Αθλητικές δραστηριότητες στο σχολείο και βεβαιώσεις

athlitikes bebaioseis

Μήνας έναρξης των σχολικών υποχρεώσεων ο Σεπτέμβρης και μικροί και μεγάλοι σπεύδουν να προμηθευτούν τα τελευταία… απαραίτητα για τη νέα σχολική χρονιά. Μεταξύ άλλων τα παιδιά καλούνται να επιλέξουν το άθλημα που τους αρέσει να ακολουθήσουν. Σε κάποιες περιπτώσεις αυτή η δυνατότητα τους δίνεται εντός του σχολείου και του μαθήματος της γυμναστικής.

Δες ακόμα:  Διατροφικές προτάσεις για ένα υγιεινό σνακ στο σχολείο

Τα αθλήματα που συνήθως επιλέγονται είναι:

Μπάσκετ

Είναι ένα ομαδικό σπορ με γρήγορο ρυθμό και εναλλαγές. Στόχος είναι η ανάπτυξη της ομαδικότητας, της πειθαρχίας, της αυτοσυγκέντρωσης και φυσικά, η βελτίωση της φυσικής κατάστασης.

Βόλεϊ

Είναι ένα ομαδικό σπορ που απαιτεί πολύ καλή αντίληψη του χώρου. Στόχος είναι η ανάπτυξη της πειθαρχίας, της συλλογικότητας, η βελτίωση της φυσικής κατάστασης και της ψυχικής διάθεσης.

Ποδόσφαιρο

Είναι ένα ομαδικό άθλημα που απαιτεί την άριστη συνεργασία των συμπαικτών. Στόχος του είναι η ανάπτυξη της πειθαρχίας, της ταχύτητας, της στρατηγικής, της ευλυγισίας και της ομαδικότητας. Βελτιώνει τη φυσική αλλά και ψυχική κατάσταση.

Κολύμβηση

Είναι ένα άθλημα ατομικό, το οποίο όμως απαιτεί συγχρονισμό κινήσεων, εξοικείωση με το νερό και πειθαρχία. Στόχος είναι η βελτίωση της φυσικής κατάστασης με ανάπτυξη ευλυγισίας, ισορροπίας και συγχρονισμού. Ενδυναμώνει όλο το μυϊκό σύστημα.

Στίβος

Είναι ένα μείγμα αθλημάτων που ενισχύει την ικανότητα ταχύτητας, ρίψης και άλματος. Μπορεί να είναι είτε ομαδικό είτε ατομικό το εκάστοτε αγώνισμα. Στόχος είναι η βελτίωση της φυσικής κατάστασης, της ταχύτητας, της δύναμης, της ευλυγισίας, της ομαδικότητας και βεβαίως της πειθαρχίας.

Τένις

Είναι ένα άθλημα που απαιτεί πειθαρχία και συγκέντρωση. Ενισχύει την αυτοπεποίθηση και στοχεύει στη βελτίωση της φυσικής κατάστασης, στην ευλυγισία, στην ανάπτυξη στρατηγικής και ενίσχυση της ψυχικής διάθεσης.

Παραδοσιακοί χοροί

Διδάσκονται στα σχολεία στο πλαίσιο του μαθήματος της γυμναστικής. Περιλαμβάνει τοπικούς παραδοσιακούς χορούς σε κύκλο. Η εκμάθησή τους βελτιώνει την ομαδικότητα, το ρυθμό και διδάσκει την ελληνική παράδοση στο χορό.

Σε κάποιες αθλητικές δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένων και αυτών του σχολείου, απαιτείται η προσκόμιση βεβαίωσης από το γιατρό για να μπορέσει το παιδί να παρακολουθήσει την προπόνηση ή το μάθημα της γυμναστικής.

Ιατρικές βεβαιώσεις και πώς θα τις προμηθευτείς άμεσα

Για να μην τρέχεις τελευταία στιγμή να τις προμηθευτείς και επειδή εμείς στο doctoranytime θέλουμε να είσαι πάντα σε καλά χέρια… ιδού οι ιατρικές βεβαιώσεις που ίσως χρειαστεί να πάρεις για το σχολείο και τη γυμναστική.

Βεβαίωση από παιδίατρο/παθολόγο

Η βεβαίωση αυτή απαιτείται για να διαπιστωθεί η συνολική κατάσταση υγείας του παιδιού. Εδώ καταγράφονται τυχόν χρόνια νοσήματα, ιατρικό ιστορικό που σχετίζεται με την ικανότητα του παιδιού να συμμετέχει σε αθλητικές δραστηριότητες και άλλα προβλήματα υγείας.

Βεβαίωση από δερματολόγο

Η βεβαίωση αυτή χρειάζεται κυρίως για τη χρήση της πισίνας τόσο στο κολυμβητήριο όσο και στο μάθημα της κολύμβησης που διδάσκεται σε κάποια σχολεία. Ο δερματολόγος πραγματοποιεί κλινική εξέταση και ελέγχει αν το παιδί παρουσιάζει κάποιο μεταδοτικό δερματικό νόσημα ή κάτι που δεν θα του επιτρέψει να συμμετάσχει στο μάθημα της κολύμβησης.

Βεβαίωση από καρδιολόγο

Η βεβαίωση αυτή κρίνεται απαραίτητη για τη συμμετοχή του παιδιού σε οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα και προτείνεται για την ασφάλειά του. Περιλαμβάνει καρδιογράφημα και triplex καρδιάς.

Βεβαίωση από οφθαλμίατρο

Η βεβαίωση από οφθαλμίατρο απαιτείται για να διασφαλίζεται η καλή και σωστή όραση του παιδιού, που μάλιστα αποτελεί και το βασικό εργαλείο για ένα μαθητή με δυνατές επιδόσεις. Επίσης, είναι βασικό εργαλείο και για τη συμμετοχή του στις αθλητικές δραστηριότητες.

Σε βοήθησε αυτό το άρθρο;

Αυτή η σελίδα δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές. Δες περισσότερα.