Γιατί οι γυναίκες προτιμούν αποτρίχωση με laser alexandrite;

laser alexandrite

Η αποτρίχωση με laser έχει αποδείξει έμπρακτα ότι είναι η καλύτερη μέθοδος για την απαλλαγή από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα, σε σχέση με τις άλλες πρακτικές που μπορεί φαινομενικά να είναι πιο εύκολες, αλλά έχουν φτωχά αποτελέσματα.

Μιλήσαμε με τον δερματολόγο- αφροδισιολόγο Λοιζίδη Χριστόφορο από τη Facemed και μας εξήγησε ποια είναι η διαδικασία της αποτρίχωσης με laser, τι πρέπει να προσέξουμε και γιατί οι περισσότερες γυναίκες επιλέγουν laser alexandrite.

Κύριε Λοιζίδη, τι προσφέρει το laser Alexandrite; Γιατί να το επιλέξω;

Η αποτρίχωση με laser alexandrite ήρθε για να δώσει μόνιμη λύση. Εκτός από το αισθητικό αποτέλεσμα η αποτρίχωση laser χαρίζει στο σώμα μια πιο καθαρή και υγιή επιδερμίδα.

Το laser με Αλεξανδρίτη είναι από τα πιο σύγχρονα διαθέσιμα μηχανήματα στον τομέα της αποτρίχωσης. Είναι πιστοποιημένο από τον Αμερικάνικο Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA). Με την λειτουργία της ψύξης που διαθέτει, καταφέρνει σχεδόν να μηδενίσει την όποια ενόχληση κατά την εφαρμογή στην περιοχή που θέλουμε να αποτριχώσουμε.

laser alexandrite

Σε πόσες συνεδρίες ολοκληρώνεται η θεραπεία;

Ο αριθμός των θεραπειών που θα χρειαστούν συνολικά διαφέρει από άτομο σε άτομο. Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως το χρώμα της επιδερμίδας, το χρώμα και το πάχος της τρίχας, την περιοχή του σώματος και τα επίπεδα των ορμονών του κάθε ατόμου. Γι’ αυτό, ίσως ζητηθεί ορμονολογικός έλεγχος πριν από την έναρξη των συνεδριών ιδιαίτερα, σε νεαρές ηλικίες με έντονη τριχοφυΐα.

Θα πρέπει οι τρίχες να είναι ορατές, τουλάχιστον μερικά χιλιοστά (2 – 3mm). Για το πρόσωπο είναι δύσκολο να προβλεφθεί ο συνολικός αριθμός, επειδή η περιοχή είναι ορμονοεξαρτώμενη.

Τι πρέπει να προσέξω μετά την εφαρμογή του;

Μετά το τέλος της συνεδρίας το δέρμα στην περιοχή εφαρμογής παρουσιάζει ερυθρότητα και περιθυλακικό οίδημα, με ήπιο αίσθημα καύσου σαν σε ερεθισμό από ήλιο. Συνήθως αυτό διαρκεί μερικές ώρες ανάλογα με την ένταση της θεραπείας, την ηλικία και την προηγούμενη κατάσταση του δέρματος.

  • Καλό θα ήταν να αποφύγουμε το ζεστό ντους για τις επόμενες 6 ώρες, αλλά και την έντονη γυμναστική και τριβή των περιοχών που εφαρμόστηκε το laser, καθώς και την επαφή με εφαρμοστά ενδύματα τύπου lycra.
  • Για τις επόμενες 5 ημέρες βάζουμε ενυδατική φαρμακευτική κρέμα 2 φορές την ημέρα, αποφεύγουμε τις καλλυντικές κρέμες με άρωμα και χρώμα και φυσικά, την άμεση έκθεση στον ήλιο ή το solarium.
  • Χρησιμοποιούμε αντηλιακή κρέμα με υψηλό δείκτη προστασίας (SPF >30+UVA).
  • Πλένουμε απαλά την περιοχή με ήπιο σαπούνι και απαλό στέγνωμα με πετσέτα με ταμποναριστές κινήσεις και απαγορεύεται το έντονο τρίψιμο και η χρήση προϊόντων απολέπισης (peeling) στην περιοχή.

Εσείς ποιο πρωτόκολλο θεραπειών επιλέγετε;

Το πρωτόκολλο θεραπειών που ακολουθούμε για την αποτρίχωση με laser περιλαμβάνει 6 βασικές εφαρμογές που επαναλαμβάνονται ανά 2 μήνες περίπου. Συνήθως μετά από αυτές τις συνεδρίες έχετε αποφορτιστεί από το 80% της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας. Κατόπιν μεταπίπτετε στη φάση συντήρησης που ποικίλλει από άτομο σε άτομο και τα μεσοδιαστήματα είναι πολύ μεγαλύτερα, καθώς και το κόστος της θεραπείας περιορίζεται σε λιγότερο από το μισό μιας κανονικής συνεδρίας.

Αυτό το κάνουμε για να μη σας απασχολεί ο απόλυτος αριθμός των φορών που θα χρειαστεί να μας επισκεφτείτε, μιας και δεν μπορεί να προβλεφθεί, αλλά μονάχα το αποτέλεσμα που η εμπειρία μας δείχνει πως είναι εγγυημένο.

 

Σε βοήθησε αυτό το άρθρο;

Αυτή η σελίδα δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές. Δες περισσότερα.