Διάβρωση τραχήλου μήτρας

Διάβρωση τραχήλου μήτρας-δείτε πώς αντιμετωπίζεται!

Πληροφορίες για τη διάβρωση του τραχήλου της μήτρας

Τι είναι η διάβρωση του τραχήλου της μήτρας

Η διάβρωση του τραχήλου της μήτρας είναι φλεγμονή στην περιοχή του τραχήλου της μήτρας. Δεν πρόκειται για ένα μεταδοτικό νόσημα, ωστόσο λόγω της φλεγμονής που δημιουργεί, καθίσταται ευκολότερη η μετάδοση σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων.

Που οφείλεται η διαβρωση του τραχήλου της μήτρας;

Η διάβρωση του τραχήλου της μήτρας μπορεί να οφείλεται σε διάφορους παράγοντες. Σημαντικό ρόλο παίζει η ηλικία έναρξης της σεξουαλικής ζωής, ενώ η διάβρωση μπορεί να προκύψει και ως αποτέλεσμα κάποιας βακτηριακής λοίμωξης ή συνεχόμενων σεξουαλικώς μεταδιδόμενων λοιμώξεων. Έχει παρατηρηθεί ότι απαντάται συχνότερα σε γυναίκες που είχαν πολλούς ερωτικούς συντρόφους, διότι τότε αυξάνονται και οι πιθανότητες λοίμωξης. Επίσης, η διάβρωση μπορεί να προκύψει και μετά από ελλιπή φροντίδα του τραχήλου μετά από έναν τοκετό, μετά από ορμονικές διαταραχές ή μετά από πρόωρη έναρξη της σεξουαλικής δραστηριότητας μετά από έναν τοκετό.

Συμπτώματα της διάβρωσης του τραχήλου της μήτρας

Η νόσος μπορεί να είναι και ασυμπτωματική, ωστόσο τα κύρια συμπτώματα που έχουν αναφερθεί είναι:

•    Αιμορραγία
•    Πόνος κατά την σεξουαλική επαφή
•    Κοιλιακό άλγος
•    Έκκριση βλέννας
•    Αίσθημα καύσου
•    Κνησμός στην περιοχή

Διάγνωση της διάβρωσης του τραχήλου της μήτρας

Η διάγνωση της νόσου γίνεται μέσω κλινικής γυναικολογικής εξέτασης, που συνοδεύεται από τεστ Παπανικολάου και κολποσκόπηση.

Θεραπεία για τη διάβρωση του τραχήλου της μήτρας

Η θεραπεία της διάβρωσης του τραχήλου της μήτρας συνίσταται στην σωστή φροντίδα και αντιμετώπιση του τραχήλου μετά τη διαδικασία του τοκετού.

Όταν η πάθηση βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο συνιστάται η θεραπεία μέσω της μεθόδου της ηλεκτροκαυτηρίασης ή μέσω της κρυοθεραπείας. Ο θεράπων ιατρός θα αποφασίσει αναλόγως της κλινικής εικόνας ποια είναι η θεραπεία που ενδείκνυται για την εκάστοτε ασθενή.

Η κατάλληλη ειδικότητα

Η κατάλληλη ειδικότητα για την διάβρωση του τραχήλου της μήτρας είναι ο Γυναικολόγος – Μαιευτήρας.

Κλείστε ραντεβού με Γυναικολόγο – Μαιευτήρα