Λίπωμα

Λίπωμα-τι είναι

Τι είναι το λίπωμα

Το λίπωμα είναι ένα καλόηθες ογκίδιο. Έχει περιορισμένη έκταση, εντοπίζεται στον υποδόριο ιστό, είναι μαλακό και ευκίνητο, και προέρχεται από λιποβλάστες, δηλαδή κύτταρα προγονικά των λιποκυττάρων. Το λίπωμα έχει συνήθως μικρή διάμετρο.

Δες ακόμα: Καρκίνος Μαστού: Διάγνωση και θεραπεία

Πού οφείλεται

Δεν είναι γνωστό πού οφείλεται και τι είναι αυτό που το προκαλεί. Υπάρχει πιθανότητα να έχει κληρονομικό χαρακτήρα, ωστόσο τίποτε δεν είναι αποδεδειγμένο.

Διάγνωση

Η διάγνωση του λιπώματος γίνεται μέσω κλινικής εξέτασης από τον αρμόδιο γιατρό. Απαιτείται η καταγραφή του λεπτομερούς ιστορικού του ασθενούς. Η διάγνωση επιβεβαιώνεται μέσω της παρακέντησης, η οποία αποκλείει την περίπτωση κακοήθους λιποσαρκώματος. Αν υπάρχει υπόνοια για κακοήθη όγκο, απαιτείται περαιτέρω απεικονιστικός και ιστολογικός έλεγχος.

Αντιμετώπιση

Το λίπωμα δεν απαιτεί πάντα θεραπεία. Μετά τη διάγνωσή του από τον αρμόδιο γιατρό θα αποφασιστεί αν και τι είδους θεραπεία απαιτείται για τον εκάστοτε ασθενή. Αν κριθεί απαραίτητο το λίπωμα μπορεί να αφαιρεθεί χειρουργικά, ωστόσο μπορεί να επανεμφανιστεί στο μέλλον.

Η κατάλληλη ειδικότητα

Ο κατάλληλος γιατρός για το λίπωμα είναι ο Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος

Κλείστε ραντεβού με Δερματολόγο – Αφροδισιολόγο

Ενδιαφέρεσαι να μάθεις περισσότερα για την περίπτωσή σου;
Επισκέψου καλύτερα έναν ειδικό!

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΣΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟ