Γλιαδίνη

Γλιαδίνη-δείτε τι είναι

Πληροφορίες για τη γλιαδίνη

Τι είναι η γλιαδίνη

Η γλιαδίνη είναι υδατοδιαλυτή πρωτεΐνη, ή αλλιώς προλαμίνη, που απαντάται στο σιτάρι και ευθύνεται για το σύνολο σχεδόν των προβλημάτων δυσανεξίας στη γλουτένη.  Κάποιοι άνθρωποι δεν μπορούν να «χωνέψουν» την ουσία αυτή, και ως εκ τούτου, καταστρέφεται το εντερικό επιθήλιο και προκαλείται εντεροπάθεια από γλουτένη.

Επιπλοκές που παρουσιάζει η γλιαδίνη

Όταν κάποιοι άνθρωποι καταναλώνουν τη γλιαδίνη εκδηλώνουν φλεγμονώδη αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος. Έτσι, προκαλείται καταστροφή της εσωτερικής στοιβάδας του λεπτού εντέρου, και εμποδίζεται η απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών. Συχνά παρατηρούνται συμπτώματα όπως:

Η κατάλληλη ειδικότητα

Ο κατάλληλος γιατρός για την γλιαδίνη είναι ο Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Για να κλείσετε ραντεβού με Διαιτολόγο – Διατροφολόγο