Οι 6 πιο διάσημοι μύθοι του καλοκαιριού
Πολλές φορές ακούς συμβουλές, ακόμα και κινδυνολογίες γύρω από τη ζέστη, τον ήλιο και τις καλοκαιρινές συνήθειες. Είναι το καλοκαίρι τόσο επικίνδυνο για την υγεία σου τελικά;
Το doctoranytime μάζεψε τους 6 πιο σημαντικούς και γνωστούς μύθους για το καλοκαίρι, για ένα… ενημερωμένο καλοκαίρι.
1. Αν καταπιείς τα κουκούτσια του καρπουζιού θα πάθεις σκωληκοειδίτιδα
Αν και το στομάχι δεν μπορεί να χωνέψει τα κουκούτσια του καρπουζιού, αυτά μπορούν εύκολα να περάσουν και να αποβληθούν από το σύστημά σου, χωρίς καμία επίπτωση στον οργανισμό σου.
[WPGP gif_id=”11258″ width=”600″]
2. Ο καφές αφυδατώνει
Κι όμως, ο καφές δεν σε αφυδατώνει. Η διουρητική επίδραση της καφεΐνης εξισορροπείται από την ποσότητα νερού που περιέχει ο καφές μας.
[WPGP gif_id=”11261″ width=”600″]
3. Πρέπει να περιμένεις 3 ώρες μετά το φαγητό για να βουτήξεις
Πόσες φορές έχεις ακούσει ως παιδί τους γονείς μας να σε κυνηγάνε να μην βουτήξεις στη θάλασσα μετά το φαγητό; Το όριο των 3 ωρών είναι ένας μάλλον υπερπροστατευτικός μύθος καθώς το φαγητό ούτε θα σε πάει στον πάτο της θάλασσας, ούτε θα σου προκαλέσει κράμπες. Παρόλα αυτά, δεν συνιστάται το κολύμπι αμέσως μετά το φαγητό, διότι το γεμάτο στομάχι δυσκολεύει την αναπνοή. Σε κάθε περίπτωση, πιο επικίνδυνο είναι το αλκοόλ και το κολύμπι παρά το φαγητό.
[WPGP gif_id=”11272″ width=”600″]
4. Τα ούρα είναι αναλγητικά στον πόνο από τσίμπημα τσούχτρας
Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι τα ούρα βοηθούν στη μείωση του πόνου από το τσίμπημα της τσούχτρας. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η καλύτερη λύση είναι το ξίδι, το οποίο είναι αρκετά όξινο ώστε και να αδρανοποιήσει το κεντρί αλλά και να μειώσει τον πόνο. Βρέξε μια πετσέτα με ξίδι και ύστερα πιέσέ τη στην πληγή για μισή ώρα.
[WPGP gif_id=”11263″ width=”600″]
5. Το κρύο μπάνιο μειώνει τη θερμοκρασία του σώματος
Τους καλοκαιρινούς μήνες, ένα κρύο μπάνιο μπορεί να σε ανακουφίσει στιγμιαία, μακροπρόθεσμα, όμως, δεν βοηθά και τόσο. Αντίθετα, το χλιαρό προς ζεστό μπάνιο όχι μόνο δροσίζει αλλά ταυτόχρονα ρίχνει τη θερμοκρασία όλου του σώματος λόγω του ιδρώτα. Τα συχνά μπάνια και ντους, μάλιστα, βοηθούν στην αποφυγή των αρνητικών συνεπειών της ζέστης.
[WPGP gif_id=”11265″ width=”600″]
6. To aircondition προκαλεί κρυολόγημα
Ο κρύος αέρας του aircondition δεν μπορεί να προκαλέσει κρυολόγημα. Η απότομη αλλαγή όμως στην θερμοκρασία, μπορεί πράγματι να μας αρρωστήσει. Αν, λοιπόν, από τον καύσωνα του δρόμου μπεις απευθείας σε ένα κρύο δωμάτιο με aircondition, τότε η εναλλαγή αυτή είναι που εξασθενεί το ανοσοποιητικό σου σύστημα. Για αυτό, είναι πολύ σημαντικό να αποφεύγεις τους πολύ ζεστούς ή πολύ κρύους χώρους κατα τους καλοκαιρινούς μήνες ώστε να επιτρέπεις στο σώμα σου να προσαρμόζεται με ομαλό τρόπο στη θερμοκρασία του περιβάλλοντος.3
[WPGP gif_id=”11267″ width=”600″]