοκληρώνεται σε 10 συνεδρίες με μεσοδιαστήματα 1- 2 εβδομάδων. Συνεπώς ολοκληρώνεται σε 2- 3- μήνες.

Οι ανεπιθύμητες ενέργειες είναι ελάχιστες και περιλαμβάνουν μικροεκχυμώσεις, ένα ελαφρύ αίσθημα καύσου που υποχωρεί σε 15- 20 λεπτά, ένα ελαφρύ αίσθημα πόνου ή/και οίδημα για 1- 5 ημέρες. Πρέπει να αποφεύγεται σε καρδιολογικούς ασθενείς και σε ιστορικό αρρυθμιών.

Laser για την κυτταρίτιδα

Το Eco Cell είναι μία συσκευή που δημιουργεί κενό συνεχές ή παλμικό. Είναι η μοναδική συσκευή που λειτουργεί συγχρόνως με laser για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας.

Επιτυγχάνει:

  • Λιπόλυση με αναδιάταξη και διάσπαση των λιποκυττάρων
  • Αποκατάσταση της αγγειακής και λεμφικής κυκλοφορίας
  • Αποδέσμευση των κατακρατημένων υγρών
  • Αποτοξίνωση με αποβολή των δεσμευμένων καταλοίπων του μεταβολισμού
  • Ινόλυση δηλ. αποκατάσταση της δομής και ευπλασίας των ιστών
  • Παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, ενεργοποιώντας τους ινοβλάστες μηχανικά και θερμοενεργειακά (laser)
  • Αναδόμηση των ιστών
  • Τόνωση και σύσφιξη και βελτίωση της διαπνοής του δέρματος
  • Απολέπιση των επιπολής κυττάρων

​Aπαιτούνται περίπου 15 συνεδρίες με συχνότητα 2/εβδομαδα για ένα πολύ καλό αποτέλεσμα.

Λιπόλυση με Carboxytherapy για την κυτταρίτιδα

Το διοξείδιο του άνθρακα (CO2) αυξάνει τοπικά το PH και δημιουργεί τεχνητή έλλειψη ανεφοδιασμού οξυγόνου O2. Το σώμα αντιδρά με διαστολή μικρών αιμοφόρων αγγείων. Η αυξανόμενη προσφορά οξυγόνου δια της αιμοσφαιρίνης δίνει το έναυσμα για την έναρξη του μεταβολισμού. Το διοξείδιο του άνθρακα μετατρέπεται σε ενεργό οξυγόνο.

Στη λιπόλυση έχουμε διπλή δράση:

α) τα λιποκύτταρα καταστρέφονται από τις άμεσες μηχανικές επιρροές και

β) χάρη στη βελτιωμένη κυκλοφορία του αίματος, η απομάκρυνση του αποθηκευμένου λίπους γίνεται γρηγορότερα. Από την αυξανόμενη προσφορά οξυγόνου, τα προκύπτοντα λιπαρά οξέα οξειδώνονται με αποτέλεσμα την αισθητή μείωση των λιποκυττάρων και τη σύσφιξη του συνδετικού ιστού.

τρόποι αντιμετώπισης για την κυτταρίτιδα

Με την Carboxytherapy αποφεύγουμε τυχόν παρενέργειες στην υγεία μας από τις διάφορες ουσίες π.χ φωσφατιδυλοχολίνη που χρησιμοποιούνται για τη λιπόλυση. Κατά την εφαρμογή της Carboxytherapy εισχωρούμε στο δέρμα με μικρές βελόνες (ινσουλίνης) σε συγκεκριμένο βάθος με ειδικό μηχάνημα σε μορφή πιστολιού με δυνατότητα ακριβούς ρύθμισης του βάθους.

Έτσι η εφαρμογή είναι ευκολότερη, σταθερότερη και ανώδυνη για τον ασθενή. Μόνο για λίγα δευτερόλεπτα αισθάνεται ο ασθενής μια μικρή ενόχληση τοπικά τόσο στο πρόσωπο, όσο και στο σώμα. Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά και διαρκούν πάνω από 2 χρόνια!

Lipolaser για μείωση της κυτταρίτιδας

Το Lipolaser σχεδιάστηκε για την απαλλαγή από την περίσσεια λίπους, τη σύσφιξη και τόνωση του δέρματος, χωρίς  χειρουργικές παρεμβάσεις. Εκπέμπει χαμηλής ενέργειας  laser, που δημιουργεί ένα χημικό ερέθισμα στα λιποκύτταρα, διασπώντας τα αποθηκευμένα τριγλυκερίδια σε ελεύθερα λιπαρά οξέα και γλυκερόλη, τα οποία απομακρύνονται μέσω καναλιών στις κυτταρικές μεμβράνες των λιποκυττάρων.

Τα λιπαρά οξέα και η γλυκερόλη μετά μεταφέρονται σε όλο το σώμα στους ιστούς που τα χρησιμοποιούν κατά τη διάρκεια του μεταβολισμού για να παράγουν ενέργεια. Αυτή η διαδικασία της απελευθέρωσης των λιπαρών οξέων είναι η φυσική αντίδραση του σώματος, όταν αυτό χρειάζεται την αποθηκευμένη ενέργεια.

Έτσι το lipolaser δεν προκαλεί μία ανώμαλη αντίδραση του σώματος ούτε παραβλάπτει τις περιβάλλουσες δομές του δέρματος , όπως το δέρμα , τα αγγεία και τα περιφερικά νεύρα. Ολιγόλεπτη φυσική άσκηση αμέσως μετά τη θεραπεία επισφραγίζει τον ελαττωμένο μεταβολισμό και επομένως την απομάκρυνση των ελεύθερων λιπαρών οξέων από το σώμα.

Είναι μία θεραπεία που δεν αφήνει σημάδια, δε χρειάζεται συμπίεση των πάσχουσων περιοχών, επιτυγχάνει τη συνεχιζόμενη απώλεια λίπους για μέρες και εβδομάδες μετά τη θεραπεία και δεν έχει ανεπιθύμητες ενέργειες.

Διαλύει το λίπος, λεπταίνει το σώμα, εξαλείφεται η κυτταρίτιδα, έχουμε μείωση πόντων, ελάττωση της παχυσαρκίας και ενεργοποίηση του μεταβολισμού. Χρειάζονται 6 συνεδρίες, που με συχνότητα 3 συνεδρίες /εβδομάδα, ολοκληρώνονται σε 2 εβδομάδες

Σε βοήθησε αυτό το άρθρο;

Αυτή η σελίδα δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές. Δες περισσότερα.