Site icon Doctoranytime Blog

Μεταμόσχευση μαλλιών FUE: Αντίστροφη μέτρηση μέχρι τις γιορτές

μεταμόσχευση μαλλιών

Εμφύτευση μαλλιών έως 15 μέρες πριν την Πρωτοχρονιά και ανανεωμένη εμφάνιση χωρίς σημάδια μέσα στους 2 πρώτους μήνες.

Η αραίωση μαλλιών σας απασχολεί αρκετό καιρό. Αναζητήσατε πληροφορίες στο διαδίκτυο, είδατε βίντεο από επεμβάσεις μεταμόσχευσης μαλλιών και πήρατε τη μεγάλη απόφαση. Κατά την προσέλευσή σας στο ιατρείο, βλέπουμε την κλινική εικόνα του τριχωτού και κάνουμε συμπληρωματικά την εξέταση με τη μικροκάμερα Follysis. Πρόκειται για ένα high tech λογισμικό, το πιο εξελιγμένο αυτή τη στιγμή, το οποίο συνδέεται με υπολογιστή και καταγράφει όλες τις λεπτομέρειες που δεν μπορούμε να δούμε με γυμνό μάτι: τη διάμετρο της τρίχας, τον αριθμό τριχών ανά cm2, το βαθμό πυκνότητας κ.ά. Με αυτή την εξέταση μπορούμε να καθορίσουμε ένα εξατομικευμένο πλάνο για την αποκατάσταση της αραίωσης μαλλιών.

Σε περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος είναι υποψήφιος για μεταμόσχευση μαλλιών, αποφασίζουμε την πιο εξελιγμένη μέθοδο εμφύτευσης: την Advanced FUE. Είναι ελάχιστα τραυματική και δεν αφήνει ουλές, όπως εκείνες που βλέπετε σε ανθρώπους που επιλέγουν την ξεπερασμένη τεχνική FUT/Strip (βρίσκονται στο πίσω μέρος του κεφαλιού). Επιπλέον, το αποτέλεσμα που προσφέρει είναι φυσικό και μόνιμο. Τα τριχοθυλάκια επαναφυτρώνουν με τη φορά της τρίχας που ακολουθούν τα υπόλοιπα και η επαναφύτρωση φτάνει το 98%.

Πριν ξεκινήσει η εμφύτευση, εφαρμόζουμε τοπική αναισθησία στη δότρια περιοχή (στο πίσω μέρος του κεφαλιού). Στην συνέχεια εξάγουμε ένα προς ένα τα τριχοθυλάκια. Σε δεύτερο στάδιο, την ίδια μέρα, και αφού επαναλάβουμε την εφαρμογή τοπικής αναισθησίας στη λήπτρια περιοχή, εμφυτεύουμε ένα προς ένα τα τριχοθυλάκια. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία μπορείτε να επιστρέψετε στο σπίτι σας. Έπειτα από τρεις μέρες μπορείτε να λουστείτε με ειδικό, ήπιο σαμπουάν, ενώ από τη δέκατη μέρα να κάνετε χρήση της λοσιόν μινοξιδίλης. Η ουσία αυτή τονώνει την αιμάτωση τοπικά και προστατεύει τα υπόλοιπα μαλλιά (γιατί εκείνα που εμφυτεύτηκαν θεωρούνται πλέον μόνιμα).

Τον δεύτερο μήνα μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών αρχίζετε και βλέπετε κάποια διαφορά στην πύκνωση. Η επαναφύτρωση εξελίσσεται σταδιακά και ολοκληρώνεται μέσα σε 12 μήνες. Λίγο πριν την επόμενη Πρωτοχρονιά θα έχετε τα πυκνά μαλλιά που ονειρεύεστε και το ηθικό υψηλό.

Exit mobile version