Site icon Doctoranytime Blog

Μαγνήσιο: σε τι ωφελεί τον οργανισμό και πού θα το βρω

magnesium

Είναι το δεύτερο σημαντικότερο μέταλλο για τη σκελετική υγεία και γενικότερα για τον οργανισμό μετά το ασβέστιο. Ο λόγος για το μαγνήσιο, τα οφέλη του οποίου είναι ορατά στο σύνολο σχεδόν το ανθρώπινου σώματος. Στο μαγνήσιο οφείλονται τα γερά οστά, τα γερά δόντια, το υγιές νευρικό σύστημα και η καλή ψυχική διάθεση. Συμπτώματα όπως η κόπωση, οι συχνοί πονοκέφαλοι, το άγχος, τα μουδιάσματα και η ανορεξία είναι μερικές μόνο από τις συνέπειες της έλλειψής του στον οργανισμό. 

Πού μπορώ να βρω μαγνήσιο;

Το μαγνήσιο δεν γίνεται να το παράγει από μόνος του ο οργανισμός μας. Γι’ αυτό πρέπει κανείς να τον λαμβάνει μέσω της τροφής. Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το ψωμί ολικής αλέσεως, τα όσπρια, τα δημητριακά και οι ξηροί καρπού περιέχουν μαγνήσιο και συνιστάται να καταναλώνονται. Υπάρχει και ένα ρόφημα που δίνει στον οργανισμό το μαγνήσιο που χρειάζεται. Αν θέλεις το κάτι παραπάνω για τον εαυτό σου και την υγεία σου, μπορείς να εντάξεις το Aquarius Water+ στην καθημερινότητα σου (περισσότερες πληροφορίες εδώ). To Αquarius Water+ είναι ένα λειτουργικό ποτό που θα σε τονώσει και θα σε κάνει να νιώθεις υγιής και δυνατός κάθε μέρα, αφού θα σου προσφέρει τα απαραίτητα μέταλλα, μαγνήσιο και ψευδάργυρο, που χρειάζεται ο οργανισμός σου. Νιώσε και πάλι υγιής και χαρούμενος όπως πριν!

Υπάρχουν ομάδες του πληθυσμού που παρουσιάζουν συχνότερα μειωμένο μαγνήσιο και γι’ αυτό θα έπρεπε να προσέχουν περισσότερο και να παρακολουθούν με εργαστηριακές εξετάσεις το ποσοστό του μαγνησίου στον οργανισμό τους. 

Σε περίπτωση ανίχνευσης κάποιας διαταραχής που δηλώνει ανεπάρκεια απαιτείται να απευθυνθούν στο γιατρό τους για να τους ενημερώσει για τις επιλογές που έχουν. Κάποιοι από τους ανθρώπους που πρέπει να προσέχουν περισσότερο είναι οι πάσχοντες από κοιλιοκάκη, από τη νόσο του Crohn, οι ηλικιωμένοι, οι διαβητικοί, όσοι υπερκαταναλώνουν αλκοόλ, όσοι κάνουν εξαντλητικές δίαιτες, όσοι ιδρώνουν έντονα, όσοι αντιμετωπίζουν έντονο άγχος ή ακόμη και κατάθλιψη. 

Στις γενικές εξετάσεις που κάνει κανείς κάθε χρόνο και στη μέτρηση των βιταμινών στον οργανισμό του πρέπει να ελέγχει και την επάρκειά του σε μαγνήσιο, ώστε να προλαμβάνει τις παθήσεις που συνδέονται με την έλλειψή του. 

Exit mobile version