Νέα μέθοδος peeling με μικροκρυστάλλους!

νέα μέθοδος θεραπείας με μικροκρυστάλλους

νέα μέθοδος θεραπείας με μικροκρυστάλλουςΓράφει ο Αθανάσιος Κοντογιάννης, πλαστικός χειρουργός και συνεργάτης του doctoranytime.gr

Αυτή είναι η νέα μέθοδος δερμοαπόξεσης, με λιγότερο επεμβατικό τρόπο, που περιλαμβάνει αφαίρεση της κερατίνης με ελάχιστη διάσπαση του εσωτερικού μέρους της επιδερμίδας και είναι η καταλληλότερη για επιφανειακό resurfacing.

Η επιθετικότερη μικροδερμοαπόξεση μπορεί να περιλαμβάνει διείσδυση στη βασικοκυτταρική στιβάδα. Η αφαίρεση της κεράτινης στιβάδας της επιδερμίδας διεγείρει τον επιδερμικό πολλαπλασιασμό, συμβάλλοντας στην δημιουργία μιας αίσθησης ανανέωσης στην επιφάνεια του δέρματος και συνεπώς, σε μία πιο ανανεωμένη εμφάνιση.

Η διαδικασία λειτουργεί ως εξής: Το χειριστήριο της μονάδας δερμοαπόξεσης είναι ένα κλειστό σύστημα, που ωθεί κρυστάλλους οξειδίου του αργιλίου στο δέρμα σε υψηλές ταχύτητες, και παράλληλα, τους αφαιρεί με αναρρόφηση (suction). Οι μονάδες κυκλοφόρησαν στο εμπόριο μέσα στη δεκαετία του 1990. Πλέον, στα σύγχρονα ιατρεία των πλαστικών χειρουργών γίνεται χρήση των πιο εξελιγμένων μοντέλων.

Η μέθοδος αυτή χρησιμοποιείται για τη θεραπεία πολλαπλών προβλημάτων που απαντώνται στο δέρμα του προσώπου. Τέτοια είναι:

  • οι λεπτές γραμμές
  • οι ρυτίδες
  • ο αποχρωματισμός
  • η ακμή
  • οι χειρουργικές και τραυματικές ουλές
  • η άγρια υφή δέρματος
  • το δέρμα με φωτογήρανση
  • το λιπαρό δέρμα
  • οι ανοικτοί πόροι

Είναι σημαντικό ο ασθενής να συζητά με το γιατρό του και να καθορίζει ο ίδιος τους στόχους του, διότι παίζει σπουδαίο ρόλο ο λόγος για τον οποίο υποβάλλεται ο εκάστοτε ασθενής σε θεραπεία. Όσοι για παράδειγμα, είχαν ως στόχο τη μείωση των ρυτίδων μπόρεσαν και εκτίμησαν ως υψηλότερη την αποτελεσματικότητα της δικής τους θεραπείας.

Η εν λόγω θεραπεία πραγματοποιείται μέσα σε ελάχιστο χρόνο, ενώ δεν χρειάζεται ο ασθενής να παραμείνει στην κλινική ή στο σπίτι καθόλου μετά την επέμβαση. Ενδεχομένως να προκληθεί ερύθημα και περιστασιακά δερματική ευαισθησία για κάποιες ώρες, όμως αυτό δεν αποτρέπει τον ενδιαφερόμενο από το να επιστρέψει στην καθημερινότητά του αμέσως μετά.

Όσοι ακολουθούν τον καθαρισμό με μικροκρυστάλλους εκτιμούν την δυνατότητα ταχείας ανάρρωσης και τη λεία υφή που χαρίζει στο δέρμα, ενώ υπάρχουν και πολλές αναφορές για λείανση ρυτίδων ακμής.

Ο γιατρός θα ενημερώσει τον ασθενή ότι η θεραπεία απαιτεί επανάληψη περίπου 4-6 φορές μέσα στο έτος, ώστε να επιτευχθεί η βέλτιστη εικόνα του δέρματός του.

Πολλοί πλαστικοί χειρουργοί συνιστούν 4 έως 8 θεραπείες και κατόπιν τακτικές θεραπείες συντήρησης. Πρέπει να κατασταθεί σαφές ότι η μέθοδος αυτή είναι απλώς ένα μέρος της περιεκτικής αγωγής φροντίδας του δέρματος, και είναι σημαντικό να συνεχιστεί η μεταθεραπευτική φροντίδα του δέρματος που βοηθά στη διατήρηση των αποτελεσμάτων.

Η μικροδερμοαπόξεση του προσώπου είναι μια γρήγορη και ανώδυνη θεραπεία που βοηθά να βελτιωθούν άμεσα πολλά δερματικά προβλήματα. Αν οι ενδιαφερόμενοι έχουν ρεαλιστικές προσδοκίες και ακολουθούν τις συστάσεις του ιατρού τους, η αποτελεσματικότητα της μεθόδου είναι δεδομένη.

Σε βοήθησε αυτό το άρθρο;

Αυτή η σελίδα δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές. Δες περισσότερα.