Αυχενική σπονδύλωση

Αυχενική-σπονδύλωση-δείτε πώς αντιμετωπίζεται

Πληροφορίες για την αυχενική σπονδύλωση

Τι είναι η αυχενική σπονδύλωση

Η αυχενική σπονδύλωση είναι μία εκφυλιστική πάθηση που πλήττει την αυχενική μοίρα της σπονδυλικής στήλης. Πρόκειται για μια μορφή οστεοαρθρίτιδας των αυχενικών αρθρώσεων. Η νόσος απαντάται κυρίως σε άτομα άνω των 50 ετών.

Που οφείλεται η αυχενική σπονδύλωση

Για την αυχενική σπονδύλωση μπορεί να ευθύνεται το ιστορικό κακώσεων στον περιοχή, όπως κάταγμα ή θλάση. Επίσης, είναι πιθανή η εμφάνιση της νόσου ως αποτέλεσμα ρευματοειδούς αρθρίτιδας ή ουρικής αρθρίτιδας.

Συμπτώματα της αυχενικής σπονδύλωσης

Η αυχενική σπονδύλωση έχει τα εξής συμπτώματα:

•    Κεφαλαλγία
•    Δυσκαμψία
•    Πόνος στον αυχένα
•    Πόνος στα χέρια
•    Αστάθεια στο περπάτημα

Διάγνωση για την αυχενική σπονδύλωση

Η διάγνωση της νόσου γίνεται μέσω απεικονιστικών εξετάσεων (μαγνητική, αξονική τομογραφία, ακτινογραφία, ηλεκτρομυογράφημα).

Πως αντιμετωπίζεται η αυχενική σπονδύλωση

Η αντιμετώπιση της αυχενική σπονδύλωσης είναι συνήθως φαρμακευτική. Ο γιατρός χορηγεί αντιφλεγμονώδη φάρμακα, μυοχαλαρωτικά και φυσικοθεραπεία. Επίσης, συνιστάται ανάπαυση. Αν η νόσος επιμείνει, μπορεί να χρειαστεί χειρουργική αντιμετώπιση του προβλήματος.

Επιπλοκές της αυχενικής σπονδύλωσης

Αν η αυχενική σπονδύλωση δεν αντιμετωπιστεί εγκαίρως μπορεί να προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές, όπως βλάβες στη λειτουργία του νωτιαίου μυελού ή στα άνω άκρα.

Πρόληψη κατά της αυχενικής σπονδύλωσης

Για την πρόληψη της νόσου απαιτείται ο ασθενής να έχει καλή φυσική κατάσταση και να αποφεύγει την υπερβολική γυμναστική.

Η κατάλληλη ειδικότητα

Ο κατάλληλος γιατρός για την αυχενική σπονδύλωση είναι ο Ορθοπαιδικός

Κλείστε ραντεβού με Ορθοπαιδικό