Λίπωμα

Λίπωμα-τι είναι

Πληροφορίες για το λίπωμα

Τι είναι το λίπωμα

Το λίπωμα είναι ένα καλόηθες ογκίδιο. Έχει περιορισμένη έκταση, εντοπίζεται στον υποδόριο ιστό, είναι μαλακό και ευκίνητο, και προέρχεται από λιποβλάστες, δηλαδή κύτταρα προγονικά των λιποκυττάρων. Το λίπωμα έχει συνήθως μικρή διάμετρο.

Πού οφείλεται το λίπωμα

Το λίπωμα δεν είναι γνωστό πού οφείλεται και τι είναι αυτό που το προκαλεί. Υπάρχει πιθανότητα να έχει κληρονομικό χαρακτήρα, ωστόσο τίποτε δεν είναι αποδεδειγμένο.

Πώς γίνεται η διάγνωση του λιπώματος

Η διάγνωση του λιπώματος γίνεται μέσω κλινικής εξέτασης από τον αρμόδιο γιατρό. Απαιτείται η καταγραφή του λεπτομερούς ιστορικού του ασθενούς. Η διάγνωση επιβεβαιώνεται μέσω της παρακέντησης, η οποία αποκλείει την περίπτωση κακοήθους λιποσαρκώματος. Αν υπάρχει υπόνοια για κακοήθη όγκο, απαιτείται περαιτέρω απεικονιστικός και ιστολογικός έλεγχος.

Πώς αντιμετωπίζεται το λίπωμα

Το λίπωμα δεν απαιτεί πάντα θεραπεία. Μετά τη διάγνωσή του από τον αρμόδιο γιατρό θα αποφασιστεί αν και τι είδους θεραπεία απαιτείται για τον εκάστοτε ασθενή. Αν κριθεί απαραίτητο το λίπωμα μπορεί να αφαιρεθεί χειρουργικά, ωστόσο μπορεί να επανεμφανιστεί στο μέλλον.

Η κατάλληλη ειδικότητα

Ο κατάλληλος γιατρός για το λίπωμα είναι ο Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος

Κλείστε ραντεβού με Δερματολόγο – Αφροδισιολόγο