Το savoir vivre της παραλίας

savoir vivre paralias

Η στιγμή που περίμενες έφτασε και αν δεν έχεις ήδη ξεκινήσει τις εξορμήσεις σου στις παραλίες, τότε σίγουρα θα το κάνεις πολύ σύντομα. Γι’ αυτό ρίξε μια ματιά στο τι ακριβώς πρέπει να κάνει ο καθένας από εμάς στις παραλίες, για να είμαστε όλοι χαρούμενοι, ευτυχισμένοι και ασφαλείς… σε θάλασσες και ακτές!

Δες ακόμα: Αυτές οι θεραπείες έχουν τα πιο θεαματικά αποτελέσματα για την κυτταρίτιδα!

Πώς πρέπει να συμπεριφέρεσαι στην παραλία

Όχι άλλες γόπες: Η παραλία δεν είναι το μεγάλο τασάκι! Αν θέλεις να καπνίσεις μπορείς να το κάνεις εφόσον βρίσκεσαι σε ανοιχτό χώρο, αλλά είναι υποχρέωσή σου να πετάξεις το αποτσίγαρο στο σημείο που πρέπει και όχι να το θάψεις στην άμμο σαν πολύτιμο θησαυρό ή να το πετάξεις στη θάλασσα.

Όχι σκουπίδια, όχι πλαστικά στις ακτές: Όλοι θυμόμαστε την υπέροχη αυτή διαφήμιση που μας συμβούλευε να σεβόμαστε το περιβάλλον και να μην ρυπαίνουμε την παραλία με τα σκουπίδια μας. Όταν τρως ή πίνεις κάτι ή όταν τελειώσει το αντηλιακό σου και θες να πετάξεις κάπου το μπουκαλάκι, θυμήσου να το πετάξεις στον κοντινότερο κάδο απορριμμάτων που θα βρεις πριν απομακρυνθείς από την παραλία. Από μόνοι μας πρέπει να καθαρίζουμε τις παραλίες μας, γιατί εμείς οι ίδιοι είμαστε υπεύθυνοι για αυτές.

Υποβρύχιος κολυμβητής: Σου έχει τύχει ποτέ να κολυμπάς αμέριμνος και να βρεθεί ξαφνικά από κάτω σου ένας υποβρύχιος επισκέπτης με τη μάσκα του, ο οποίος θεώρησε σκόπιμο να μην παρακάμψει το σημείο που βρίσκεσαι και να συνεχίσει παραδίπλα την εξερεύνηση του βυθού, αλλά να περάσει κανονικά από κάτω σου σαν να μην είσαι εκεί. Και αν τολμήσεις να τρομάξεις, αναρωτιέται και τι σου συνέβη;!

Το στήσιμο της ομπρέλας: Το στήσιμο της ομπρέλας θαλάσσης πρέπει να γίνει με τέτοιο τρόπο, ώστε να μειωθεί κάθε πιθανότητα να τραυματιστεί κάποιος σε περίπτωση που δεν ολοκληρωθεί σωστά. Όταν έχει αέρα απόφυγε να στήσεις την ομπρέλα σου σε πολυσύχναστη παραλία, διότι υπάρχει κίνδυνος να την πάρει ο αέρας και να την πετάξει στους λουόμενους που βρίσκονται εκεί.

Ο θόρυβος από τις ρακέτες: Μπορεί το τάκα-τούκα να μας θυμίζει καλοκαίρι, αλλά δεν είναι και ό,τι καλύτερο να προσπαθείς να απολαύσεις το smoothie στην ξαπλώστρα σου και να ακούς ένα συνεχές και ενοχλητικότατο τάκα-τούκα μέσα στο αφτί σου. Άσε που σπανίως το μπαλάκι βρίσκει το στόχο του δηλαδή την απέναντι ρακέτα, αφού τις περισσότερες φορές καταλήγει στο κεφάλι ενός ανυποψίαστου λουόμενου. Γι’ αυτό, προσοχή!

Τα ελαφρολαϊκά στη διαπασών: Πριν αποφασίσεις να μοιραστείς με τους υπόλοιπους λουόμενους στην παραλία τις μουσικές σου επιλογές, βεβαιώσου ότι τα γούστα σας συμφωνούν! Δεν είναι απαραίτητο όλοι να απολαμβάνουν τη φωνή του δικού σου αγαπημένου τραγουδιστή, και επειδή δεν είναι δυνατό να έχουν όλοι οι παρευρισκόμενοι τα ίδια ακούσματα, καλύτερα να το αποφύγεις εντελώς.

Μη σπαταλάς το νερό χωρίς λόγο: Ο σεβασμός στο περιβάλλον δεν περιορίζεται μόνο στο να μην πετάς τα σκουπίδια σου στην παραλία, αλλά και στο να μην σπαταλάς το νερό από τα ντους άσκοπα. Την επόμενη φορά που θα χρησιμοποιήσεις τα δημόσια ντους στην πλαζ θυμήσου να κλείσεις το νερό όταν τελειώσεις, και να μην το αφήνεις να τρέχει μέχρι να αποφασίσει να έρθει ο επόμενος λουόμενος. Α, και εννοείται ότι δεν χρησιμοποιείς για κανένα λόγο σαπούνι στα δημόσια ντους, έτσι;

Το τίναγμα της πετσέτας: Ήρθε η ώρα της αναχώρησης από την παραλία και εσύ πρέπει να μαζέψεις την πετσέτα και την ψάθα σου. Πώς θα το κάνεις αυτό; Όσο πιο διακριτικά γίνεται! Δεν χρειάζεται να ξεφορτωθείς την άμμο που κόλλησε στην πετσέτα σου και την ίδια στιγμή να την φορτωθεί στο σώμα και στην πετσέτα του ο διπλανός σου!

 

Σε βοήθησε αυτό το άρθρο;

Αυτή η σελίδα δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές. Δες περισσότερα.