Πώς να προστατευτείτε από τα κουνούπια το καλοκαίρι

Πώς να προστατευθείτε από τα κουνούπια το καλοκαίρι

Πολλά από τα κουνούπια που μας ταλαιπωρούν κατά την θερινή περίοδο προέρχονται από εστίες που βρίσκονται σε ιδιωτικούς χώρους. Η αυλή, ο κήπος, το μπαλκόνι ή οι υπόγειες αποθήκες μπορούν να αποτελέσουν εστίες προσέλκυσης κουνουπιών, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ας δούμε πώς μπορούμε να απαλλαγούμε από τα τσιμπήματά τους και να πώς να τα απομακρύνουμε από το χώρο μας.

  • Τοποθέτησε σήτες στα παράθυρα του σπιτιού σου, στις πόρτες, στους αεραγωγούς του τζακιού, στους αγωγούς εξαερισμού των βόθρων και σε φεγγίτες.
  • Αν στο σπίτι υπάρχουν μικρά παιδιά ή βρίσκεσαι σε μια περιοχή με πολλά κουνούπια, τοποθέτησε κουνουπιέρες γύρω από το κρεβάτι, ώστε να προστατευτείς κατά τον νυχτερινό ύπνο.
  • Προτίμησε να φοράς ανοιχτόχρωμα και φαρδιά ρούχα και προσπάθησε να αποφύγεις να αφήνεις πολλά μέρη του σώματος ακάλυπτα.
  • Εφάρμοσε ειδικά εντομοαπωθητικά σπρέι στο σώμα σου πριν από κάθε έξοδο από το σπίτι.
  • Τοποθέτησε εντομοκτόνα στους χώρους του σπιτιού και στις βεράντες (φιδάκι, ταμπλέτες).
  • Χρησιμοποίησε κλιματιστικά και ανεμιστήρες για να δημιουργήσεις τις συνθήκες που θες μέσα στο σπίτι, χωρίς να χρειαστεί να αφήνεις τα παράθυρα ανοιχτά.
  • Κάνε συχνά ντους, διότι ο ιδρώτας έλκει τα κουνούπια.
  • Εφάρμοσε τους παραπάνω κανόνες με ιδιαίτερη σχολαστικότητα κατά το απόγευμα και το βράδυ, διότι αυτές είναι οι ώρες που προτιμούν να «χτυπούν» τα κουνούπια.

Πώς να απομακρύνεις τις εστίες προσέλκυσης κουνουπιών από το σπίτι σου

Εκτός από τα μέτρα που λαμβάνονται στην περιφέρεια και στο δήμο, θα πρέπει κι εμείς, στο πλαίσιο του ιδιωτικού μας χώρου, να φροντίζουμε τον κήπο μας, ώστε να μην αποτελεί σημείο προσέλκυσης κουνουπιών.

Αρχικώς, για τους εξωτερικούς χώρους και ειδικά τον κήπο, θα πρέπει να προτιμάμε φωτισμό κίτρινου χρώματος. Είναι σημαντικό να ποτίζουμε τα λουλούδια στο μπαλκόνι και στον κήπο κατά τις πρωινές ώρες, καθώς και να κουρεύουμε τακτικά το γκαζόν και τους θάμνους.

Μην τοποθετείς πιατάκια κάτω από τις γλάστρες, διότι εκεί λιμνάζουν νερά, τα οποία ελκύουν τα κουνούπια. Επίσης, απομάκρυνε από την αυλή σου οποιαδήποτε εστία στην οποία λιμνάζουν νερά (παλιά λάστιχα, μπουκάλια). Σημαντικό είναι αν υπάρχει στον κήπο πισίνα ή σιντριβάνι να τα καθαρίζεις καθημερινά ή να θέτεις σε λειτουργία τον αυτόματο καθαρισμό.

Τέλος, φρόντισε να επιδιορθώσεις οποιοδήποτε σωλήνα ή βρύση έχει σπάσει και τρέχει νερό. Έτσι, θα καταφέρεις και να εξοικονομήσεις ενέργεια και να απαλλαγείς από τα κουνούπια στον ιδιωτικό σου χώρο.

 

 

Σε βοήθησε αυτό το άρθρο;

Αυτή η σελίδα δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές. Δες περισσότερα.