Μαστοπηξία

Μαστοπηξία-τι είναι

Πληροφορίες για την μαστοπηξία

Τι είναι η μαστοπηξία

Η μαστοπηξία ή αλλιώς γνωστή και ως ανόρθωση μαστών είναι μία χειρουργική επέμβαση για την ανόρθωση των μαστών που έχουν «πέσει» με τα χρόνια και με το θηλασμό. Με τη διαδικασία της μαστοπηξίας μπορεί να μειωθεί και το μέγεθος της άλω, δηλαδή του σκουρότερου δέρματος που περιβάλλει τη θηλή. Εάν οι μαστοί είναι μικροί ή έχει μειωθεί ο όγκος τους, τοποθετούνται ενθέματα σιλικόνης και εφαρμόζεται ταυτόχρονα μαστοπηξία.

Προετοιμασία για την μαστοπηξία

Αναλόγως της ηλικίας και του ιστορικού της γυναίκας, ο γιατρός μπορεί να προτείνει να ληφθεί μαστογραφία πριν από την προγραμματισμένη εξέταση. Ο γιατρός, λίγες μέρες πριν την επέμβαση, δίνει συγκεκριμένες οδηγίες διατροφής, αλλά και αποφυγής κάποιων φαρμάκων, του καπνίσματος και του αλκοόλ. Η επέμβαση γίνεται σε νοσοκομείο.

Πώς γίνεται η μαστοπηξία

Η μαστοπηξία διαρκεί από 1 ½ έως και 3 ½ ώρες. Υπάρχουν αρκετές τεχνικές για την πραγματοποίηση της μαστοπηξίας. Η πιο συνήθης διαδικασία είναι με τη δημιουργία μιας τομής που ακολουθεί το περίγραμμα του μαστού. Ο τομή γίνεται στην περιοχή που θα αφαιρεθεί το δέρμα μέχρι τη νέα θέση που θα βρίσκεται η θηλή. Μετά την αφαίρεση δέρματος, η θηλή και η περιοχή γύρω από αυτήν μετακινούνται προς τα πάνω. Οι τομές κλείνουν με ράμματα, αφού δοθεί το νέο σχήμα στους μαστούς. Μετά την επέμβαση η ασθενής θα πρέπει να φορά έναν ελαστικό επίδεσμο ή χειρουργικό στηθόδεσμο. Μπορεί να νιώσετε ενοχλήσεις κατά τις πρώτες δύο ημέρες. Οι ενοχλήσεις είναι αντιμετωπίσιμες με φάρμακα που θα σας χορηγήσει ο γιατρός σας. Τα ράμματα αφαιρούνται μετά από 1 ή 2 βδομάδες.

Η κατάλληλη ειδικότητα

Ο κατάλληλος γιατρός για την μαστοπηξία είναι ο Πλαστικός Χειρουργός

Κλείστε ραντεβού με Πλαστικό Χειρουργό