Θεραπείες ματιών

θεραπεία ματιών

θεραπεία ματιών

Γράφει η Τσακίρη Αμαλία, Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος συνεργάτης του doctoranytime.gr

Οι μαύροι κύκλοι και το οίδημα (σακούλες) των οφθαλμών είναι προβλήματα που απασχολούν μεγάλο πληθυσμό ανθρώπων. Οφείλονται κυρίως στην αγγειοδιαστολή της περιοχής και στην συσσώρευση μελανίνης. Οι αιτιολογία τους συνήθως είναι πολυπαραγοντική, ενοχοποιούνται γενετικοί παράγοντες (κληρονομικότητα), νοσήματα (αναιμία, θυροειδής, αλλεργίες, δερματοπάθειες κα), ηλικία, καθέξην συνήθειες ( κάπνισμα, αλκοόλ, lifestyle, αυπνία), καλλυντικά.

Ανάλογα με την ηλικία και τον αιτιολογικό παράγοντα εφαρμόζω στο ιατρείο μου θεραπείες μόνες τους ή σε συνδυασμό. Το coldstandard είναι η εφαρμογή Fractional Laser σε συνδυασμό με ελαφρύ χημικό peeling. Ανάλογα με το βαθμό του προβλήματος απαιτούνται και αντίστοιχες συνεδρίες.

Το microneedling αποτελεί εναλλακτική θεραπεία όταν εφαρμόζεται με λευκαντικούς παράγοντες για όσες επιθυμούν πιο ήπιες θεραπείες.

Οι συνεδρίες με ραδιοσυχνότητες (RF) μόνο στην περιοχή των οφθαλμών επιφέρει βέλτιστα αποτελέσματα.

Επίσης η αυτόλογη μεσοθεραπεία (PRP) ή/και η μεσοθεραπεία με λευκαντικούς παράγοντες και υαλουρονικό οξύ έχει άριστα αποτελέσματα σε συνδυασμό με Botox όταν υπάρχουν και ρυτίδες.

Το Plasmalight είναι καινοτόμος τεχνολογία που για τη περιοχή των οφθαλμών αποτελεί τη νέα γενιά θεραπειών.

Για καλύτερα αποτελέσματα θα πρέπει να εφαρμόζεται καλό ντεμακιγιάζ, να αποφεύγεται το  κάπνισμα και το αλκοόλ, να χρησιμοποιείται κατάλληλα δερμοκαλλυντικά ( eyecream, eyemask, αντιηλιακό ), να ακολουθείται διατροφή πλούσια σε φρούτα  και λαχανικά, να καταναλώνεται  2-3 λίτρα νερό  ημερησίως, να αποφεύγεται το αλάτι και τα καρυκεύματα, να κοιμάστε 6-8 ώρες ημερησίως και να πλένεται το πρόσωπο και τα μάτια με κρύο νερό. Οι κρύες κομπρέσες με χαμομήλι ή πράσινο τσάι 3-4 φορές την εβδομάδα βελτιώνουν το οίδημα των ματιών και τους μαύρους κύκλους.

Σε βοήθησε αυτό το άρθρο;

Αυτή η σελίδα δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές. Δες περισσότερα.