Υδραρθρο

Υδραρθρο-τι είναι

Πληροφορίες για το ύδραρθρο

Τι είναι το ύδραρθρο

Το ύδραρθρο αποτελεί σύμπτωμα παθήσεων των αρθρώσεων. Οι αρθρώσεις έχουν αρθρικό υγρό, το οποίο λειτουργεί ως λιπαντικό κατά την κίνηση. Η μεγάλη αύξηση του υγρού δημιουργεί διόγκωση της άρθρωσης. Αυτό ονομάζεται ύδραρθρο. Η παθολογική αύξηση του υγρού αυτού προκαλείται είτε λόγω αρθρίτιδας είτε λόγω κάποιου τραυματισμού.

Πού οφείλεται το ύδραρθρο

Το ύδραρθρο οφείλεται είτε σε αρθρίτιδα είτε σε κάποιο τραυματισμό. Ο οργανισμός λόγω του πόνου στις αρθρώσεις παράγει ολοένα και περισσότερο υγρό.

Συμπτώματα που εκδηλώνει το ύδραρθρο

Τα συνήθη συμπτώματα είναι:

  • Διόγκωση της άρθρωσης
  • Πόνος στην πάσχουσα περιοχή

Πώς γίνεται η διάγνωση του ύδραρθρου

Η διάγνωση του ύδραρθρου γίνεται από τον αρμόδιο γιατρό μέσω κλινικής εξέτασης και λήψης λεπτομερούς ιστορικού του ασθενούς. Ενίοτε απαιτείται παρακέντηση της άρθρωσης για διαγνωστικούς λόγους.

Πώς αντιμετωπίζεται το ύδραρθρο

Το ύδραρθρο αντιμετωπίζεται από τον αρμόδιο γιατρό και εξαρτάται από τα συμπτώματα. Ο οργανισμός παράγει λιπαντικό υγρό για να αντιμετωπίσει τον πόνο στην άρθρωση με αποτέλεσμα να διογκώνεται η περιοχή. Λόγω της διόγκωσης είναι πιθανό ο ασθενής να ακινητοποιηθεί. Συνιστάται ξεκούραση του ασθενούς. Ο γιατρός μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να παρακεντήσει την άρθρωση, να αφαιρέσει το υγρό και να βάλει φάρμακο εντός της άρθρωσης.

Η κατάλληλη ειδικότητα

Ο κατάλληλος γιατρός για το ύδραρθρο είναι ο ορθοπαιδικός και ο ορθοπαιδικός χειρουργός

Κλείστε ραντεβού με ορθοπαιδικό

Κλείστε ραντεβού με ορθοπαιδικό χειρουργό