Site icon Doctoranytime Blog

10 + 1 μυστικά για καλύτερο βούρτσισμα των δοντιών

bourtsisma dontiwn

Ακολουθώντας τις βασικές οδηγίες στοματικής υγιεινής για βούρτσισμα των δοντιών πρωί και βράδυ με φθοριούχο οδοντόκρεμα για 3 λεπτά, φροντίζετε το χαμόγελό σας και βοηθάτε στην διατήρηση της υγείας δοντιών και ούλων! Παρακάτω θα βρείτε 10 μικρά μυστικά που θα βελτιώσουν ακόμη περισσότερο το αποτέλεσμα του βουρτσίσματος των δοντιών.

Δες ακόμα:  Οδοντιατρική φροντίδα στη σχολική και προσχολική ηλικία

  1. Χρησιμοποιείτε μαλακή οδοντόβουρτσα αποκλειστικά. Όχι μέτρια και σίγουρα όχι σκληρή.
  2. Το μέγεθος της κεφαλής της οδοντόβουρτσας πρέπει να αντιστοιχεί στο πλάτος 2-3 δοντιών σας. Λάθος μέγεθος οδοντόβουρτσας μπορεί να προκαλέσει τραυματισμούς στους μαλακούς ιστούς και να δυσχεράνει τη στοματική σας υγιεινή.
  3. Μην ξεχνάτε να αλλάζετε την οδοντόβουρτσά σας κάθε 6 μήνες ή και νωρίτερα εάν εμφανίζει σημεία φθοράς.
  4. Εάν δεν έχετε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα όπως υπερευαισθησία δοντιών, περιοδοντίτιδα κλπ., αρκεί η οδοντόκρεμα που θα επιλέξετε να περιέχει φθόριο.
  5. Μετά το βούρτσισμα των δοντιών δεν πρέπει να ξεπλύνετε το στόμα σας με νερό, για να μεγιστοποιήσετε τα οφέλη της οδοντόκρεμας.
  6. Προσοχή στο είδος του στοματικού διαλύματος που χρησιμοποιείτε, καθώς ορισμένες ουσίες δρουν ανταγωνιστικά η μία με την άλλη και εξουδετερώνεται η δράση τους, όπως π.χ. το φθόριο της οδοντόκρεμας και η χλωρεξιδίνη του στοματικού διαλύματος.
  7. Ένα μικρό μπουκαλάκι στοματικού διαλύματος μπορείτε να έχετε καθημερινά μαζί σας για να φρεσκάρετε την αναπνοή σας μετά από ένα γεύμα, όταν είναι αδύνατο να βουρτσίσετε τα δόντια σας.
  8. Η οδοντόβουρτσα δεν μπορεί να προσπελάσει τις περιοχές ενδιάμεσα στα δόντια σας. Γι’ αυτό το λόγο, μετά το βούρτσισμα πρέπει να χρησιμοποιείτε οδοντικό νήμα ή μεσοδόντια βουρτσάκια για τον καθαρισμό και αυτών των περιοχών.`1
  9. Μην φοβηθείτε να βουρτσίσετε περιοχές με ούλα που ματώνουν. Είναι ένδειξη ουλίτιδας και απαιτείται όχι μόνο πολύ καλό βούρτσισμα, αλλά και ένας επαγγελματικός καθαρισμός δοντιών.
  10. Μην παραλείπετε να βουρτσίζετε και τη γλώσσα σας, καθώς αποτελεί σημείο συσσώρευσης μικροβίων και συντελεί στη δημιουργία κακοσμίας.

+ 1!

Τέλος, μία έξυπνη ιδέα. Στη φωτογραφία βλέπετε έναν εύκολο τρόπο να τοποθετείτε τις οδοντόβουρτσές σας σε ξενοδοχεία κατά τη διάρκεια των διακοπών σας, χωρίς να ανησυχείτε για την υγιεινή τους!

 

Exit mobile version