Χημικά πήλινγκ τελευταίας γενιάς. Επιλέξτε αυτό που είναι κατάλληλο για εσάς

Χημικό πήλινγκ τελευταίας γενιάς

Το χημικό πήλινγκ είναι μία θεραπεία που συνδυάζει ασφάλεια και αποτελεσματικότητα. Η νέα γενιά των χημικών πήλινγκ δεν έχει ανεπιθύμητες παρενέργειες για την επιδερμίδα, ενώ η συστηματική τους εφαρμογή εξασφαλίζει σταδιακά και καλύτερα αποτελέσματα.

Δες ακόμα: Τι τρώνε οι αγαπημένες σου celebrities για πρωινό και διατηρούν τη γραμμή τους;

Ανάλογα με το πρόβλημα προς αντιμετώπιση, η σύσταση του πήλινγκ είναι διαφορετική. Για να επιτύχουμε ήπια απολέπιση, να αντιμετωπίσουμε τη λιπαρότητα και την ακμή, χρησιμοποιούμε ένα επιφανειακό πήλινγκ (mask peel), που περιέχει 30% γλυκολικό οξύ και το pH του είναι 2,5. Το πήλιγκ αυτό περιέχει επίσης άργιλο, που βοηθά στην απόφραξη των πόρων.

   

Η διαδικασία της εφαρμογής του γίνεται από εξειδικευμένο γιατρό ακλουθώντας εξατομικευμένα θεραπευτικά πρωτόκολλα. Η θεραπεία μπορεί να επαναλαμβάνεται κάθε 2 εβδομάδες, για 4 συνολικά συνεδρίες.

Για την αντιμετώπιση σοβαρότερων περιπτώσεων ακμής, τη ρύθμιση της λιπαρότητας, την εξάλειψη των λεπτών ρυτίδων καθώς και την τόνωση του δέρματος, χρησιμοποιούμε ένα ισχυρότερο χημικό πήλινγκ (milk peel) με περιεκτικότητα 50% σε γλυκολικό οξύ, 10% γαλακτικό οξύ, 4% σαλικυλικό οξύ και pH 1,7. Το συγκεκριμένο πήλινγκ είναι επίσης ιδανικό για την ενίσχυση της δράσης άλλων θεραπειών προσώπου, όπως η μεσοθεραπεία, το μπότοξ και τα fillers υαλουρονικού οξέως. Η διαδικασία και συχνότητα εφαρμογής του είναι η ίδια με αυτή του mask peel.

   

Για την αποκατάσταση της ελαστικότητας του προσώπου, την αντιμετώπιση της φωτογήρανσης, καθώς και την εξάλειψη των ραγάδων, χρησιμοποιείται ένα χημικό πήλινγκ που περιέχει περισσότερα δραστικά συστατικά, όπως γαλακτικό οξύ, σαλικυλικό οξύ, κιτρικό οξύ, ασκορβικό οξύ και άλφα οξική τοκοφερόλη (Cosmo peel). Η θεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί 3-4 φορές, με ελάχιστη ενδιάμεση περίοδο μεταξύ των θεραπείών τις 2 εβδομάδες.

   

Οι μελαγχρωματικές κηλίδες, το μέλασμα και οι πανάδες στο δέρμα μπορούν να αντιμετωπιστούν με την εφαρμογή του Spot peel, ενός χημικού πήλινγκ που περιέχει μανδελικό οξύ, ρετινόλη, σαλικυλικό οξύ και ιδεβενόνη, με pH 2,8. To πήλινγκ αυτό συμβάλλει επίσης στη δραστική αναζωογόνηση της επιδερμίδας. Μετά την εφαρμογή του δεν ξαβγάζεται αμέσως, αλλά το αφήνουμε να δράσει για περίπου 8 ώρες.

Το χημικό πήλινγκ είναι μία ασφαλής θεραπεία με πολύ καλά αποτελέσματα, υπό την προϋπόθεση ότι πραγματοποιείται από έμπειρο δερματολόγο. Η εφαρμογή των ισχυρότερων πήλινγκ μπορεί να προκαλέσει παροδικό ερύθρυμα και ήπια απολέπιση του δέρματος.

Σε βοήθησε αυτό το άρθρο;

Αυτή η σελίδα δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές. Δες περισσότερα.