Εμφυτεύματα

Εμφυτεύματα-τι είναι

Πληροφορίες για τα εμφυτεύματα

Τι είναι τα εμφυτεύματα

Τα εμφυτεύματα είναι κατασκευές από τιτάνιο. Το οδοντικό εμφύτευμα έχει το σχήμα της ρίζας ενός δοντιού, ενώ χρησιμοποιείται για την αντικατάσταση δοντιών.

Όταν χάσουμε ένα δόντι δημιουργούνται προβλήματα, όπως η μειωμένη ικανότητα μάσησης τροφής, η μετακίνηση των γύρω δοντιών, αλλά και η περιορισμένη αυτοπεποίθηση του πάσχοντος ατόμου.

Τα εμφυτεύματα χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση της απώλειας δοντιών. Τα βασικά πλεονεκτήματά των εμφυτευμάτων είναι:

  • δεν απαιτούν τροχισμό των γύρω δοντιών
  • είναι πιο αποτελεσματικά
  • έχουν πιο φυσικό αποτέλεσμα
  • εμποδίζουν την περαιτέρω απώλεια οστού
  • ευνοούν τη σταθερότητα της οδοντοστοιχίας
  • βελτιώνουν την αυτοπεποίθηση των ατόμων

Πώς γίνεται η εφαρμογή των εμφυτευμάτων;

Τα εμφυτεύματα τοποθετούνται με γενική αναισθησία, ενώ εφαρμόζεται τεχνική ακριβείας. Η οστεοενσωμάτωση ολοκληρώνεται μέσα σε 3 έως 6 μήνες. Μέσα στην περίοδο αυτή, ο ασθενής χρησιμοποιεί προσωρινές γέφυρες ή οδοντοστοιχίες. Όταν ολοκληρωθεί η περίοδος επούλωσης, συνεχίζεται η διαδικασία της κατασκευής.

Για να αποφασιστεί αν θα πρέπει να τοποθετηθούν εμφυτεύματα σε έναν ασθενή θα πρέπει να ληφθεί το λεπτομερές οδοντιατρικό του ιστορικό, να γίνει κλινική εξέταση και να ληφθεί ακτινογραφία στην περιοχή. Ο χρόνος ζωής των εμφυτευμάτων καθορίζεται από την υγιεινή τους και τον τακτικό οδοντιατρικό έλεγχό τους. Πάντως είναι σχεδιασμένα ώστε να είναι μόνιμα.

Η κατάλληλη ειδικότητα

Ο κατάλληλος γιατρός για τα εμφυτεύματα είναι ο Οδοντίατρος

Κλείστε ραντεβού με Οδοντίατρο