Εμφυτεύματα με υαλουρονικό οξύ: Νεανικότητα και λάμψη σε λίγο μόλις χρόνο

yaloyroniko-oxy

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα φυσικό υδρόφιλο συστατικό του δέρµατος και η πιο σηµαντική λειτουργία του είναι να δέχεται και να συγκρατεί το νερό. Είναι συνήθως προϊόν βιοτεχνολογίας ή λαµβάνεται ως εκχύλισµα φυσικών ουσιών. Έτσι, ως φυσικό προϊόν που είναι δεν δηµιουργεί πρόβληµα αλλεργίας  (παρά µόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις) ή  άλλες ανεπιθύµητες ενέργειες σε όποια µορφή και αν χρησιµοποιείται.  Αποτελεί µια πολύ καλή λύση για την αύξηση του όγκου των χειλιών, των ζυγωµατικών, καθώς και στο «γέµισµα» των βαθιών ρυτίδων.

Μιλήσαμε με τη δερματολόγο- αφροδισιολόγο Βογιατζή Μαρία για τη θεραπεία με υαλουρονικό οξύ, για τα άτομα που μπορούν να βελτιώσουν την εμφάνισή τους με τη χρήση της, αλλά και για το πόσο άμεσα ορατά θα είναι τα αποτελέσματα.

Κυρία Βογιατζή, ποια θεωρείτε ότι είναι τα σηµαντικότερα πλεονεκτήµατα της θεραπείας με υαλουρονικό οξύ;

Αντίθετα µε τα υπόλοιπα εµφυτεύµατα, το υαλουρονικό οξύ είναι προϊόν µη ζωικής προέλευσης, γεγονός που πρακτικά σηµαίνει ότι δεν υπάρχει ο κίνδυνος µετάδοσης αρρώστιας ή αλλεργικής αντίδρασης στο υλικό. Επίσης, το υλικό αυτό διαρκεί περισσότερο από το κολλαγόνο ή το λίπος, καθώς τα αποτελέσµατά του διατηρούνται από 8 έως και περισσότερους από 12 µήνες.

Πώς ακριβώς γίνεται η θεραπεία;

Η θεραπεία είναι σύντοµη. Κατά τη διάρκειά της ο γιατρός εγχέει µε λεπτή βελόνα το υλικό µέσα από την επιδερµίδα, δίνοντάς του το σχήµα που θέλει. Για την αντιμετώπιση των ρυτίδων λειτουργεί αυξάνοντας τον όγκο κάτω από αυτές, µε αποτέλεσµα να λειαίνονται και να γίνονται πολύ πιο ήπιες. Στη διόρθωση του προσώπου «γεµίζει» τις περιοχές όπως τα ζυγωµατικά και το πηγούνι, δίνοντάς τους το χαµένο όγκο και κάνοντας το πρόσωπο πιο στρογγυλό και πιο συµµετρικό. Στα χείλη, τέλος, προσδίδει όγκο, διορθώνει το περίγραµµα και τα κάνει να δείχνουν πιο όµορφα.

Πρέπει να αποφύγετε τη χρήση ασπιρίνης, συµπληρωµάτων βιταµίνης Ε και άλλων φαρµάκων, διότι µπορεί να αυξηθεί η τάση του δέρµατός σας να µατώσει.

Θα ήθελα να κάνω θεραπεία, ωστόσο φοβάμαι ότι θα πονέσω. Είναι όντως επώδυνη;

Υπάρχει ένας ελαφρύς πόνος κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, µιας και χρησιµοποιείται σύριγγα. Ωστόσο,  πριν τη συνεδρία τοποθετείται µια αναισθητική κρέµα ή εγχέεται τοπική αναισθησία στην περιοχή για να

µειωθεί η ενόχληση. H θεραπεία δε διαρκεί περισσότερο από 20 λεπτά.

Τι να περιµένουµε µετά τη θεραπεία;

Τα αποτελέσµατα της θεραπείας είναι άµεσα ορατά. Οι περιοχές που «γέµισαν» µπορεί να είναι πρησµένες ή κοκκινισµένες, αλλά τα φαινόµενα αυτά διαρκούν το πολύ 1 με 2 ηµέρες. Τα αποτελέσµατα διαρκούν περισσότερο από 6 µήνες και δεν είναι σπάνιο το φαινόµενο να µη χρειάζεται επανάληψη της θεραπείας για ένα χρόνο. Φυσικά, ο βαθµός βελτίωσης ποικίλει ανάλογα µε την ηλικία του ατόµου, τον  τύπο του δέρµατος και τις καθηµερινές του δραστηριότητες. Πολλοί επιλέγουν να επαναλάβουν τη συνεδρία πριν χαθούν τα αποτελέσµατα της προηγούµενης, ώστε να διατηρήσουν µια µόνιµη βελτίωση και να µην επιστρέψει το πρόσωπό τους στην προηγούµενή του κατάσταση.

yaloyroniko-oxy

Ποιος είναι ο ιδανικός υποψήφιος για τη θεραπεία;

Είναι το άτοµο που:

  • είναι σε καλή ψυχική και σωµατική υγεία
  • επιθυµεί να βελτιώσει τις αναλογίες του στο πρόσωπό του
  • έχει βαθιές ρυτίδες, µικρά χείλη ή έχει χάσει το φυσικό λίπος στο πρόσωπό του
  • έχει ρεαλιστικές προσδοκίες
  • επιθυµεί µια πιο νεανική και δροσερή εµφάνιση
  • είναι ενηµερωµένο για το αποτέλεσµα που πρέπει να προσδοκά

yaloyroniko-oxy-efarmogi

Κυρία Βογιατζή, υπάρχει κάτι που θα πρέπει να προσέχει κάποιος πριν και µετά τη θεραπεία; Ποιες είναι οι συστάσεις σας;

Αναφέρετε στο γιατρό σας πιθανές αλλεργίες που έχετε και αν ακολουθείτε κάποια φαρµακευτική αγωγή.

Ακολουθήστε τις συµβουλές του γιατρού σας για το κάπνισµα, τη διατροφή σας και τη λήψη βιταµινών. Αποφύγετε τη λήψη ασπιρίνης για 2 εβδοµάδες πριν τη θεραπεία.

Έχουν αναφερθεί κάποιες ανεπιθύμητες ενέργειες της θεραπείας;

∆εν υπάρχουν σοβαρές παρενέργειες από τη χρήση του υαλουρονικού οξέος στο πρόσωπο. Συνήθως εµφανίζεται ένα µικρό πρήξιµο και µια κοκκινίλα, αλλά υποχωρούν µετά από 1-2 ηµέρες. Έχουν αναφερθεί  και σπάνιες περιπτώσεις εκδήλωσης αλλεργίας στο υλικό σε µικρό ποσοστό του πληθυσµού.

Σε βοήθησε αυτό το άρθρο;

Αυτή η σελίδα δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές. Δες περισσότερα.