Site icon Doctoranytime Blog

Αντιμετώπισε την αυχεναλγία με βελονισμό

Αντιμετώπισε την αυχεναλγία με βελονισμό

Αυχεναλγία είναι η δυσφορία σε οποιαδήποτε δομή του αυχένα. Αυτές περιλαμβάνουν μύες και νεύρα, καθώς και τους αυχενικούς σπονδύλους και τους μεσοσπονδύλιους δίσκους. Η αυχεναλγία μπορεί να προέρχεται από περιοχές κοντά στο λαιμό, όπως ο ώμος, το σαγόνι, το κεφάλι και ο βραχίονας.

Δες ακόμα: Βελονισμός για την Aλλεργική Ρινίτιδα

Όταν πονάει ο αυχένας μπορεί να έχετε δυσκολία να τον κινήσετε, ιδιαίτερα προς μία πλευρά. Πολλοί το περιγράφουν ως δυσκαμψία αυχένα.

Πού οφείλεται η αυχεναλγία;

Ένα σύνηθες αίτιο αυχεναλγίας είναι η μυϊκή θλάση ή τράβηγμα. Συνήθως οφείλεται σε καθημερινές δραστηριότητες όπως:

Τα ατυχήματα ή οι πτώσεις μπορούν να προκαλέσουν σοβαρούς αυχενικούς τραυματισμούς, όπως σπονδυλικά κατάγματα, τραυματισμούς από επιτάχυνση ή επιβράδυνση, τραυματισμό αγγείων, ακόμα και παράλυση.

Άλλα αίτια περιλαμβάνουν:

Πώς αντιμετωπίζεται η αυχεναλγία;

Η θεραπεία του αυχενικού πόνου περιλαμβάνει:

Τα απλά παυσίπονα και τα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη μπορούν να μειώσουν τον πόνο και σε συνδυασμό με μυοχαλαρωτικά να βελτιώσουν και την δυσκαμψία. Ωστόσο είναι φάρμακα με αρκετές παρενέργειες (π.χ. νεφρική δυσλειτουργία, υπέρταση, γαστρορραγία) και το αποτέλεσμά τους δεν διαρκεί πολύ.

Βελονισμός και αντιμετώπιση της αυχεναλγίας

Ο βελονισμός ανήκει στις εναλλακτικές θεραπείες και έχει ισχυρή ένδειξη στις παθήσεις που συνοδεύονται από αυχενικό πόνο όπως η αυχεναλγία. Ο τρόπος που ο βελονισμός μπορεί να αντιμετωπίσει τον πόνο είναι πολυεπίπεδος και περιλαμβάνει:

 

Exit mobile version