Νέα τεχνική αντιμετώπισης οστεοαρθριτικών γονάτων

osteoarthritika gonata

H νέα τεχνική αντιμετώπισης οστεοαρθριτικών γονάτων αποτελεί μια μη επεμβατική τεχνική αντιμετώπισης του οστεοαρθριτικού πόνου σε ασθενείς που δεν βρίσκουν λύση στις συντηρητικές θεραπευτικές πρακτικές (μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη, φυσικοθεραμείες) και δεν δύνανται να υποστούν μια χειρουργική επέμβαση.

Δες ακόμα: Χειρουργική αποκατάσταση βλαισοδακτυλίας (κότσι)

Η θεραπεία έχει εγκριθεί πρόσφατα από τον Αμερικανικό Οργανισμό FDA (Food and Drug Administration) και ονομάζεται Cooled Radiofrequency Ablation, δηλαδή «Ψυχρή Εκτομή με Ραδιοκύματα».

Η τεχνική είναι μια μη χειρουργική, εν μέρει αντιμετώπιση του προβλήματος της οστεοαρθρίτιδας. Ουσιαστικά, με την τεχνική υπάρχει η δυνατότητα να μειώσουμε ή/ και να εξαλείψουμε τον πόνο στην περιοχή του οστεοαρθριτικού γόνατος, επεμβαίνοντας στις νευρικές απολήξεις της περιοχής του γόνατος.

Η τεχνική ενδιαφέρει ασθενείς σε οποιοδήποτε στάδιο της πάθησης και ιδιαίτερα ασθενείς που δεν μπορούν να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση λόγο βεβαρυμμένου παθολογικού ιστορικού ή δεν είναι έτοιμοι για αυτή.

Τι χρόνος αποθεραπείας υπάρχει;

Ο ασθενής βρίσκει ανακούφιση από τον πόνο άμεσα και επιστρέφει στις δραστηριότητες του σε 2 ημέρες. Με την τεχνική δεν υπάρχει ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος της οστεοαρθρίτιδας, δηλαδή της κατεστραμμένης αρθρικής επιφάνειας και του χόνδρου του γόνατος.

Η θεραπεία είναι συμπωματική και αντιμετωπίζει τον πόνο του ασθενή, έτσι ώστε να επιστρέψει στις δραστηριότητες του, όσο του το επιτρέπει η  βαρύτητα της κατάστασης του γόνατος του. Σε ασθενείς με προχωρημένη οστεοαρθρίτιδα και παραμόρφωση του γόνατος, η θεραπεία δεν έχε ικανοποιητικά  αποτελέσματα. Η τεχνική, ακόμα και όταν χρησιμοποιηθεί σε νέους ασθενείς και στα αρχικά στάδια δεν έχει την δυνατότητα της καθυστέρησης της εξέλιξής της.

Σε βοήθησε αυτό το άρθρο;

Αυτή η σελίδα δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές. Δες περισσότερα.