Δες εδώ ποιες τροφές θα σε απαλλάξουν από το στρες

Τροφές που βοηθάνε κατά του στρες

Όσοι αγχώνονται συνήθως τρέχουν στο ψυγείο και καταναλώνουν το πρώτο προϊόν που θα βρουν μπροστά τους… και συνήθως αυτό δεν είναι και το πιο υγιεινό. Όταν βιώνουμε έντονο στρες τείνουμε να στρεφόμαστε στις λιπαρές τροφές. Στην πραγματικότητα όμως οι τροφές αυτές αντί να βελτιώνουν τη διάθεσή μας, μας καταβάλλουν σωματικώς και ψυχικώς. Υπάρχουν τροφές που η κατανάλωσή τους βοηθά τον οργανισμό μας να αναπληρώσει την ενέργειά του και να νιώσει και πάλι δυνατός.

Δείτε εδώ ποιες τροφές είναι καλό να προτιμάμε να τρώμε αν θέλουμε να νιώσουμε πιο ήρεμοι και να απομακρύνουμε το άγχος μας.

Το μπρόκολο είναι μία πλούσια πηγή βιταμίνης C. Έχει την ιδιότητα να διατηρεί σε φυσιολογικά επίπεδα την αρτηριακή πίεση και να τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα. Το μπρόκολο έχει αντιοξειδωτική δράση και αποτοξινώνει τον οργανισμό, καθώς είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες.

Τα αμύγδαλα είναι πλούσιες πηγές μαγνησίου. Το μαγνήσιο είναι μία ουσία που βοηθά τον οργανισμό μας να παραμένει ήρεμος και χωρίς άγχος. Τα αμύγδαλα είναι πολύ σημαντικές πηγές ενέργειας, γι’ αυτό είναι καλό να καταναλώνουμε 5-6 ημερησίως. Έχει ηρεμιστικές ιδιότητες και βελτιώνει αισθητά την ποιότητα του ύπνου.

Το πράσινο τσάι έχει την ιδιότητα να απομακρύνει τις τοξίνες από τον οργανισμό και να αποτελεί ένα φυσικό διουρητικό. Έτσι, ο οργανισμός «ξεφορτώνεται» όλες τις περιττές ουσίες και τα λίπη, γεγονός που σημαίνει ότι ανανεώνεται και θωρακίζεται έναντι του στρες.

Ο σολομός είναι ένα ψάρι που είναι πλούσιο σε ω-3 λιπαρά οξέα και έχει πλούσιες αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Επίσης, έχει σπουδαία καρδιοπροστατευτική δράση και η τακτική κατανάλωσή του κρατά σταθερά τα επίπεδα στρες.

Η βρώμη, γνωστή και ως κουάκερ, βοηθά τον οργανισμό να αποκτήσει ενέργεια και να τονώσει το ανοσοποιητικό σύστημα. Επίσης, μειώνει το επίπεδο της «κακής» χοληστερόλης στο αίμα και το σάκχαρο του αίματος. Έχει ευεργετική δράση κατά της κατάθλιψης και της αϋπνίας και γενικότερα, περιορίζει τις διαταραχές ύπνου και το έντονο στρες που μας καταβάλλει.

Το νερό είναι το πιο χρήσιμο και συνάμα γευστικό αφέψημα. Είναι πλούσιο σε ιχνοστοιχεία και μπορεί να χαρίσει στον οργανισμό μας αναζωογόνηση και ενέργεια. Επίσης, απομακρύνει τον πονοκέφαλο και το συσσωρευμένο στρες.

Το αβοκάντο είναι ένα φρούτο που είναι πλούσιο σε φυλλικό οξύ και βιταμίνη Β6. Προστατεύει το νευρικό σύστημα και την καρδιά και ταυτόχρονα, βοηθά στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης με φυσικό τρόπο.

Οι τροφές αυτές, αλλά και πολλές άλλες, αν καταναλώνονται σε τακτική βάση μπορούν να βοηθήσουν τον οργανισμό μας να αντιμετωπίσει στρεσογόνες καταστάσεις. Γενικότερα, τα φρούτα και τα λαχανικά και φυσικά το νερό βοηθούν τον οργανισμό μας να αναζωογονηθεί και να διατηρείται πιο ήρεμος και δυνατός.

 

Σε βοήθησε αυτό το άρθρο;

Αυτή η σελίδα δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές. Δες περισσότερα.