Χαμός στα social media για ένα …παπούτσι!

papoutsi xroma

Μετά τη μεγάλη διαμάχη στα social media για αυτό το φόρεμα και το χρώμα του,

forema

σειρά τώρα έχει ένα παπούτσι!

Μία χρήστης του facebook η Nicole Coulthard ανέβασε σε ένα γκρουπ, το Girlsmouth, αυτή τη φωτογραφία και ρώτησε “Λοιπόν κορίτσια, μια φίλη μου μόλις μου έστειλε αυτό και με ρώτησε τι χρώμα είναι. Εγώ θα έλεγα ροζ και λευκό, αλλά εκείνη επιμένει πως είναι πράσινο και γκρι! Εσείς τι βλέπετε; Παρακαλώ πείτε ροζ και λευκό!”

Aυτό είχε ως αποτέλεσμα να ξεκινήσει η διαμάχη ανάμεσα στα μέλη του γκρουπ, η οποία εν τέλει εξαπλώθηκε σε όλα τα social με τον κόσμο να διαφωνεί για το χρώμα του παπουτσιού, αφού ο καθένας βλέπει και διαφορετικό χρώμα!

H απάντηση δόθηκε λίγο αργότερα από μία χρήστη στο twitter, η οποία βρήκε πως το συγκεκριμένο παπούτσι πωλείται μόνο σε ροζ και λευκό και όχι σε γκρι και πράσινο!

Πώς είναι δυνατόν όμως να συμβαίνει κάτι τέτοιο;

Η πιο δημοφιλής εξήγηση γιατί συμβαίνει αυτό, βασίζεται σε ένα φαινόμενο το οποίο ονομάζεται σταθερότητα χρώματος. Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία το αντιλαμβανόμενο χρώμα ενός αντικειμένου παραμένει σταθερό παρά τις αλλαγές στις συνθήκες φωτισμού. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως το γενικό πλαίσιο και ο περιβάλλοντας χώρος ενός αντικειμένου, επηρεάζουν την αντίληψη μας για το χρώμα. Στην περίπτωση του παπουτσιού, επειδή η φωτογραφία είναι πολύ κοντινή, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε το γενικό πλαίσιο. Έτσι το μυαλό μας αρχίζει και κάνει ερμηνείες σχετικά με το φως που πέφτει πάνω του και καταλήγουμε στις διαφορετικές αντιλήψεις σχετικά με το χρώμα του. Παρ’ όλ’ αυτά, ακόμα δεν υπάρχει κάποια σίγουρη απάντηση σχετικά με το τι είναι αυτό που προκαλεί αυτό το φαινόμενο και κατ’ επέκταση τις τόσο έντονες διαμάχες ανάμεσα στον κόσμο.

Εμείς θα αφήσουμε τα συμπεράσματα σε εσάς!

Σε βοήθησε αυτό το άρθρο;

Αυτή η σελίδα δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές. Δες περισσότερα.