Site icon Doctoranytime Blog

Γρίπη και Ιλαρά: Σε εξέλιξη ταυτόχρονη επιδημία

gripi

Ανησυχητικά αυξημένα είναι τα κρούσματα της εποχικής γρίπης στη χώρα μας φέτος. Πιο συγκεκριμένα,  σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων έως και την περασμένη εβδομάδα είχαμε 24 σοβαρά κρούσματα, εκ των οποίων τα 6 κατέληξαν. Οι ασθενείς που απεβίωσαν ήταν ηλικιακά από 39-79 ετών και κανείς από αυτούς δεν είχε εμβολιαστεί.

Δες ακόμα: Πώς να αποφύγει το παιδί σας τη γρίπη στο σχολείο;

Ποιες είναι οι Ομάδες Υψηλού Κινδύνου;

Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ και τα καταγεγραμμένα περιστατικά στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, η περίοδος που διανύουμε χαρακτηρίζεται από μία αυξημένη δραστηριότητα γρίπης. Όπως και κάθε χρόνο, η περίοδος που υπάρχει έξαρση γρίπης είναι από τις αρχές Ιανουαρίου έως και τον Μάρτιο.

Παράλληλα, την τελευταία εβδομάδα είχαμε 100 νέα κρούσματα ιλαράς. Χαρακτηριστικό είναι πως από πέρσι τον Μάιο τα περιστατικά Ιλαράς έχουν αγγίξει τα 1.362. Tα περισσότερα από τα περιστατικά είναι παιδιά Ελληνικής Υπηκοότητας (κυρίως μικρά παιδιά από κοινότητες Ρομά) και άτομα από το γενικό πληθυσμό 25-44 που δεν έχουν ανοσία, καθώς και επαγγελματίες υγείας.

Για το λόγο αυτό το ΚΕΕΛΠΝΟ τονίζει πως η επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου, η εγρήγορση των Αρχών και των επαγγελματιών υγείας, καθώς και ο εμβολιασμός είναι απαραίτητοι παράγοντες πρόληψης.

Εάν παρόλα αυτά αρρωστήσεις, μπορείς να κλείσεις ραντεβού με γιατρό από 20€ σε λιγότερο από 1’ ή να τον επιλέξεις για κατ’ οίκον επίσκεψη από τη θαλπωρή του σπιτιού σου.

Exit mobile version