Εμφυτεύματα δοντιών: ποια εξέταση πρέπει να κάνεις πριν την εφαρμογή τους

emfyteumata dontion

Ο στόχος της σύγχρονης οδοντιατρικής είναι η αποκατάσταση της φυσιολογικής λειτουργίας και η διατήρηση της καλής υγείας τόσο των ούλων όσο και των δοντιών του ασθενούς.

Όταν πρόκειται για φθορά των δοντιών, αυτό μπορεί απλά να επιτευχθεί με μία πλήρωση, ενώ αντίθετα όταν πρόκειται για απώλεια δοντιού, υπάρχουν σημαντικές προκλήσεις για τη λειτουργία, την εμφάνιση και τη συνολική στοματική υγεία.

Μιλήσαμε με τη χειρουργό – οδοντίατρο Τσεγρένη Θεοδώρα εξωτερική συνεργάτιδα του διαγνωστικού κέντρου «Ιατρική Πρόληψη» για την πιο σύγχρονη μέθοδο αποκατάστασης της φθοράς των δοντιών, τα εμφυτεύματα.

Κυρία Τσεγρένη, τι είναι το εμφύτευμα δοντιού;

Το εμφύτευμα είναι μία μοναδική και ταυτόχρονα μόνιμη επιλογή αποκατάστασης, που συμβάλλει πραγματικά στη διατήρηση της κανονικής στοματικής υγείας και παράλληλα, ελαχιστοποιεί τις αρνητικές επιπτώσεις που μπορεί σαφώς να προκαλέσει η απώλεια των δοντιών.

Γιατί να επιλέξει ένας ασθενής την τοποθέτηση εμφυτεύματος;

Γιατί είναι η καλύτερη και πιο μακροπρόθεσμη λύση στις περισσότερες περιπτώσεις. Άλλωστε το εμφύτευμα αποτελεί τη λύση για πολλές οδοντικές διορθώσεις.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα των εμφυτευμάτων;

Τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα των εμφυτευμάτων που αξίζει να σημειωθούν είναι:

  • Συντήρηση της οστικής μάζας και των μυών στήριξης
  • Διατήρηση της μασητικής ικανότητας, ώστε ο ασθενής να τρέφεται κανονικά
  • Προσφέρουν την πληρέστερη λύση τόσο λειτουργικά όσο και αισθητικά
  • Αποφυγή επιπτώσεων σε άλλα δόντια ή ιστούς
  • Βελτιωμένη ικανότητα καθαρισμού που συνεπάγεται μείωση του κινδύνου αποσύνθεσης και περιοδοντικής νόσου

Τι πρέπει να κάνω πριν την τοποθέτηση εμφυτευμάτων;

Απαραίτητη εξέταση για τον προγραμματισμό οδοντικών εμφυτευμάτων αποτελεί το DENTAL SCAN, σύγχρονη τεχνική που αναλύει την άνω και κάτω γνάθο σε 3D εικόνες.

Η τεχνολογία CBCT είναι η πιο αναλυτική και προηγμένη προσέγγιση μέχρι σήμερα για την πλήρη χαρτογράφηση της περιοχής που θα γίνει η εμφύτευση. Πλέον, χρησιμοποιείται ο αξονικός τομογράφος κωνικής δέσμης Alpha plus της RayScan.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα αυτής της εξέτασης;

Η εξέταση αυτή παρέχει:

  • Λεπτομερή απεικόνιση
  • Ευκρίνεια εικόνας
  • Χαμηλή δόση ακτινοβολίας (μόνο 22,9μSv)

Επιπλέον, ολοκληρώνεται μέσα σε μόλις 12 δευτερόλεπτα και μπορεί να προσαρμοστεί, έτσι ώστε να εξυπηρετεί μικρά παιδιά, ηλικιωμένους καθώς και άτομα με νευρολογικές παθήσεις.

 

Σε βοήθησε αυτό το άρθρο;

Αυτή η σελίδα δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές. Δες περισσότερα.