3 σύμμαχοι για το καλοκαίρι κατά του λίπους και της κυτταρίτιδας

kytaritida - topiko paxos - lipos

Α. Μη επεμβατική λιποδιάλυση (intralipotherapy)

Η μέθοδος της μη επεμβατικής λιποδιάλυσης δεν είναι καινούργια σαν ιδέα. Πριν από περίπου 10 χρόνια χρησιμοποιήθηκαν διάφορες λιπολυτικές ουσίες για την αντιμετώπιση του τοπικού πάχους. Τα μειονεκτήματα αυτών των θεραπειών ήταν ότι αποτελούσαν διαλύματα πολύ «τοξικά», όχι μόνο για το λίπος, αλλά και για το ίδιο το δέρμα, με αποτέλεσμα συχνά ασυμμετρίες στα σημεία που εφαρμοζόταν με ερυθρότητα και πόνο.

kytaritida - topiko paxos - lipos

Η νέα μέθοδος της μη επεμβατικής λιποδιάλυσης (intralipotherapy) αποτελεί το πρώτο εγκεκριμένο ενέσιμο ιατρικό διάλυμα για την μη χειρουργική θεραπεία τοπικών αποθεμάτων λίπους και στηρίζεται σε συγκεκριμένο πρωτόκολλο έγχυσης στον λιπώδη ιστό μέσω επιλεκτικής διείσδυσης ειδικού λιπολυτικού διαλύματος.

Παρουσιάζει σημαντικότατα πλεονεκτήματα σε σχέση με την παλιότερη τεχνική:

 • έχει ελεγχόμενη δράση 1-2 χιλιοστών στον ιστό όπου εγχύεται με αποτέλεσμα να απομακρύνει ομοιόμορφα και αρμονικά τη συσσώρευση λίπους και δεν διαχέεται ανεξέλεγκτα
 • είναι πιστοποιημένη θεραπεία λιποδιάλυσης (CE mark)
 • έχει αποτελέσματα που μπορούν να συγκριθούν με λιποαναρρόφηση
 • διαρκεί περίπου 10 λεπτά και είναι απόλυτα ανεκτή από τον/την ασθενή
 • χρησιμοποιείται μόνο ένα σημείο εισόδου για κάθε περιοχή και όχι 40-50 όπως με παλαιότερες τεχνικές
 • μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιαδήποτε ποσότητα συσσωρευμένου λίπους του σώματος, τόσο σε άντρες (προγούλι, γυναικομαστία, πλαϊνά κοιλιάς, μηροί) όσο και σε γυναίκες (κοιλιά, μηροί, περιφέρεια, γλουτοί, γόνατα, μπράτσα)
 • ακόμα και σε λάθος έγχυση δεν μπορεί να προκαλέσει νέκρωση δέρματος, κάτι που το καθιστά απόλυτα ασφαλές

Η μέθοδος εφαρμόζεται σε συνεδρίες, ο αριθμός των οποίων εξαρτάται αποκλειστικά από το σημείο του σώματος και το βαθμό της συσσώρευσης του λίπους. Αναλόγως ενδείξεων απαιτούνται από μία συνεδρία (προγούλι) μέχρι και 7 (κοιλιακή χώρα με μεγάλη ποσότητα λίπους). Οι συνεδρίες επαναλαμβάνονται ανά 21-25 ημέρες και η πρώτη αξιολόγηση του αποτελέσματος γίνεται στις 42 ημέρες (δηλαδή ακριβώς πριν από την τρίτη συνεδρία).

lipoanarrofhsh - kytaritida - topiko paxos - lipos

Β. Λιποαναρρόφηση: Αποκτήστε το σώμα που ονειρεύεστε χάνοντας πόντους από τα κατάλληλα σημεία

Η λιποαναρρόφηση χρησιμοποιείται για να αντιμετωπιστούν επίμονες και ανθεκτικές στη δίαιτα και την άσκηση λιποαποθήκες, καθώς και για να αποκτήσουμε ένα καλύτερο και πιο αρμονικό περίγραμμα σώματος.

Πρέπει να τονιστεί ότι σε αντίθεση με ό,τι λανθασμένα πιστεύεται, η λιποαναρρόφηση δεν αποτελεί μέθοδο αδυνατίσματος, καθώς δεν είναι ενδεδειγμένη επέμβαση για άτομα με συνολικό πρόβλημα παχυσαρκίας.

Μπορεί να εφαρμοστεί για να διορθώσει προβληματικές περιοχές με εναπόθεση λίπους, όπως η κοιλιά, τα πλαϊνά της μέσης, η περιφέρεια («ψωμάκια»), οι γλουτοί, οι γάμπες και οι αστράγαλοι.

Η λιποαναρρόφηση συνιστάται σε ασθενείς οι οποίοι:

 • Είναι υγιείς με φυσιολογικό βάρος ή ελαφρώς υπέρβαροι με συσσωρευμένο λίπος σε συγκεκριμένες περιοχές
 • Έχουν καλής ποιότητας δέρμα και ελαστικότητα
 • Έχουν ρεαλιστικές προσδοκίες

Τομές δεν υπάρχουν! Η λιποαναρρόφηση γίνεται μέσω μικρών οπών, οι οποίες είναι «κρυμμένες» σε φυσικές πτυχές του δέρματος και δεν αφήνουν ουσιαστικά ορατά σημάδια.

Ανάρρωση και αποτελέσματα

Η διάρκεια της ανάρρωσης εξαρτάται από τον αριθμό των περιοχών που θα λιποαναρροφηθούν και την έκταση τους συνολικά. Οι περισσότεροι ασθενείς είναι σε θέση να επανέλθουν στη δουλειά τους μέσα σε λίγες ημέρες. Μετεγχειρητικά υπάρχει στις περιοχές της επέμβασης οίδημα με εκχυμώσεις (μελανιές) και ευαισθησία στην εν τω βάθει πίεση. Είναι επίσης απαραίτητη η χρήση ειδικού πιεστικού ενδύματος για 3-4 εβδομάδες, ώστε να αποφευχθεί η δημιουργία αιματωμάτων, αλλά και για να βοηθήσουμε το δέρμα να ανταποκριθεί καλύτερα στην απώλεια πόντων.

Για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος εφαρμόζονται μετεγχειρητικά 3-4 συνεδρίες LPG λιπογλυπτικής, ώστε να επιταχυνθεί η λεμφική απορροή και η σύσφιξη του δέρματος.

mesotherapeia - kytaritida - topiko paxos - lipos

Γ. Κυτταρίτιδα/ Μεσοθεραπεία σώματος

Ποιες οι κυριότερες ενδείξεις για μεσοθεραπεία στο σώμα;

 • Απώλεια σφριγηλότητας/χαλάρωση δέρματος
 • Κυτταρίτιδα

Πώς γίνεται η εφαρμογή;

Η μεσοθεραπεία είναι ενέσιμη θεραπεία. Αναλόγως του προβλήματος που θέλουμε να διορθώσουμε ενίουμε μικρή ποσότητα του κατάλληλου κοκτεϊλ (βιταμίνες, μέταλλα, αμινοξέα, ένζυμα) στο μεσόδερμα με τη βοήθεια βελόνας. Αυτές οι πολύ μικρές δόσεις πραγματοποιούνται με πολύ λεπτές βελόνες (30-32 G). Οι βελόνες εισέρχονται στο δέρμα σε υπερβολικά μικρό βάθος (1-3 mm). Οι συνηθέστερες περιοχές που μπορεί να βελτιωθούν είναι η πρόσθια και οπίσθια επιφάνεια των μηρών και τμήματα των γλουτών.

Η εφαρμογή διαρκεί περίπου 20 με 30 λεπτά και εξαρτάται από την έκτασης της περιοχής του σώματος, στο οποίο θα εφαρμοστεί. Κάθε άτομο είναι διαφορετικό και κάθε κατάσταση απαιτεί εξατομικευμένη αντιμετώπιση. Παρ’ όλα αυτά αν θέλαμε να θέσουμε έναν γενικό κανόνα για σύσφιξη ή κύτταρίτιδα μπορεί να χρειαστούν μέχρι και 12 συνεδρίες.

Σε βοήθησε αυτό το άρθρο;

Αυτή η σελίδα δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές. Δες περισσότερα.