6 συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να αρχίσεις το τρέξιμο

τρέξιμο

Σίγουρα, το τρέξιμό σου είναι μοναδικό. Γι’ αυτό, το doctoranytime συγκέντρωσε 6 συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να το εξελίξεις και να πετύχεις τους στόχους σου.

1. Θέσε στόχο να προσπεράσεις τα εμπόδιά σου

τρέξιμο

Για να μην προπονηθούμε μπορούμε να βρούμε πολλές δικαιολογίες. Τα παπούτσια δεν είναι κατάλληλα, η διαδρομή μέχρι το γυμναστήριο έχει πολλές λακκούβες, ο κοντινότερος στίβος είναι πάνω από 5 λεπτά μακριά. Ήρθε η ώρα να ξεφύγεις από τις δικαιολογίες, είτε σοβαρές είτε αμελητέες και να πάρεις τη φυσική σου κατάσταση και υγεία στα σοβαρά. Μόλις προσπεράσεις τα εμπόδια και τις δικαιολογίες, θα νιώσεις μια ιδιαίτερη ικανοποίηση για τον εαυτό σου. Αυτό είναι και το πρώτο βήμα για να φτάσεις τους στόχους σου.

2. Εξερεύνησε τη γειτονιά σου

τρέξιμο

Την γειτονιά σου λογικά την αγαπάς. Ανακάλυψέ την ακόμα περισσότερο αυτή τη φορά με γνώμονα τη γυμναστική και το τρέξιμο. Θα δεις πως θα βρεις πολύ όμορφα μέρη που δεν είχες σκεφτεί να ξαναπάς. Η γυμναστική και το τρέξιμο σε εξωτερικό χώρο και ιδιαίτερα σε ένα αγαπημένο μέρος θα σε βοηθήσει να βγαίνεις πιο συχνά από το σπίτι.

3. Κάνε το τρέξιμο τον προσωπικό σου ψυχικό σύμβουλο

τρέξιμο

Μίση ώρα για κάποιες ημέρες μέσα στη βδομάδα αρκούν για να βγεις στους δρόμους (ή και στο διάδρομο του γυμναστηρίου) και να τρέξεις. Σε αυτά τα 30 λεπτά, ο εαυτός σου σου ανήκει και δεν χρειάζεται να δώσεις λογαριασμό σε κανέναν. Έτσι, μπορείς να σκεφτείς ό,τι σε βασανίζει, να το αναλύσεις ή ακόμα και να μην σκέφτεσαι τίποτα άλλο πέρα από το ρυθμό του βήματός σου, αν αυτό χρειάζεσαι (βέβαια, αν αυτό δεν σε βοηθάει, μην ξεχνάς ότι με το doctoranytime είσαι σε καλά χέρια).

4. Δες από κοντά μία μεγάλη διοργάνωση

τρέξιμο

Αν δεν το έχεις ζήσει ακόμα, ετοιμάσου να μαγευτείς πηγαίνοντας απλά να παρακολουθήσεις μία μεγάλη διοργάνωση. Στις 13 Νοεμβρίου μπορείς να πας στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, να κάτσεις στις κερκίδες κοντά στον τερματισμό και να νιώσεις από πρώτο χέρι τη συγκίνηση και τον κόπο των μαραθωνοδρόμων. Είναι σίγουρο ότι εκεί θα βρεις τη δύναμη που χρειάζεσαι για να προπονηθείς και μια μέρα να νιώσεις το ίδιο υπέροχο συναίσθημα.

5. Τρέξε για έναν καλό σκοπό

τρέξιμο

Στην περίπτωση που χρειάζεσαι κάποια αφορμή, μια διοργάνωση για καλό σκοπό μπορεί πάντα να βοηθήσει. Όπως στο Race for the Cure που τρέξαμε για τις γυναίκες με καρκίνο του μαστού, έτσι υπάρχουν και άλλες διοργανώσεις στις οποίες μπορείς να πάρεις μέρος, να τρέξεις λίγα χιλιόμετρα και να βοηθήσεις άτομα και ΜΚΟ που το έχουν ανάγκη.

6. Έχε το τρέξιμο αφορμή για ταξίδια

τρέξιμο

Δεν χρειάζεσαι και πολλές αφορμές για να πας ένα ταξίδι. Το τρέξιμο μπορεί να είναι η κατάλληλη, μιας και όχι μόνο θα θέσεις έναν υγιή στόχο αλλά θα ανακαλύψεις και υπέροχα μέρη και διαδρομές για τρέξιμο τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Ανακάλυψε τους αγώνες που γίνονται σε κοντινά νησιά ή άλλους προορισμούς, όρισε το budget σου και ετοιμάσου για νέες εμπειρίες.

Σε βοήθησε αυτό το άρθρο;

Αυτή η σελίδα δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές. Δες περισσότερα.