Εμφύτευση μαλλιών : Αντίστροφη μέτρηση για πυκνά μαλλιά

εμφύτευση μαλλιών

Λίγες μέρες πριν τις γιορτές μπορείτε να κάνετε μεταμόσχευση μαλλιών με τη μέθοδο FUE. Μάθετε τι ισχύει για τη διαδικασία.

Κάποτε η εμφύτευση μαλλιών ήταν μια επίπονη διαδικασία που άφηνε στο πέρασμά της μόνιμες και αντιαισθητικές ουλές στη δότρια περιοχή και ένα αφύσικο αποτέλεσμα. Πλέον, η νέα τεχνική με την οποία ένας άντρας μπορεί να αποκτήσει περισσότερα μαλλιά είναι κυριολεκτικά… «αόρατη». Δεν αφήνει σημάδια, είναι ανώδυνη, ενώ μπορεί να εφαρμοστεί λίγες μέρες πριν τις γιορτές χωρίς να γίνει αντιληπτή από τους γύρω του. Η διαδικασία ονομάζεται ακούρευτη συνεδρία ή Unshaven FUE και κερδίζει έδαφος διεθνώς, ενώ γνωρίζει μεγάλη ζήτηση την περίοδο των γιορτών λόγω του διακριτικού της χαρακτήρα.

«Τα μαλλιά έχουν κυρίαρχο ρόλο στην ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση του άντρα. Είναι ζήτημα αυτοπεποίθησης. Επομένως είναι πολύ σημαντικό να συμβάλουμε με τον πιο διακριτικό τρόπο στην πύκνωσή τους» εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός Δρ Αναστάσιος Βεκρής, επιστημονικός διευθυντής της Advanced Hair Clinics στην Αθήνα, ένας από τους λίγους γιατρούς που την εφαρμόζουν στον κόσμο. Τι το ιδιαίτερο έχει; Για τις ανάγκες της επέμβασης, ο γιατρός αφήνει άθικτο το μήκος των μαλλιών στη δότρια και τη λήπτρια περιοχή. Τα μαλλιά δεν κουρεύονται, όπως συμβαίνει συνήθως στην κλασική εμφύτευση μαλλιών με την FUE τεχνική. Αντίθετα, στην ακούρευτη συνεδρία ή Unshaven FUE ο γιατρός διατηρεί το μήκος τους. Υπό τοπική αναισθησία, εξάγει τριχοθυλάκια από το πίσω μέρος του κεφαλιού που λειτουργεί ως δότρια ζώνη και τα εμφυτεύει στην περιοχή που εμφανίζει αραίωση.

Μάθετε περισσότερα για την ακούρευτη συνεδρία στο video:

https://www.youtube.com/watch?v=V744cWVPttM

Η συνέχεια εξελίσσεται ομαλά. Την ίδια μέρα ο ενδιαφερόμενος επιστρέφει στο σπίτι του και στις υποχρεώσεις του και κανείς δεν αντιλαμβάνεται το παραμικρό, καθώς τα υπάρχοντα μαλλιά «κρύβουν» τα τριχοθυλάκια που εμφυτεύτηκαν. Τυχόν ερεθισμός δεν γίνεται αντιληπτός. Έπειτα από δύο μήνες τα πρώτα τριχοθυλάκια αρχίζουν να επαναφυτρώνουν και η διαδικασία εξελίσσεται σταδιακά και ολοκληρώνεται μέσα στον ένα χρόνο.

Έχετε υπόψη σας ότι η μέθοδος της ακούρευτης συνεδρίας μπορεί να γίνει 3-4 μέρες πριν τις γιορτές. Η κλασική μεταμόσχευση μαλλιών Advanced FUE η οποία επίσης δεν αφήνει ουλές μπορεί να πραγματοποιηθεί 10-15 μέρες πριν από ένα σημαντικό event, ώστε το κεφάλι να μην φαίνεται καθόλου ερεθισμένο (κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών ολοκληρώνεται η επούλωση).

Σε βοήθησε αυτό το άρθρο;

Αυτή η σελίδα δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές. Δες περισσότερα.