Τσιμπήματα εντόμων: προστασία και αντιμετώπιση

Τσιμπήματα εντόμων προστασία και αντιμετώπιση

Τσιμπήματα εντόμων προστασία και αντιμετώπισηΤο καλοκαίρι πλησιάζει και μαζί του φέρνει και μερικούς ανεπιθύμητους επισκέπτες: τα έντομα και ειδικότερα, τα κουνούπια! Τι μπορούμε να κάνουμε για να προστατευτούμε από τα ενοχλητικά τσιμπήματά τους; Πώς αντιμετωπίζουμε σωστά ένα τσίμπημα;

Προστασία από τα τσιμπήματα εντόμων

Υπάρχουν αρκετά μέτρα πρόληψης και προφύλαξης από τα τσιμπήματα των εντόμων. Θα πρέπει να προμηθευτείτε εντομοκτόνα, εντομοαπωθητικά υγρά ή spray, κουνουπιέρες και φυσικά, σίτες σε όλα τα παράθυρα του σπιτιού, στους αεραγωγούς, στους φεγγίτες και στο τζάκι. Σημαντικό ρόλο παίζει και ο τακτικός καθαρισμός της αποχέτευσης, και οπουδήποτε μπορεί να λιμνάζουν νερά.

Όσον αφορά στο σώμα σας, προσπαθήστε να καλύπτετε το μεγαλύτερο μέρος του σώματος με ύφασμα, ειδικά κατά τη διάρκεια του νυχτερινού ύπνου και εφαρμόστε εντομοαπωθητικό σπρέι.

Τα αιθέρια έλαια ευκαλύπτου αποτελούν ένα φυσικό τρόπο αντιμετώπισης των κουνουπιών μέσα στο υπνοδωμάτιο κατά τη διάρκεια της νύχτας. Τα μέτρα προφύλαξης θα πρέπει να τηρούνται σχολαστικά, κυρίως για την προστασία της υγείας των μικρών σε ηλικία παιδιών. Τέλος, έχει παρατηρηθεί ότι η σκουρόχρωμη επιδερμίδα ελκύει περισσότερο τα κουνούπια από μία ανοιχτόχρωμη.

Πώς αντιμετωπίζεται το τσίμπημα των εντόμων;

Όταν μας τσιμπήσει ένα έντομο π.χ κουνούπι, το σημείο γίνεται κόκκινο και πρήζεται. Επίσης, νιώθουμε έντονο κνησμό και ενίοτε πόνο. Σημαντικό είναι να αποφύγουμε να «ξύσουμε» το σημείο, διότι η φαγούρα θα διαρκέσει περισσότερο και υπάρχει πιθανότητα να μεταφερθεί κάποιο μικρόβιο στον οργανισμό μέσω των πληγών που θα προκαλέσουμε με τα νύχια μας. Αναλόγως του τσιμπήματος, θα πρέπει να εφαρμόσουμε αντιισταμινική αλοιφή ή κάποια αντιβιοτική κρέμα.

Εάν μας τσιμπήσει μέλισσα η αντιμετώπιση πρέπει να είναι άμεση. Κρίνεται απαραίτητο να αφαιρεθεί άμεσα το κεντρί. Τοπικά θα πρέπει να τοποθετηθούν παγοκύστες, κρέμες με κορτιζόνη και αντιβιοτικό. Θα πρέπει να επισκεφθούμε άμεσα ένα φαρμακείο ή έναν γιατρό για να απομακρύνουμε το ενδεχόμενο ενός αλλεργικού σοκ.

 

Σε βοήθησε αυτό το άρθρο;

Αυτή η σελίδα δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές. Δες περισσότερα.