Πόσο σημαντικός είναι ο ψευδάργυρος για τον οργανισμό μας

ψευδάργυρος- υγεία

Η υγεία μας καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από την επάρκεια του οργανισμού μας σε βασικά και απαραίτητα μέταλλα, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Πολλές και ενίοτε σοβαρές ασθένειες συνδέονται με την έλλειψη βιταμινών, άλλοτε πυροδοτώντας συμπτώματα άλλοτε αποτελώντας την αιτία πρόκλησης νόσων. 

Ο ψευδάργυρος αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μέταλλα στον οργανισμό μας. Για να μπορέσουμε να συνθέσουμε νέους ιστούς, για την ομαλή ανάπτυξη ενός παιδιού, αλλά και για την ικανότητα του οργανισμού μας να επουλώνει τραύματα και να καταπολεμά τις λοιμώξεις απαιτείται επαρκής ποσότητα ψευδαργύρου. Η μειωμένη πρόσληψή του μπορεί να επηρεάσει το ανοσοποιητικό σύστημα, το δέρμα αλλά και την ορμονική ισορροπία. 

Δεν είναι τυχαίο, ότι σε πολλές περιπτώσεις τριχόπτωσης η αιτία βρίσκεται στην έλλειψη ψευδαργύρου, γι’ αυτό και προτείνεται η λήψη συμπληρώματος ψευδαργύρου σε αντίστοιχες περιπτώσεις και επί διάγνωσης ανεπάρκειάς του με εργαστηριακές εξετάσεις. 

Η έλλειψη ψευδαργύρου συνδέεται με την υγεία του δέρματος αλλά και των ματιών. Είναι τόσο σημαντικό μέταλλο που επηρεάζει ακόμη και την ψυχική υγεία ενός ατόμου, αλλά και τη γονιμότητά του. Επίσης, παίζει σπουδαίο ρόλο και στην πρόληψη παθήσεων του στομάχου. 

Ο ψευδάργυρος βρίσκεται σε πλήθος τροφών όπως το κοτόπουλο, τα όσπρια, τα δημητριακά, τα ψάρια και το κρέας. Ωστόσο, πολύ συχνά παρουσιάζουμε έλλειψη καθώς δεν λαμβάνουμε την απαραίτητη ημερήσια πρόσληψη. Σε αυτή την περίπτωση κρίνεται αναγκαίο να ληφθεί κάποιο συμπλήρωμα διατροφής που θα είναι κατάλληλο για εμάς, σύμφωνα το ατομικό μας ιστορικό και φυσικά, τη σύσταση του θεράποντος ιατρού μας.

Αν θέλεις το κάτι παραπάνω για τον εαυτό σου και την υγεία σου, μπορείς να εντάξεις το Aquarius Water+ στην καθημερινότητά σου (περισσότερες πληροφορίες εδώ). Το Aquarius Water+ είναι ένα λειτουργικό ποτό που θα σε τονώσει και θα συμβάλει στην ομαλή λειτουργία του οργανισμού σου, αφού θα σου προσφέρει τα απαραίτητα μέταλλα, μαγνήσιο και ψευδάργυρο που χρειάζεται ο οργανισμό σου. 

 

Σε βοήθησε αυτό το άρθρο;

Αυτή η σελίδα δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές. Δες περισσότερα.