Οφθαλμογήρανση

Οφθαλμογήρανση-τι είναι

Πληροφορίες για την οφθαλμογήρανση

Τι είναι η οφθαλμογήρανση και ποια τα συμπτώματα

Η οφθαλμογήρανση εκδηλώνεται σταδιακά, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Στα αρχικά στάδια της οφθαλμογήρανσης, ο επιπεφυκότας αρχίζει να χάνει την ελαστικότητα, τη στιλπνότητα και τη λάμψη του. Από την τρίτη δεκαετία της ζωής μας περιορίζεται σταδιακά η παραγωγή δακρύων από τους αδένες, και έτσι, τα μάτια επηρεάζονται, δείχνοντας συνολικά κουρασμένα.

Στη συνέχεια, μειώνεται η δακρυϊκή προστατευτική στοιβάδα, χάριν της οποίας τα μάτια μας δείχνουν υγιή και λαμπερά. Το περιβάλλον επηρεάζει την υγεία των ματιών, με αποτέλεσμα με την πάροδο του χρόνου να παρουσιάζονται ευαισθησίες στα μάτια, όπως οι αλλεργίες, η ξηροφθαλμία, οι φλεγμονές και τα πρησμένα μάτια. Το βλέμμα χάνει τη λάμψη του και δείχνει ταλαιπωρημένο. Ο επιπεφυκότας αφυδατώνεται, χάνει τη λάμψη του, το χρώμα του και από λευκό μετατρέπεται σε κίτρινο. Ως εκ τούτου, οι ελεύθερες ρίζες αυξάνονται ραγδαία.

Τελικά, ο κερατοειδής εμφανίζει κίτρινα στίγματα, το χρώμα έχει αλλοιωθεί, η ξηροφθαλμία έχει προχωρήσει και το βλέμμα είναι άτονο. Τα μάτια είναι κουρασμένα, έχουν άτονο βλέμμα, δακρύρροια, τσίμπλες και αίσθηση ξένου σώματος. Κατά το στάδιο αυτό χρησιμοποιούνται τεχνητά δάκρυα για να διατηρηθεί η υγεία των οφθαλμών.

Η κατάλληλη ειδικότητα

Ο κατάλληλος γιατρός για την οφθαλμογήρανση είναι ο οφθαλμίατρος

Κλείστε ραντεβού με οφθαλμίατρος